Metin Tomsuk geri çekilmiyor

CHP'de İl Başkanlığını belirleyecek olan seçimlere saatler kaldı.

22 Şubat 2020 09:11
A
a
Sütiş Eskişehir
CHP'de İl Başkanlığını belirleyecek olan seçimlere saatler kaldı. ES TV ekranlarında seçimlere ilişkin görüşlerini açıklayan isimlerden biri de Metin Tomsuk'tu. Cumhuriyet Halk Partisi'nin son Merkez İlçe Başkanı Tomsuk, siyasetin tecrübeli isimlerinden. Şimdi CHP İl Başkanı olmak için delegelerin karşısına çıkacak. Bütün adaylar gibi o da delegeden destek isteyecek. Tomsuk'un seçimlerin huzur ve barış içerisinde geçmesi temennilerine – sanırım – herkes katılır. Metin Tomsuk'un en önemli açıklaması, hiçbir şekilde geri çekilmeyi düşünmediğiydi. Seçim sürecinin sonuna kadar yarış içerisinde bulunacağını ve hiçbir adayı destekleyerek yarıştan çekilmeyeceğini ifade etti.
Tomsuk'un yeni üzerine basa basa yaptığı bir açıklama da asla istifa etmeyeceğiydi. Şimdi diyeceksiniz ki, "Seçilen başkan neden istifa etsin?" Metin Tomsuk burada olası bir yerel veya genel seçimlerde, belediye reisi, meclis üyesi veya milletvekili olmak için istifa etmeyeceği, partisinin başında olmaya devam edeceğiydi. Sanırım bu açıklama CHP kongre üyeleri içinde, "İl Başkanı seçeceğiz ancak, bu başkan bizi yarı yolda bırakır mı?" endişelerini gidermiştir.
Metin Tomsuk belediye başkanlarının İl ve İlçe seçimlerinde taraf olması konusuna da değindi. Bu durumu anlaşılır bulduğunu ifade eden Tomsuk, Kazım Kurt veya başka bir belediye başkanının seçimlerde taraf olmasını çok doğal bulduğunu, kendisinin desteklenmemiş olmasından dolayı da kimseye gönül koymadığını belirtti.
Yarın akşam saatlerinde neticelenecek olan CHP İl Başkanlığı seçimlerine Metin Tomsuk'un yanı sıra, Recep Taşel, Ali Ünal, Abdülkâdir Adar ve Nevin Kavak da katılıyor. Bütün adaylara başarılar diler, seçimlerin 90 yıllık bir partiye yakışır olgunlukta geçmesini temenni ediyoruz.

Hoca Ahmed Yesevi'yi ele aldılar
Eskişehir Türk Ocağı düzenlediği son seminerin konuğu Yıldırım Bayezid Üniversitesi akademisyenlerinden Doktor Oğuzhan Aydın'dı. Aydın Türk kültürünün İslam ile harmanlanmasının mimarlarından Hoca Ahmed Yesevi'nin izlerini anlattı. Yesevi'nin öğretisinin Gaspıralı İsmail ve Cengiz Aytmatov gibi çağdaş isimleri bile etkilediğini belirten Oğuzhan Aydın "Günümüzde de onun öğretilerinin izlerini gerek Anadolu gerek Balkanlar ve gerekse Türkistan topraklarında -Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Türkmenistan’da- görmek mümkündür" ifadelerinde bulundu. Eskişehir Türk Ocağı'nı ve başkanları Profesör Nedim Ünal'ı tebrik ederiz. Yalnızca bu son konferanstan dolayı değil. Kendileri kentin entellektüel yapısına önemli katkılarda bulunuyorlar
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi