Salih Müslim hakkında skandal karar!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Salih Müslim hakkında skandal karar!
A
a

Çekya’nın başkenti Prag’da gözaltına alınan terör örgütü PYD'nin eski eş başkanı Salih Müslim, çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

Sütiş Eskişehir
Müslim'in Prag Şehir Mahkemesi'ne çıkarken çekilen ilk fotoğraflarını, AP servis etti.

Çekya'nın başkenti Prag'da bugün TSİ 13:00'da Prag Şehir Mahkemesine çıkarılan terör örgütü PYD elebaşı Salih Müslim, serbest bırakıldı.

Müslim'in mahkemeye getirilirken ilk fotoğraflarını, Amerikan AP haber ajansı servis etti. Polis, mahkeme önünde geniş güvenlik önlemi alırken, az sayıda terör  örgütü yandaşı gösteri düzenledi. Medya mensupları, mahkeme salonuna alınmadı.

Ankara, İçişleri Bakanlığının Terörden Arananlar Listesinde 4 milyon liralık ödülle kırmızı kategoride yer alan Müslim’in geçici olarak tutuklanmasını ve Türkiye'ye iade edilmesini istiyor.


"İKİLİ İLİŞKİLER BOZULABİLİR"

Türkiye'nin Prag Büyükelçisi Ahmet Necati Bigalı, Habertürk TV'ye yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Salih Müslim şu anda serbest bırakıldı. İstediği yere gidebilir, herhangi bir kısıtlama yok.

Hiç beklemediğimiz bir karardı. Türkiye'de geçmiş yıllarda birçok terör eyleminde dahli bulunan Salih Müslim'in böyle serbest bırakılmasını üzüntüyle karşılıyoruz. Bu karardan memnun değiliz. Bu Avrupa suçluların iadesi sözleşmesine aykırı bir karar oldu. Maalesef Çek mahkemesi, ikili ilişkimize, müttefiklik ilişkimize ters bir karar almıştır. Bu kararın ikili ilişkilere olumsuz yansımaları olabilir.

Büyükelçilik olarak üzüntümüzü bildireceğiz. Bunun hukuka aykırı bir karar olduğunu, dostluk ilişkilerine, NATO müttefikliğine sığmayan bir karar olduğunu, bir anlamda teröre destek olmak olacağını muhattaplarımıza bildireceğiz." 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi