Sevginin başkentine davet! Yunus Emre anma törenlerini kaçırmayın...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Sevginin başkentine davet! Yunus Emre anma törenlerini kaçırmayın...
A
a

Eskişehir Mihalıççık Belediye Başkanı Haydar Çorum, tüm Eskişehir halkını 5 Mayıs’ta Yunus Emre Külliyesi’nde gerçekleştirilecek anma etkinliklerine davet etti.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir Mihalıççık Belediye Başkanı Haydar Çorum, Yunus Emre Anma Etkinlikleri hakkında açıklamalarda bulundu. Öncelikle Yunus Emre Külliyesi ve Türbesi ile ilgili bilgi veren Çorum, “Yunus Emre’nin Türkiye’de birkaç yerde mekanı var ama tarihsel ve bilimsel olarak burada olduğu kabul ediliyor. Daha önce tren istasyonuna çok yakın bir mesafedeydi. İki sefer yer değiştirdi ve bugünkü yerinde bulunmakta. Burası her gün akşam saat 19.00’a kadar açık. Herkesin gelip gittiği bir yer. Tabi yeterli mi, değil. Bizim burası için planladığımız şey şu; her saat insanların ulaşabilecekleri, konaklayabilecekleri bir yer haline getirmek istiyoruz. Maalesef Yunus Emre çok fazla tanıtılmadı, hak ettiği noktaya getirilmedi. Bizim de en büyük hayallerimizden bir tanesi bu 5 yıllık görev süremiz boyunca Yunus Emre’yi, sevginin başkentini Türkiye’ye tanıtmak” dedi. 

EN BÜYÜK HAYALİMİZ
Yunus Emre Külliyesi ile ilgili yapmayı planladığı projelerle ilgili de konuşan Çorum, “İnsanlar Yunus Emre’de konaklamak istiyorlar. Maalesef şu anda bir konaklama imkanımız yok, restoran yok. Bizim hayal ettiğimiz şu; burada bir Selçuklu mimarisinde bir kompleks oluşturmak. Bunun içerisinde konferans salonları, müzeler, pansiyonlar, hediyelik eşyalar olan bir alt yapı. İkinci aşama olarak da ulaşım. Maalesef şu an Yunus Emre’ye ulaşan yollar çok kötü durumda. Buradan hızlı tren ve normal tren hattımız var. Daha öncesinde oldukça kullanılıyordu. Biz bu alt yapıyı yaptıktan sonra hızlı trenin burada durmasını ve Bozüyük ile Polatlı arasında banliyö treni için girişimlerde bulunmak istiyoruz. Eminiz ki yetkililer de Yunus Emre için bunları yapacaktır. En büyük hayalimiz bu” ifadelerini kullandı. 

Yunus Emre anma etkinlikleri 5 Mayıs'ta Mihalıççık'da

Çorum, sözlerine şöyle devam etti: “Normalde her sene 6 Mayıs haftası Yunus Emre Anma Etkinlikleri gerçekleşiyor. Bu sene 6 Mayıs hem Pazartesi, hem de Ramazan’ın birinci günü olması münasebetiyle değiştirildi, Pazar gününe alındı. 5 Mayıs Pazar günü saat 11.00’de Yunus Emre’de etkinlikler başlayacak, akşam 17.00’ye kadar devam edecek. Buraya saat 08.45’te Eskişehir’den tren kalacak. Akşam 17.00’de dönüş olacak. Aynı zamanda Eskişehir’de birkaç noktadan ücretsiz olarak otobüs kalkacak. Bütün Eskişehir halkını 5 Mayıs’ta Yunus Emre’ye bekliyoruz

Ulaşım noktaları

Miyad (Odunpazarı) Kalkış 08.30 Dönüş 17.00
Magder (Hamam Yolu) Kalkış 08.30 Dönüş 17.00
TCDD Tren - Eskişehir Kalkış 08.30 Dönüş 17.00
Mihalıççık İçerisinden Cumhuriyet Meydanı Kalkış 09.30-10.00 Dönüş 17.00-17.30

 
Kaynak : Hilal Köver
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Doğa Sever 4 Mayıs 2019 14:25

Bir de ; Eskişehir 2019 Eğitim Başkentliği kapsamında oluşturulacağı söylenen Yunus Emre Panorama Müzesi gerçekleşirse!

0 0 Cevap Yaz
t.m

bu kadar inatçı bu kadar tutarlı ve bu kadarda haklı yorumlarını yıllardır esirgemeyen iyi insan.

0 0
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi