Şehitlerin Anısı Dernek Binasında Yaşatılacak

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Şehitlerin Anısı Dernek Binasında Yaşatılacak
A
a

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul Ve Yetimleri Derneği Kütahya Şubesi Binasında 'Anı Köşesi' Oluşturulacağını Bildirildi.Bu Çerçevede Dernek İle Kütahya Belediyesi Arasında Protokol İmzalandı.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kütahya Şubesi binasında ’Anı köşesi’ oluşturulacağını bildirildi.Bu çerçevede dernek ile Kütahya Belediyesi arasında protokol imzalandı.
İmzalanan protokolün manevi değerinin çok yüksek olduğunu belirterek sözlerine başlayan Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, “Bugün çok önemli ve manevi değeri yüksek olan protokol imza töreni için bir aradayız. Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kütahya şubemiz ile Kütahya Belediye Başkanlığımız arasında işbirliği protokolü imzalıyoruz. Bu işbirliğinin esası, halen hizmet vermeye devam eden dernek binamızda tüm bakım ve onarımları yapmak, ayrıca bir anı köşesi oluşturarak şehitlerimizin ve gazilerimizin hatıralarını orada canlı tutarak milli ve manevi değerlerimizi yükseltecek, ülkeye ve milletimize bağlılığımızı artıracak bir altyapı oluşturmayı istiyoruz. Belediyemiz Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz, dernek başkanımız, yönetimi ve katkıda bulunan tüm şehit ve dul, yetim ailelerimize teşekkür ediyorum. Şehrimize hayırlı olsun” dedi.
Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kütahya Şube Başkanı Asım Okat ise konuşmasında başta Belediye Başkanı Alim Işık olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.
Başkan Okat, “Kütahya’nın en büyük eksiği 1. Dünya Savaşı Kütahya şehitleri ile ilgili herhangi bir anı köşesi, müze ve dokümanın yer almamasıdır. 5 yıldır arşivlediğimiz yaklaşık 2 bin 700 Kütahyalı şehidimizi anı köşemizde gelecek nesillere tanıtmak ve anılarını yaşatmak için bu köşeyi oluşturacağız. Başkanımız bu noktada bize çok büyük destek sağladı. Herkese teşekkür ederim” diye konuştu.
Kaynak : Kütahya Yerel Haberler - İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi