Şehidin adı orada yaşayacak

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Şehidin adı orada yaşayacak
A
a

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığı önünde şehit düşen makine mühendisi Mehmet Şengül'ün Eskişehir'de adının verildiği fen lisesinde şehit köşesinin açılışı gerçekleştirildi.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi

Okulda gerçekleştirilen törene şehit Şengül'ün babası Ramazan Fahrettin Şengül, annesi Huriye Şengül, ağabeyi Abdülcabbar Şengül ile Vali Özdemir Çakacak, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, eski Kara Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Salih Zeki Çolak ile diğer ilgililer katıldı.

Vali Çakacak, şehit köşesinin açılışının ardından okulun toplantı salonunda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, mertebesi yüksek şehitlik makamının herkese nasip olmadığını söyledi.
 

Türk milletinin atalarından kalan vatan toprakları için mücadele ettiğini belirten Çakacak, şu değerlendirmede bulundu:

"Bu mücadele Türk milletinin vatan, millet, bayrak sevgisi ve şehitlik, gazilik mertebeleri önemlidir. Kutsal değerlerimiz, vatanımız ve bayrağımız uğruna insanlarımız can verdiğinde şehit olacaktır. Biz inancımız ile kültürümüzü birleştirip, bu güzel hasletleri tarihin şafağından beri atalarımız gittikleri yerlere insanlık, adalet, hukuk götürmüştür. Afrin'de mücadele eden kahramanlarımızı şimdi bulunduğu topraklarda yüzyıllarca atalarımızın adaleti, insanlığa hüküm sürmüştür."

Türkiye'nin yıllardır hem içeride hem dışarıda terörle mücadele ettiğini anımsatan Çakacak, "İçerideki hainler ile dışarıdaki destekçileri, 15 Temmuz'da 'darbe girişimi' adı altında ülkenin bölünmesi, parçalanması ve işgal girişimi harekatını başlattı. O gece şehitlerimiz ve gazilerimiz, darbecilerin karşısını çıktı ve Türk milletinin başını eğdirmedi." diye konuştu. 


"Gençlerin milli ve manevi değerlerine sahip çıkacaklarına eminim"

Bakan Yardımcısı Erdem de şehit Şengül'ün vatan için genç yaşta kendini feda ettiğini anımsatarak,  "Şehitler vererek korunabilmiş büyük bir coğrafyanın, büyük bir mirasın sahipleriyiz. Mehmet Şengül de bu mirasa hizmet etti. Şehidin isminin verildiği okulda öğrenim gören gençlerin milli ve manevi değerlerine sahip çıkacaklarına eminim. Bu ülke başka darbelerde gördü ancak 15 Temmuz'daki darbe değil, bir işgal girişimiydi." ifadesini kullandı. 


"Dünya tarihinde 15 Temmuz gibi bir olay yok"

Milletvekili Avcı da Türk şair ve yazar Sezai Karakoç'un "Yurdunu sevenlerin gözünü kimse bağlamaz" sözünü anımsatarak, 15 Temmuz'un Karakoç'un sözünün en anlamlı örneği olduğunu bildirdi.

Baba Şengül de oğlunun isminin verildiği okulda bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
 

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi