Sel Suları Tarım Arazilerini Sular Altında Bırakıp, Evlere Zarar Verdi

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Sel Suları Tarım Arazilerini Sular Altında Bırakıp, Evlere Zarar Verdi
A
a

Afyonkarahisar’Da Olumsuz Hava Şartları Devam Ederken, Sandıklı İlçesine Bağlı Gökçealan Köyünde Yağmur İle Birlikte Meydana Gelen Sel Tarım Arazilerine Ve Köydeki Bazı Evlere Zarar Verdi.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Afyonkarahisar’da olumsuz hava şartları devam ederken, Sandıklı ilçesine bağlı Gökçealan köyünde yağmur ile birlikte meydana gelen sel tarım arazilerine ve köydeki bazı evlere zarar verdi.
Gökçealan köyünde dün akşam saatlerinde başlayan ve yaklaşık yarım saat süren yağmur kısa sürede sele dönüşerek tarım arazilerine ve köyde ki bazı evlere zarar verdi. Sel sonrası köyde ki arpa, buğday ve patates tarlaları olumsuz etkilenirken su giren 6 evde de maddi hasar meydana gelmesine neden oldu. Köye gelen itfaiye ekipleri su basan evlerden sel sularını çekerken, motorlar ile suları tahliye etti.
Su baskını sonrası Kaymakam Eflatun Can Tortop ve Sandıklı Ziraat Odası Başkanı Fatma Toptaş köyde incelemelerde bulunarak vatandaşlardan bilgi aldı. Köyün alt yapısının yenilenmesi gerektiğini bildiren Sandıklı Ziraat Odası Başkanı Fatma Toptaş, Sandıklı’nın afet bölgesi ilan edilerek üreticilerin desteklenmesini istedi. Başkan Toptaş, “Sel suları 10 dakikanın içeresinde Kumalar Dağından gelmiş. Kumalar Dağının eteğindeki arazileri Arpa, Buğday ve Patates tarlalarına baya bir zarar vermiş. Aynı zamanda evlere girmiş. Çok şükür can kaybı ve telef yok. Ama maddi kayıpları var köylülerin. İlimizde farklı ilçelerde köylerde çeşitli zamanlarda dolu ve sel zararı yaşandı. Afyonun afet bölgesi olarak ilan edilmesi köylülerin zararlarının karşılanmasını köylülerde köylerinin alt yapısının yapılmasını istiyor” dedi.
Ev ve yarım arazileri zarar gören köy sakinleri ise zararlarının telafi edilmesi için kendilerine destek verilmesini istedi.
Kaynak : Afyonkarahisar Yerel Haberleri - İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi