Sefer görev emri için E-Devlet'e hücum!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Sefer görev emri için E-Devlet'e hücum!
A
a

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş’ta partisinin il kongresinde yaptığı konuşmada "Sefer görev emri olanlar hazır olsunlar ama şimdilik ihtiyaç yok" açıklamasının ardından vatandaşlar internetten merakla "Sefer görev emri nasıl, nereden sorgulanır?" gibi araştırmalara başladı. Binlerce vatandaş E-Devlet üzerinden sefer görev emri olup olmadığını sorgulayınca sistem çöktü.

Sütiş Eskişehir

“Sefer görev emri olanlar hazır olsun”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kahramanmaraş il kongresinde yaptığı konuşmasında, salondan gelen çağrılara “Afrin’e gitme kararı aldıktan sonra biz sizi buralarda bırakmayız merak etmeyin. Sefer görev emri alanlar hazır olsun. Ama şimdilik ihtiyaç yok. Karar verildiği anda yola revan oluruz” dedi. Erdoğan’ın bu sözlerinden sonra herkes sefer görev emrini araştırmak için e-devlet sorgulamasına başladı. Ancak binlerce vatandaş E-Devlet üzerinden sefer görev emri olup olmadığını sorgulayınca sistem çöktü.

E-devletten sefer görev emri sorgulama

E-devlet birçok uygulamada olduğu gibi bu hizmette de vatandaşlara kolaylık sunuyor. Sefer görev emri sorgulama işlemi için en yakın Askerlik Şubesi başkanlığına bizzat müracaat ederek veya PTT şubelerinden alınabilen e-Devlet şifresi ile www.turkiye.gov.tr internet adresinden de öğrenilebiliyor. Sefer görev emri sorgulamak için bu linki tıklayabilirsiniz...

Başka bir ülke vatandaşlığına geçilirse iptal edilir mi?

Askerlik hizmetini yerine getirenler yedek kaynağa alınırlar. Ancak birden fazla tabiiyetli yükümlülere barışta SGE verilmediği için size de SGE verilmez. SGE varsa iptal edilir.

Askerlik hizmetini kısa dönem erbaş olarak yapanlar seferberlik halinde askere hangi statüde çağrılacaklar?

Türk Silahlı Kuvvetlerinde personel askerlik hizmetini hangi statüde yapmış ise o statüde yedeğe alınmaktadır. Askerlik hizmetini kısa dönem erbaş olarak yapanlar yasada yazılı yaş sınırı dışına çıkıncaya kadar erbaş statüsünde yedekte bekletilmektedir. Herhangi bir seferberlik halinde söz konusu yükümlüler erbaş rütbesi ile askere alınacaklardır.

Sefer görev emrinde yaş sınırı nedir?

Seferberlik mevzuatı gereği; TSK'nin ihtiyaçları gözetilerek genç personelden başlamak suretiyle yasal yedeklik yaş sınırı 41 yaşına kadar olan yedek personele SGE, Seferberlik Bilgi Sistemi (SBS) ile otomasyon ağı üzerinden verilmek yada iptal edilmektedir. Talep üzerine görevlendirme yapılamamaktadır.

Hasta kişiler 'sefer görev emri' var ise iptal ettirebilir mi?

En yakın Askerlik Şubesi başkanlığına başvurarak hastalığınızı beyan etmeniz halinde, Sağlık Bakanlığınca belirlenen en yakın yetkili Sağlık Kurullarına sevkiniz yapılacaktır. Sağlık Kurullarınca yapılan muayene sonucunda “Yedek Subay/Astsubaylar için TSK’da Görev Yapamaz” ve Yedek Uzman Jandarma/Erbaş ile Erbaş ve Erler için “Askerliğe Elverişli Değildir”, “Barışta ve Savaşta Sürekli Olarak Askerliğe Elverişli Değildir”, “Hazarda ve Seferde Görev Yapamaz” raporu almanız halinde SGE’niz iptal edilecektir. 

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Fevzi kepenek 24 Şubat 2018 20:04

Sefer görevine gerek yok.yeterki cumhurbaşkanımız çağırsın bizler zaten hazırız

1 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi