Şehrin Ağabeyi Var Ama…

Eskişehir’de veya Eskişehir ile ilgili herhangi bir sıkıntı, sorun, açmaz yaşandığında topyekün serzenişte bulunuyor ve aynı şeyi söylüyoruz “Şehrin Ağabeyi Yok” sonra ekliyoruz “Şehrin bir ağabeyi olsa herkesi bir araya toplasa, ortak akıl ile hareket etsek bunlar yaşanmazdı”

16 Haziran 2021 09:31
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir’de veya Eskişehir ile ilgili herhangi bir sıkıntı, sorun, açmaz yaşandığında topyekün serzenişte bulunuyor ve aynı şeyi söylüyoruz “Şehrin Ağabeyi Yok” sonra ekliyoruz
Şehrin bir ağabeyi olsa herkesi bir araya toplasa, ortak akıl ile hareket etsek bunlar yaşanmazdı” 
 
Ben bu düşüncelere katılmıyor ve klişe olduğunu düşünüyorum. Bana göre şehrin bir ağbisi var. Yılmaz Büyükerşen hem tecrübesi hem donanımı hem öngörüleri ve gücü ile tartışmasız Eskişehir’in Ağabeyidir.
 
Nasıl mı?
 
Büyükerşen normalde bir araya gelmeyecek, birbiri ile küs isimleri bile bir araya getirmiyor mu? Getiriyor.  
 
Büyükerşen, herhangi bir konuda tüm kamuoyunun dikkatini çekecek etkiye sahip mi? Sahip.
 
Büyükerşen en olmaz konularda bile nüfuzu ve kredisini kullanıp o işi hayata geçiriyor mu? (Dünya Bankasından kredi alacak kadar )
 
Peki, Büyükerşen herhangi bir sorunun çözümü için öneri, tavsiye, tahminlerde bulunup sonunda haklı çıkmıyor mu?
 
Tüm bu hamleleri yapmasa, hiçbir işe müdahale etmese, öneride bulunmasa kimse bir şey der mi? Demez.
 
O zaman ağabeylik ile ilgili herhangi bir sıkıntı, eksik, sorumsuzluk yok demektir.
 
Sorun ağabey eksikliği değil ağabey sözü dinlenmemesi dersek, o zaman katılır ve imzamı atarım.
 
Çünkü Eskişehir’de ego, kibir, kompleks ya da siyasi çatışmalardan doğan bir bireysel başkaldırı durumu var.
 
Fikirlere, tartışmalara, önerilerine ve daha da vahim olanı bizden daha çok bilen insanlara karşı inanılmaz bir rahatsızlığımız var.
 
İkna yoluyla daha öngörülü, daha çözüm odaklı, daha başarılı falan olacağımızı zannediyoruz.
Haliyle bilen, öngören, fikrini söyleyen insanların sözünü dinlemek bir yana tam tersini yapıyoruz. Hatta yaptıklarının replikası ile onun gibi olmayı falan düşlüyoruz.
 
Bakmayın şehrin ağabeyi yok dendiğine. Bir kısım, özellikle iktidar kanadı bunu bilerek ve isteyerek dillendiriyor. Çünkü ağabey yokluğuna değil o ağabeyin onlardan olmadığına isyan ediyorlar.
 
Siyaseti, konumları, seçimleri, kavgaları bir kenara bırakında kabul edin. Bu şehrin zeka, vizyon, tecrübe ve iş bitiricilikte ortalaması en yüksek insanı ve ağabeyi Büyükerşen’dir.
 
Şehrin Ağabeyi yok demeyin, ağbi sözü dinleyin. O zaman birçok sorun çözülecektir.
 
ORGANİZE İŞLER VE ENDÜSTRİ FUARI
 
Fuar deyince pek çok insanın aklına başka bir manzara geliyor. Çoğu insana göre fuar dediğin curcunalı, karnaval gibi,  gezerken eğlendiren ve ilginç şeylerin olduğu şekilde olmalı ve gıda fuarında olduğu gibi perakende satışlar gerçekleşmesi.
 
Elbette bu tür fuarlar sıklıkla yapılıyor ve yapılacak.
Ancak benim kafamda, benim dünyamdaki fuarlar biraz daha farklı olmalı.
 
Mesela geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen Eskişehir Endüstri Fuarı bana göre bugüne kadar Eskişehir adına gerçekleşen en değerli fuardı.
 
Eskişehir gibi savunma sanayinin başta havacılık olmak üzere önemli bir üretim merkezi olmamız. Fuar katılımcılarının neredeyse tamamının yükte hafif, pahada ağır üretimler gerçekleştirdiğini ve Savunma Sanayi Başkanlığının bugüne kadar bir fuara en geniş katılımı sağladığını düşünürsek haksız sayılmayız.
 
Birkaç kere gittim ve gözlemledim. Niteliği yüksekti, 200’den fazla katılımcısı vardı. 600’den fazla ikili iş görüşmesi oldu ve bunların hem kısa hem uzun vadede şehre katacağı katma değer tahmin ediyorum ki çok yüksek olacak.
 
Ancak Fuar başka bir yönüyle de Eskişehir adına güzel bir gelişmeye sahne oldu.
 
TÜYAP ve Ticaret Odası arasındaki fuar işbirliğine Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Nadir Küpeli ve yönetimi güçlü bir şekilde dâhil oldu.
 
Fuar’da hem Metin hem de Nadir Başkan ile görüştüm, düşüncelerini dinledim. İkisi de bunun bir başlangıç olduğunu, üzerine koyarak daha iyilerini yapacaklarını ve işbirliğinin devam edeceğini dile getirdiler.
 
Ve birbirinden bağımsız olarak her ikisi de bu işbirliği Eskişehir Ortak İş Kültürü için gerekli, bunu çoğaltarak devam ettirmek hepimizin faydasına olacak, o yüzden de bunu önemsiyoruz diyerek şehre ve diğer odalara bir mesaj da verdiler.
 
Yani ortada organize bir iş ve başarılı bir sonuç var. Devam eder mi? Çoğalır mı? Hep Başarılı olur mu zamanla göreceğiz. Ancak güçlü bir işbirliği olduğunu şimdiden söyleyebiliriz.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Serhan 16 Haziran 2021 18:05

Merhaba soner bey. Şehrimizin ağabeyi Malesef şehrimizin marka değeri en yüksek olan eskişehirsporu kaderine terk ediyor. Onu iş bilmez reklam peşinde koşan niteliksiz insanların eline bırakıyor. Sayın büyük erşenle ilgili tespitlerinize sonu kadar katılıyorum, vizyonu bilği becerisi yaptığı işler asla unutulmaz ve şehrimiz için harika, AĞBEYİMİZ eskişehirspor ve eskişehir için son bir proje üretse şirketleştirse ve onu halkın içinden seçilen yöneticilere emanet etse. Bu proje ile hem AĞABEYLİĞİNİ perçinlemiş olur hemde eskişehir ve eskişehir onu sonsuza kadar efsane başka olarak hatırlar.

0 1 Cevap Yaz
Ekici 16 Haziran 2021 10:52

Şehrin ağabeyimizi tespit etmişsiniz tespitinize diyecek söz yok ama gerisini de getirin ve ağabeyimize toplantı yapması için çağrıda bulunun hatta önayak olunuz lütfen.

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi