Saffet Sancaklı'dan futbolda devrim yaratacak açıklamalar!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Saffet Sancaklı'dan futbolda devrim yaratacak açıklamalar!
A
a

MHP Kocaeli Milletvekili ve eski milli futbolcu Saffet Sancaklı: Artık kulübün borçlarından dönemin yöneticileri sorumlu olacak, inşallah bu yasayı meclisten geçireceğiz

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kocaeli Milletvekili ve eski milli futbolcu Saffet Sancaklı Ankara'da süren Spor Kulüpleri ve Federasyonları Çalıştayı'nda açıklamada bulundu. Kulüplerin batma noktasına geldiğini söyleyen Sancaklı, “Artık kulübün borçlarından dönemin yöneticileri sorumlu olacak. İnşallah bu yasayı mecliste geçireceğiz” dedi.

Tarihi çalıştay
Türk spor tarihinin en önemli olaylarından birisini yaşadığını vurgulayan MHP Milletvekili Saffet Sancaklı, “Bütün kulüp başkanları, 64 federasyonun başkanı burada Türk sporunun ve Türk futbolunun problemlerini konuşup neler yapabileceğimiz nasıl çözebileceğimizi bunlar ile ilgili neler yapılması gerektiği hakkında 3 gündür konuşuyoruz. Beni en çok sevindiren şu, bu çalıştay usulen görüntü olsun diye yapılmış bir çalıştay değil. 3 gündür buradayız. Kulüp başkanları ve federasyon başkanları ‘Sorunlar belli. Bu sorunları nasıl çözebiliriz?’ diye proje yapıp gelmişler” ifadelerine yer verdi.

Bitme noktasına geldiler
Sancaklı, “Türkiye’de bir sorun varsa devletin müdahale etmesi lazım. Sporda ve futbolda var. Buna müdahale edilmesi lazım. Müdahale ederken dikkat etmek lazım. 2009 senesinde neredeyse kulüplerin bütün vergi borçları sıfırlandı. 2019-2020 sezonuna geldik. Kulüplerin yüzde 80’i neredeyse kapısına kilit vuracak noktaya geldi. Şimdi sayın Cumhurbaşkanımıza gidip diyorlar ki; ‘Kulüpler bitti, vergileri şöyle yapalım, böyle yapalım’ devamlı yapıyor bunu devlet. Kanserli hastaya morfin verme devri bitti. Morfin falan yok. Bir kere karışalım ve sistemi kuralım” dedi.

Meclisten geçireceğiz
8 yıl önce yazılan kulüpler yasasını okuduğunu dile getiren Sancaklı, “Kulüp başkanları ve yöneticiler bulundukları dönemdeki borçlardan sorumludur. İşlerine gelmiyor. Bugün geliyor 10 milyon Dolar borçla alıyor kulübü 5 sene yönetiyor 100 milyon Dolar borç oluyor. ‘E ben gideyim artık yoruldum. Aileme vakit harcayım’ deyip çekip gidiyor. Ne oluyor aradaki 90 milyon Dolar? Sorumluluğu yok, bir şeyi yok. İşte bu yasa geldiği anda bunun gibi birçok madde ile artık kulüp başkanları ve yöneticiler kontrol altına alınacak. İnşallah TBMM’de o yasa çıkacak” ifadelerini kullandı.

Limite tepki gösterdi
“Ben olsam yüzde 1 bile limit sağlamam. Neden? Zaten batmışız biz. Şu anda hep bir şeye kilitleniyoruz. ‘Limit şu kadar mı olsun bu kadar mı olsun?’, ‘Yabancı 14 mü olsun 10 mu olsun?’ hayır arkadaşlar. Sistemi kuracağız ve her şey yoluna girecek. Bugün yüzde 30 limit aşımı verilmiş. Neye verilmiş? Zaten iflas etmişiz. Sonra yüzde 40 limit aşımı verelim sonra yüzde 30’a geri alalım. Olmaz. Kanunu bir kere koyacağız, tavizsiz bir şekilde herkese aynı uygulayacağız. Çünkü bu kulüpleri ayakta tutmak zorundayız” dedi.
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Mutlu 25 Ocak 2020 13:25

Saffet Bey, senin dürüstlüğüne güveniyoruz. İnşallah kanunları çıkarmayı başarırsınız.

0 0 Cevap Yaz
ES-ES 18 Ocak 2020 09:32

EsEsİ nasıl yönetmişler..aynen çiftlik gibi.Zerre kadar kamu malı düşüncesi olmamış. Yetimin garibin hakkı var...Simit parasını kulube veren gariban taraftarın hakkı var.hiç akıllarına gelmemiş.Zarar vermede yarışmışlar..Düşman getirsen bu kadar zarar vermez.Milyon rakamları uçuşmuş havalarda.Nasıl olsa kendi malları değil.Nasıl olsa kerizler gelir öder.Ne büyük sorumsuzluk ne büyük vicdansızlık.Akşam başlarını yastığa koyduklarında eminim kabus görmeye başlıyorlardır .vicdanları rahat bırakmaz.

0 2 Cevap Yaz
Dik Duruş 17 Ocak 2020 21:03

Tatar kardeş durumu acaba 😀

0 0 Cevap Yaz
Eses 16 Ocak 2020 21:20

Maalesef kanunlar geriye dönük çalışmaz. Bu güne kadar yapanın yanına kar kaldı. Bundan sonrakiler inşallah düzgün yönetirler.

0 2 Cevap Yaz
Hakan 16 Ocak 2020 17:58

İnşallahhh meclisten gecer Eskişehirspor icin milat olur. Yapılan borclar’ın harcanan paralar’ın hesabı sorulur. Kulüp rahat bir nefes alır inşallah

2 0 Cevap Yaz
Oğuz 16 Ocak 2020 17:45

Vay bizim bazı eski başkanlar..yasa sizi de kapsarsa yandınız.Temennimiz yanlış yapmamışsınızdır.

0 2 Cevap Yaz
ercan 16 Ocak 2020 16:04

yasa hemen geçsin önceki yöneticiler yansın dört gözle dua ediyoruz yasanın geçmesi için eski eskişehir spor yöneticileri sevinç verici bir haber

1 7 Cevap Yaz
Kaan 16 Ocak 2020 15:20

Helal baskanım bir an önce halleden, yabancılar kuralınıra getirin , karşı gelenler cebenin derdinde. Selamlar

1 2 Cevap Yaz
Basri 16 Ocak 2020 15:03

kulüplere tek bir yönetici bile bulamazsınız..

1 3 Cevap Yaz
bilek26 16 Ocak 2020 14:43

Hayal dünyası ; nasıl bizim yöneticiler ne teklif ettiysek ne ödeme planları sunduysak kabul etmediler hatta bize he he deyip (büyük ihtimalle o boş teklif yağmuru bitsinde kafamı dinliyeyim yav he he demiştir napsın adam)3 gün sonra gittiler bak bizim hiç suçumuz yok elin oğlu işte sattı bizi de, at suçu başkasına kolaylığı kısa süre sonra bu konuda da işler heral biz teklif etttik hemi de neler neler devrim yav devrim kulüp başkanları da şöyle diyordur biz ne diyoruz bunlar ne diyor of ya 3 gündür yav he he diyelim evimize gidelim yav demişlerdir.

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi