Sanayi Odası altın bir anahtar

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Sanayi Odası altın bir anahtar
A
a

Eskişehir Sanayi Odası Başkan Adayı Celalettin Kesikbaş, “Eskişehir Sanayi Odası altın bir anahtar. Ve bu altın anahtarın açamayacağı hiçbir kapı yok” diye konuştu.

Sütiş Eskişehir
ES TV’de katıldığı programda projelerinden bahseden Kesikbaş, şöyle konuştu: “Baksan’da yıllardır sordun var. Sanayi Odası’nın Baksan ile ilgili görüş bildirdiğini duydunuz mu? Maalesef onları sanayici olarak görmüyorlar. Orada üreten birçok firma var. Ve bunların hepsi sanayici niteliği taşıyor. Tamam, sanayici niteliği taşıması için 10 kişiye ihtiyaç var falan filan ama neticede üreten herkes değerlidir. OSB ile ilgili de vizyon koyacağız. Bu vizyonu yapmaları için onları zorlayacağız. Bu EMKO için de aynı, TEKSAN için de aynı, Baksan için de aynı... İnsanlar sıkıntısı olduğu zaman artık OSB’ye gitmeyecek, Sanayi Odası’na gelecek. Çünkü kurumu Sanayi Odası. Eskişehir’in neresinde olursa olsun problem yaşayanın gideceği bir yer var o da Sanayi Odası.”

Mutlaka ihracatla büyümesi gerekiyor
Kesikbaş, şöyle devam etti: “Eskişehir sanayisi büyümeli. Mutlaka ve mutlaka ihracatla büyümesi gerekiyor. Yurt içinde zaten biz bizeyiz. Bir pazarımız var. Önemli sektörler var. Raylı sistemler, metal, havacılık, savurma sanayi ve makine sektörü Eskişehir’in önemli dinamik sektörleridir. Eskişehir Sanayi Odası altın bir anahtar. Ve bu altın anahtarın açamayacağı hiçbir kapı yok. Tekil olarak bir yere gitsek kolay değil. Sanayi Odası bu altın anahtarla açar. Sizi siyasiler de destekler. Hep söylüyorum nasıl Kayseri Partisi varsa bizim Eskişehir Partisi kurmamız lazım.”

Daha fazla zaman kaybetmeyeceğiz
“İhracatla ilgili tanıtım ajansları oluşturacağız. Sanayimizin mutlaka envanteri çıkacak. Bu envanterin içinde hangi firma ne iş yapar, nereye mal satmak isteyecektir, kaç çalışanı vardır, makine kabiliyetleri... Bu 3-4 ay içinde yapılacak bir çalışma.  Bunu katalog ve internet üzerinden bütün dünyaya göndereceğiz. Bütün satın alma birimlerine, kamuya, özel sektöre yer yere göndereceğiz. Fuarlara gideceğiz... Sanayi dostu kurumların imkânlarından bolca faydalanacağız. En büyük para zaman. Eskişehir bazı şeyleri kaçırıyor. Zaman daralıyor... Zamanla ilgili sıkıntımız var. Daha fazla zaman kaybetmeyeceğiz.”
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi