Sendika başkanları Kurt'u ziyaret etti

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Sendika başkanları Kurt'u ziyaret etti
A
a

Yeni atanan Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk İş)  Eskişehir İl Temsilcisi Orhan Demir ve Türk İş’e bağlı sendika başkanları Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt’u ziyaret etti.

Sütiş Eskişehir
 Başkan Kurt’un makamında gerçekleşen ziyarete; Türk İş Eskişehir İl Temsilcisi aynı zamanda da Türk Metal Sendikası Eskişehir Şube Başkanı olan Orhan Demir, Kristal İş Eskişehir Şube Başkanı Erdal Akyazı, Tez Koop İş Eskişehir Şube Başkanı Hasan Hüseyin Yılmaz, Güvenlik İş Eskişehir İl Temsilcisi Mesut Önal, Çimse İş Eskişehir Yunus Emre Şube Başkanı Yalçın Özgür, Demiryol İş Eskişehir Şube Başkanı Ali Eryılmaz, Tek Gıda İş Eskişehir Şube Başkanı Tarık Hastürk, Belediye İş Eskişehir Şube Başkanı Güney Demirdaş ve Şeker İş Eskişehir Şube Başkanı Hamit Dokuzlar katıldı.
 
Başkan Kazım Kurt’un her zaman işçi sınıfının yanında olduğunu kaydeden Orhan Demir, bunun için Başkan Kurt’a teşekkür etti. “Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt her zaman işçi sınıfının yanında oldu. Odunpazarı Belediyesi’nde bütün işçi ve memurların sendikalı olmasını sağladı. Kazım Kurt, işçi haklarının yılmaz savunucularından biri. Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, yıllardan beri işçilerin sendikal mücadelelerinde yanında yer alan ve yerel yönetimlerde taşeron işçilerin önünü açan, onların sendikalı olması için mücadele eden ilk başkan. Başkan Kurt, işçilere desteğini her zaman açıkça göstermiştir” diyen Demir, konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Kazım Kurt işçi hak ve hukukunu bir
 
işveren gibi değil sanki bir sendika başkanı gibi korumakta. 1300’e yakın sendikalı işçinin maaşlarını ve sosyal haklarında hiçbir aksama yaşanmamaktadır.  Günümüz ekonomik koşullarında ve belediyelerden yapılan kesintilere rağmen Kazım Başkan her zaman işçi maaşlarını düşünmektedir. Tüm bunlar nedeniyle kendisine teşekkür ediyoruz.”
 
İşçilerle ilgili atılan tüm adımların karşılığının mutlaka alınacağını belirten şube başkanları ise “İşçilerin bu memnuniyetinin geri dönüşünü zamanı geldiğinde mutlaka alacaksınız” dedi.
 
Demir ve şube başkanlarının ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Kazım Kurt, emeğin en yüce değer olduğunun altını çizdi. Türkiye’de hala güvencesiz, esnek, kuralsız çalışmanın var olduğunu kaydeden Başkan Kurt, bu konuda sendikalara büyük iş düştüğünü belirtti. Türk İş ve bağlı sendikaların her zaman işçilerin yanında olduğunu ifade eden Başkan Kurt, “Odunpazarı Belediyesi olarak işçilerin yanında, onlarla birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz. Odunpazarı Belediyesi’nde çalışan herkesin sendikalı olması için verdiğimiz mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz. Türk İş’ e de bu mücadelemizde hem bizim yanımızda hem de işçi sınıfının yanında olduğu için teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi