Sakarya demokrasi zafer belgesel oldu

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Sakarya demokrasi zafer belgesel oldu
A
a

Dizi ve sinema yönetmeni Aybars Bora Kahyaoğlu,15 Temmuz gecesi Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilen darbe girişimine yönelik Sakarya'da yaşananları anlatan "Cephe Sakarya-Darbeye karşı kol kola" isimli bir belgesel çalışması gerçekleştirdi.

Sütiş Eskişehir

Kahyaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, darbe gecesi Sakarya'da olduğunu ve deprem sonrası şehrin 20 km uzağında olan valiliğin, "asker kılığına girmiş darbeci teröristler tarafından kuşatılarak ele geçirilmeye çalışıldığına" şahit olduklarını söyledi.
 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Sokağa çıkın" mesajıyla mesafe gözetmeksizin arabalarla ya da koşarak halkın meydana ulaşmaya çalıştığını dile getiren Kahyaoğlu, 16 gazinin ve tüm Sakarya'nın desteğiyle, kentte demokrasi zaferinin hızlı bir şekilde kazanıldığını ifade etti.
 

Kahyaoğlu, hazırlamış oldukları "Cephe Sakarya-Darbeye karşı kol kola" isimli belgeselin, Sakarya'da sıcağı sıcağına yaşanan görüntülerle oluşturulduğuna değinerek, şöyle konuştu:

"O gün yaşananlar adına, halkımız nasıl kendini tankın, tüfeğin önüne siper ettiyse bir sanatçı olarak bizim de çıkar gözetmeksizin kameralarımızı elimize almamız gerekiyordu. Hızlı fakat bir o kadar da yorucu geçen 22 günlük çalışmamızın neticesinde 46 dakikalık bir belgesel ortaya çıkardık. 46 dakikalık bir belgesel fakat 800 dakikalık görüntünün içerisinden çıkartılarak hazırlandı. Sakarya gerçekten o akşam Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi büyük bir mücadele verdi ve bizim bunu herkese göstermemiz gerekiyordu." 
 

- "Babası vurulan çocuğun hıçkırıkları hala kulaklarımda" 

Sakarya Valiliği ve Serdivan Belediyesinin katkılarıyla çok fazla görüntü elde ettiklerini söyleyen Kahyaoğlu, valilik içerisindeki kamera görüntülerinin ve vatandaşların çektiği görüntüler sayesinde ortaya demokrasi zaferinin nasıl kazanıldığının cevabını koyduklarını söyledi. 

Kahyaoğlu, görüntülerin montajlanması sırasında duygusal anlamda çok zorlandıklarını dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Allah bir daha bu ve bunlar gibi teröristlere meydan vermesin. Gerçekten 800 dakikalık görüntüleri saniye saniye inceledik. Elbette profesyonel anlamda çekilen görüntüler değil bunlar. Sonuç itibariyle kurgusal, oyuncuların içinde bulunduğu bir çalışma yapmadık. Fakat bir görüntü var mesela içerisinde. Babası vurulan bir çocuğun hıçkırıkları hala kulaklarımda. 'Baba, baba' diye ağlayan o çocuğu ömrümün sonuna kadar unutamayacağım." 
 

Küçük bir prodüksiyon ekibiyle gece gündüz çalıştıklarını dile getiren Kahyaoğlu, yaptıkları çalışmanın Türkiye geneline örnek olabileceğini ve o günün unutturulmaması gerektiğini söyledi. 
 

- "TRT başta olmak üzere tüm kanallar ücretsiz yayınlayabilirler" 

Kahyaoğlu, yaptıkları belgesel çalışmasının 2 Eylül 2016 tarihinde saat 20.30 da Sakarya Serdivan Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde halka açık olarak gösterime gireceğini vurgulayarak, "Biz sanat işleri yapan insanların elinden bu geliyordu. Ülkemize bir faydamız olsun sevdasıyla çalışmamızı tamamladık ve Sakarya halkına sunuyoruz. Fakat ülkemiz adına örnek teşkil edebilmesi için TRT başta olmak üzere tüm kanallar bu belgeseli ücretsiz yayınlayabilirler. Medya organlarının da bu anlamda diğer şehirlere örnek teşkil etmesi için belgeselimizi yayınlamasını arzu ederiz." dedi. 
 

Yönetmenliğini Aybars Bora Kahyaoğlu'nun üstlendiği, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi Sakarya'da yaşananları konu alan belgeselin özgün müzik çalışmaları ise Ahmet Musa Bala tarafından yapıldı. 

Kaynak : AA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi