Sağlık Görevlileri Ambulansta Doğum Yaptırdı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Sağlık Görevlileri Ambulansta Doğum Yaptırdı
A
a

Ambulansta Doğan Günbaş Bebek Doğumu Yaptıran Att Görevlisinin Parmağını Sıkıca Tutması Görenleirn İçini Isıttı

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde doğumu yaklaşan hamile kadını hastaneye götüren sağlık görevlileri, doğumu ambulansın içinde yaptırmak zorunda kaldı. Sağlık görevlileri yaptıkları erken müdahale ile hem annenin hem de bebeğin hayatını kurtardı.
Edinilen bilgilere göre, doğum sancısı tutan Sandıklı ilçesine bağlı Çambeyli köyünde yaşayan Aysel Günbaş için yakınları 112 Acil Servisi arayarak yardım istedi. İhbar üzerine bölgeye gelen sağlık ekipleri Günbaş’ı Sandıklı Devlet Hastanesi’ne götürdükleri esnada kadının doğumu başladı. Bunun üzerine Acil Tıp Teknisyeni olan ambulans sürücüsü Hasan Hüseyin Yıldırım ambulansı uygun bir yere park edip doğumu gerçekleşmesi için ATT Ümran Karakuş ve Paremdik Deniz Yetişkin ile acil müdahalede bulundu. Yaklaşık 20 dakikanın sonunda doğum başarı ile gerçekleşti.

Sağlık Bakanlığı olayı sosyal medyadan böyle duyurdu!
Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü ise olayı sosyal medya hesabından, “Hoşgeldin bebek Günbaş! Ömrün boyunca yolunun her zaman böyle sevgi dolu güzel yürekli insanlarla kesişmesi dileğimizle. Afyonkarahisar Sandıklı 3’Nolu ASHİ Ekibimiz, Çambeyli köyünden aldıkları gebe hastanın doğumunu hastaneye giderken ambulansta başarıyla gerçekleştirdi” ifadeleri ile paylaştı.
Bebeğin doğumu gerçekleştiren ATT’nin kucağında fotoğrafının da paylaşıldığı olayda, minik çocuğun sağlık görevlisinin parmağını tutması ise görenlerin içini ısıttı.
Hastaneye kaldırılan anne ve bebeğin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.
Kaynak : Afyonkarahisar Yerel Haberleri - İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi