Sanayi ve Üniversite ESO’da bir araya geldi

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Sanayi ve Üniversite ESO’da bir araya geldi
A
a

Eskişehir Sanayi Odası (ESO) ve Anadolu Üniversitesi (AÜ) işbirliği ile düzenlenen ‘Proje Fuarı ve Yarışması 2018’ ESO hizmet binasında gerçekleştirildi. 

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Etkinlik kapsamında Anadolu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nin 8 bölümünde öğrenim gören öğrencilerin hazırladığı 180 proje sanayicilerle buluştu. Yapılan çalışmaları inceleyen sanayiciler de projeler hakkında öğrencilerden bilgiler aldı. 

Fuarın ödül töreninde konuşan ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş, gençlere çok ihtiyaç olduğunu söyleyerek, Eskişehir’deki beyin göçüne engel olunması gerektiğini belirtti. Kesikbaş,“Üniversite ve sanayi iş birliği ile ilgili güzel bir örnek gördük. Bunu geliştirerek devam edeceğiz. Yaklaşık olarak 180 tane proje Anadolu Üniversitesi teknik mezunlarının çalışmaları ile oldu. Bunların bir kısmı tabi ki sanayi uygulamaları, bilimsel uygulamalar, arge uygulamaları ve hepsi hem ödüllendirildi, hem de biz çok keyif duyduk. İlk defa Eskişehir Sanayi Odası içerisinde böyle bir çalışma yapılıyor. Eskişehir sanayisiyle ve sanayicisiyle üniversite öğrencilerini bundan sonra çok daha fazla ortamlarda buluşturmak istiyoruz. Bu temel görevimiz. Perşembe günü bir etkinlik var. Osmangazi Üniversitesi ile gerçekleştireceğiz. Yine aynı şekilde bir proje etkinliği bu. Artarak devam edecek. Gençler bizim içi çok değerli, çok önemli. Onların zekaları, fikirleri kazandırdıkları arge ve inovasyon, ben emin olun Eskişehir sanayisine güç katacağına inanıyorum. Yeter ki Eskişehir sanayisi olarak bu arkadaşlarımızı da biz Eskişehir’de tutmanın yolunu bulalım. Eskişehir maalesef bu konularla ilgili beyin göçü yaşıyor. Üniversite öğrencilerimiz geliyor ve gidiyorlar. Dediğimiz gibi büyük bir insan kaynağımız var. Bu insan kaynağını Eskişehir sanayicisi ve sanayisi olarak nasıl elimizde tutabiliriz, şekillendirebiliriz, değerlendirebiliriz bu konuyla ilgili biz de çalışmalarda bulunuyoruz. Meslek edindirme ve meslek geliştirme kursları çok yakın bir zaman içerisinde Eskişehir Sanayi Odası’nın önderliğinde açılacak. Üniversite bitirmiş, askerliğini yapmış ya da yüksek okul, meslek lisesi mezunu 22-35 yaş arasındaki tüm potansiyel arkadaşlarımızı pratik uygulamalarla 700-800 saat civarındaki uygulamalarla inşallah Eskişehir sanayisine etkin bir şekilde kazandıracağız. İnşallah buradaki arkadaşlarımızın çok büyük bir kısmı potansiyel kursiyerlerimiz olacak. Onların da reel hayata ve pratik uygulamalara kazandırdığımız vakit Eskişehir insan kaynakları konusunda da zenginleşecek. Gençlere güveniyoruz. Çok güzel bir etkinlik oldu” dedi. 

Etkinlikte konuşan Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan ise, bilgiyi denizin dibindeki inci tanesine benzeterek, değerinin insanların arasına çıkınca anlaşılacağını söyledi. Gündoğan, "Bunu üniversite sanayi işbirliğine uyarlayacak olursak, üniversitelerimizde yapılan araştırmalar ve bunların sonuçları eğer tozlu raflarda kalacaksa bu inci tanesinin taşa benzemesi misali, hiçbir anlamı olmayan bir kitap olacaktır. Ama biz bunu sanayicimizle ve bu bilgiye ihtiyaç duyan uygulamacılarla buluşturabilirsek ülkemiz büyük gelişmelere inşallah yelken açacaktır” diye konuştu. 

Yapılan konuşmalardan sonra öğrenci projeleri, sanayiciler ve öğretim görevlileri tarafından gezildi. Oluşturulan karma jüri; Bilgisayar, Çevre, Elektrik-Elektronik, Endüstri, İnşaat, Kimya ile Malzeme Bilimi Mühendislilikleri öğrencilerinin hazırladığı projeleri inceleyerek dereceye girenlere belgelerini verdi.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi