Ahmet Ataç 15 02 2024

Sempozyum kapanışı görsel şova dönüşecek

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Sempozyum kapanışı görsel şova dönüşecek
A
a

Tepebaşı Belediyesi’nin bu yıl 10. kez düzenlediği Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu 2 Ekim Pazar 18.30’da gerçekleşecek törenle sona eriyor.

Sütiş Eskişehir
Bu yıl 10 sanatçının 16 eser bıraktığı sempozyum yine sanatseverlerin ilgisi ile Eskişehir’e değer katan bir sanat organizasyonu oldu. 10. Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu, kapanış töreni bu yıl ayrıca görsel bir gösteriye de sahne olacak. Sempozyumun Alman Sanatçısı Reinhard Keitel eserini kendi oluşturduğu kafes şeklinde olan fırında pişirimini yapacak. Eserinin çalışmalarını tamamlayan Reinhard Keitel, fırının içine yerleştirilen eserini ateşe vererek pişirecek. Bu özel pişirim tekniği sırasında kor haline gelecek eser görsel bir gösteri olarak katılımcılar tarafından izlenebilecek.

Pişmiş toprak geleneği çocuklarla yaşayacak
Tepebaşı Belediyesi’nin bu yıl 10. kez düzenlediği Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu, kapılarını bu yıl da çocuklar için açtı. 
Her yönü ile dolu dolu geçen sempozyum, bu kez geleceğin minik seramikçilerini ağırlayarak yeteneklerini sergileme fırsatı sundu. Eski fabrika alanında devam eden sempozyum çalışmalarında çamurdan çeşitli figürler yapan çocuklara, pişmiş toprağın binlerce yıllık geleneği çocuk atölyesi ile aktarıldı. Pişmiş toprak ilk kez çamurla tanışmanın mutluluğunu yaşayan çocuklar daha sonra sanatçı çalışmalarını ziyaret etti.

Engelli vatandaşlar pişmiş toprakla tanıştı
Eski bir fabrika alanında devam eden Tepebaşı Belediyesi 10. Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu, Montaj Atölyesi’nin engelli gençlerini ağırladı. 
Tepebaşı Belediyesi’nin örnek projelerinden olan engelli bireylerin sosyal yaşam içerisinde yer alarak üretmenin keyfini yaşamasını sağladığı istihdam projesi Montaj Atölyesi’nde çalışan gençler sempozyum alanına gelerek çalışmaları izledi. Burada çamurla çeşitli maskeler ve figürler yapan engelli bireyler keyifli bir gün geçirdi.
Kaynak : İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi