Ahmet Ataç 15 02 2024

Şehitlerimiz için mevlit okutuldu

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Şehitlerimiz için mevlit okutuldu
A
a

Osmangazi Üniversitesi çalışanları ve Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Eskişehir Şubesi, üniversite içindeki İlahiyat Camisi’nde şehitler için mevlit programı düzenledi.

Sütiş Eskişehir
Türk bayraklarıyla donatılan camide Cuma Namazı öncesinde Kuran ve mevlit okundu, dua edildi. Üniversite çalışanları, öğrenciler ve vatandaşlar şehitler için düzenlenen programa ilgi gösterdi. Namazın ardından üniversite çalışanlarından toplanan paralarla hazırlanan üç bin kişilik yemek ikram edildi. Etkinliğe katılan vatandaşlar, uzatılan mikrofonlara “Allah şehitlerimize rahmet eylesin. Ailelerine sabır versin. Mevlidin okutulmasına katkı verenlere teşekkür ediyoruz. Çok değerli bir program oldu. Şehitlerimizin aziz hatıralarını, geride bıraktıklarını sahip çıkılmalı” diye konuştu.

Etkinliği organize edenlerden Osmangazi Üniversitesi personeli Mustafa Yıldırım da “Devletimizin, milletimizin bölünmez bütünlüğü uğrana canlarını feda eden aziz şehitlerimiz için mevlit okuttuk. Şehitlerimizi unutamayız. Bu vatanda özgürce yaşamamızı sağlayan şehitlere, gazilere minnet borçluyuz. Allah onlardan razı olsun. Maddi ve manevi katkı verenlere teşekkür ediyorum. Etkinliğimizin ilgi görmesi hepimizi sevindirdi” dedi.

Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Eskişehir Şubesi Başkanı Hacı Şahin,  “Vatanın bölünmez bütünlüğü için gözlerini hiç kırpmadan şehit olan ve benim gibi gazi olan değerli ve güzide insanlara burada bugün Cuma günü mevlit okuttuk. Katılan herkese teşekkür ediyorum. Bu vatan bize tepsiyle sunulmadı biliyorsunuz. Örneği Çanakkale’dir. Şehitlerimizi, gazilerimizi kesinlikle unutmayacağız. Ben dernek başkanı olarak elimden gelen her şeyi yapacağım” dedi.

AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Volkan Doğan’ın da katıldığı etkinlikte vatandaşlar cami çevresine asılan Türk bayraklarıyla fotoğraf çektirdi.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi