Şeker hastalığına ameliyatlı çözüm

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Şeker hastalığına ameliyatlı çözüm
A
a

Şeker hastalığı tedavisinde uygulanan iki çeşit ameliyattan biri Eskişehir Özel Ümit Hastanesi’nde yapılıyor. Bu ameliyat ile şeker hastalığından tamamen kurtulmak mümkün.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Özel Ümit Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Müslüm Tarkan, tip 2 diyabet hastalığında geliştirilen iki ameliyatın son yıllarda dikkat çektiğini belirterek, bunlardan birisinin ‘ileal transpozisyon’ diğerinin ise ‘transit bipartisyon’ ismiyle bilindiğini söyledi.
Ameliyatlardan birinin Eskişehir Özel Ümit Hastanesi’nde yapıldığını söyleyen Tarkan, “Bu ameliyatlar, son birkaç yıldır Türkiye’de de birkaç merkezde yapılmaya başlandı. Şeker hastalığı tedavisinde uygulanan bu cerrahi yöntemlerden biri olan transit bipartisyon ameliyatı, biz de hastanemizde yapıyoruz” dedi.

Yüzde 90 başarı şansı

Ameliyat hakkında bilgi veren Tarkan, şunları söyledi:
“Bu ameliyatta standart yapılan sleeve gastrektomiye yani tüp mide ameliyatına ilaveten yapılan ince barsak ve mide arasındaki by-pass ameliyatını içermektedir. Söz konusu bu ameliyatın özellikle tip 2 diyabetli hastalarda yüzde 90 üzerinde başarı şansı olduğu bu hastaların ameliyattan sonra yaşamlarında hiç ilaç kullanmadan hayatlarını devam ettikleri yapılan çalışmalarla gösterilmiştir.”
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi