Selahattin Demirtaş'ın Kandil'deki abisi öldürüldü iddiası

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Selahattin Demirtaş'ın Kandil'deki abisi öldürüldü iddiası
A
a

Hafta sonu terör örgütü PKK'nın lider kadrosu toplantı halindeyken Türk jetleri tarafından vurulmuştu. O bombardımanda öldürülen teröristlerin arasında HDP cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın Kandil'deki abisi Nurettin Demirtaş'ın da olduğu iddia edildi.

Sütiş Eskişehir
11 Mart'ta sınır ötesi operasyona başlayan TSK'nın Kandil'e ilerleyişi sürüyor. Kandil'e yönelik ilk operasyon 20 savaş uçağıyla yapıldı. 10 kritik nokta jetler tarafından bombalanadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu operasyonlarda üst düzey yöneticilerin öldürüldüğünü açıklamıştı.

A Haber'de yer alan habere göre; kritik operasyonda öldürülenler arasında HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın PKK'lı abisi olduğu iddia edildi.

NURETTİN DEMİRTAŞ KİMDİR?

Terör örgütü PKK’ya üye olmak suçundan geçmişte 11 yıl 6 ay hapis yatan Nurettin Demirtaş 48 yaşında. Nurettin Demirtaş, o zaman aldığı cezadan sonra DTP’ye genel başkan olmuştu. O dönemde Nurettin Demirtaş almış olduğu “askerliğe elverişsiz raporu” ile gündeme gelmişti. Askerlikten muaf tutulan Nurettin Demirtaş 8 Kasım 2007'de DKP’nin Genel Başkanlığı’na seçilmişti.

Nurettin Demirtaş'ın askerlikten muaflığı ile ilgili raporun sahte olduğu mahkemece iddia edilip, hakkında tutuklama kararı çıkartıldı. Almanya’ya yaptığı bir geziden sonra 17 Aralık 2007'de Türkiye’ye dönen Nurettin Demirtaş, gözaltına alındı ve tutuklandı.

Bir yıl hapis cezasına çarptırılan Nurettin Demirtaş, tahliye edilince askere alındı. Safranbolu ile Artova ilçelerinde askerlik yapan Demirtaş, DTP kapatılınca Erbil'e kaçtı. Selahattin Demirtaş kardeşinin Erbil'de olduğunu söylemişti ama o PKK'dan çıkmıştı. PKK'nın dağ kadrosuna dahil olan Nurettin Demirtaş hala terör örgütü mensubudur.
 

Erdoğan: Liderler toplantısını yakaladık ve 35 önemli ismi orada bitirdik

 

Kahramanmaraş mitinginde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kandil'e yönelik operasyonda terör örgütünün lider kadrosundan 35 önemli ismin etkisiz hale getirildiğini söyledi.


''İKİNCİ OPERASYONDA 35 ÖNEMLİ İSMİ ORADA BİTİRDİK''

Bay Muharrem 'Kandil'e bunlar gidemez' dedi. Biz Kandil'i vurduk 20 uçakla 10 tane önemli noktasını vurduk. İkinci operasyonda bunların liderler toplantısını yakaladık ve 35 tane önemli ismi orada bitirdik. Biz sizin gibi Amerika'dan gelecek telefonları beklemiyoruz. Şimdi de Menbiç'te Dışişleri Bakanım Amerika Dışişleri Bakanı ile görüşmelerini yaptılar orada bizim zırhlı taşıyıcılarımız var. Araplar Menbiç'e giriyor. Bay Kemal Bay Muharrem siz bu işlerden anlamazsınız. İki aydır sağda solda konuşuyor Bay Muharrem bolca yalan söyledi iftira attı.
 

Kaynak : AHABER
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi