Sanat her dalıyla Odunpazarı'nda

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Sanat her dalıyla Odunpazarı'nda
A
a

Odunpazarı Belediyesi kültür sanat çalışmalarını yürüten Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü 2017 yılı boyunca 23 konser, 7 sergi, 1 halk dansları gösterisi, 3 uluslararası festival, İf Kare Eskişehir ve Sokak Sinemalarının da aralarında bulunduğu çok sayıda kültür sanat etkinliği düzenledi.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Kitle iletişiminin en önemli ögelerinden biri olan ve insanların zevkle, kaliteli zaman geçirmelerini sağlayan sinema, Odunpazarı Belediyesi’ni Eskişehirli sinemaseverlerle bir araya getirdi. Odunpazarı Belediyesi Temmuz ayında “Sokağa Çıkın Sinema Geliyooor” sloganıyla Sokak Sineması etkinliği düzenledi. 1 ay süren Sokak Sinemaları etkinliğinde “Babam ve Oğlum”, “Züğürt Ağa, “Arabesk” filmlerinin gösterimi gerçekleştirildi. Odunpazarı Belediyesi, İstanbul’da gelenek haline gelen İf İstanbul Bağımsız Filmler Festivali’ni Eskişehir’de taşıdı. İf İstanbul Bağımsız Filmler Festivali kapsamında Tanna, Dev, Camdan Kanatlar filmleri sinemaseverlerle buluştu. İf Kare Eskişehir etkinliğinde “Dondurmam Gaymak” ve “İftarlık Gazoz” Filmlerinin Yönetmeni Yüksel Aksu, Öteki Sinemanın Yayın Yönetmeni, Film Eleştirmeni ve Yazar Murat Tolga Şen ile Sözcü Gazetesi’nin Sinema Yazarı Burak Göral’ın katıldığı bir söyleşi düzenlendi.

Odunpazarı sanatın merkezi haline geldi
Tarihi Odunpazarı Meydanı ise, yıl boyunca birbirinden renkli görüntülerin yaşandığı, eşsiz sanat eserlerinin üretildiği festivallerin merkezi oldu. 3’üncü Uluslararası Ahşap Heykel Festivali, 5’inci Uluslararası Cam Festivali ve 3’üncü Uluslararası Eskişehir Odunpazarı Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından 2017 yılında düzenlenen uluslararası festivaller oldu. Bu 3 festivale de uluslararası düzeyde ün yapmış sanatçı ve bilim insanları katıldı. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü 2017 yılında Odunpazarı’na 1 adet Sanat Galerisi, 1 adet de müze kazandırdı. Kurşunlu Külliyesi’nde eskiden nikah salonu olarak kullanılan alan yeniden dizayn edilerek Osman Yaşar Tanaçan Fotoğraf Müzesi’ne dönüştürüldü. Müzede, fotoğraf sanatçısı Osman Yaşar Tanaçan tarafından Odunpazarı Belediyesi’ne bağışlanan fotoğraf makineleri, fotoğraflar, fotoğrafçılıkta kullanılan çeşitli aletler, kitap ve dergilerden oluşan koleksiyon yer alıyor. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün 2017 yılında hayata geçirdiği projelerden biri de Çağdaş Sanatlar Galerisi oldu. Hayat-sanat birlikteliğini sağlandığı Çağdaş Sanatlar Galerisi’nde yıl boyunca birbirinden güzel ve özel 7 sergi düzenlendi.

2017 yılında koro çalışmaları ve kurslara 2 bin 319 kişi katıldı
Odunpazarı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Çağdaş Sanatlar Galerisi içinde yer alan Nikah Salonu’nda Oda Müziği Konseri gerçekleştirdi. Konserde, Gülen Ede Serter, Şeniz Aybulus, Elena Nayman Ünaldı ve Mutlu Varlık Kocaili’den oluşan Nemeth Quartet Grubu sahne aldı. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Eskişehirlilerin sevdiği ünlü isimleri de ağırladı. Kıvanç Sezer’in yönetmenliğini yaptığı Babamın Kanatları filmini Eskişehirliler ile buluşturan Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, gösterimin ardından Sezer’in de katıldığı bir söyleşi gerçekleştirdi. Odunpazarı Belediyesi’nin 2017 yılında gerçekleştirdi etkinliklerden biri de Genco Erkal’ı Eskişehirliler ile buluşturmak oldu. Hasan Polatkan Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen etkinlikte Erkal’ın “İnsanlarım” adlı tek kişilik gösterisi büyük beğeni kazandı. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, tüm bu kültür sanat çalışmalarının yanında geleceğin sanatçılarını yetiştirmek için kurslar düzenledi. Türk Sanat Müziği Korosu, Türk Halk Müziği Korosu, Çocuk Korosu, Gitar Korosu ve çok sesli koro 2017 yılında Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde yürütülen koro çalışmalarını oluştururken, vurmalı çalgılar, ney, klasik kemençe, bağlama, çello, kaval, tambur, keman, ud, çocuk halk dansları, çocuk modern dans, yetişkin halk dansları, yetişkin modern dans. 2017 yılında koro çalışmaları ve kurslara 2 bin 319 kişi katıldı.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi