Sadece Eskişehirspor'u kurtarmak için geldik!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Sadece Eskişehirspor'u kurtarmak için geldik!
A
a

Eskişehirspor Başkanı Mehmet Şimşek ESTV’de 90+3 programına konuk oldu. Şimşek, “Eski yöneticileri kurtarmak için geldiler diyenler var. Hiç kimse başkası için kendini feda etmez. Biz sadece Es Es’i kurtarmak ve yaşatmak için geldik” dedi

Sütiş Eskişehir
Eskişehirspor ile ilgili merak edilenleri açıkladı
Esgroup Spor Müdürü Murat Dağtekin’in sunduğu, İstikbal Gazetesi Spor Müdürü Erkan Midilli’nin yorumlarıyla katıldığı 90+3 programının bu haftaki konuğu Es Es’in başkanı Mehmet Şimşek’ti. Şimşek merak edilen çok sayıdaki konuya açıklık getirdi. Şimşek’in ifadeleri şöyle, “Kaan Ay başkanımız oldu, ben Mali As Başkandım. Ekibimiz güzeldi. Hepsi Eskişehirspor sevdalısıydı. Başımızda Fuat hoca ve Eskişehir’de bekleyen bir futbolcu grubu vardı. Halil Başkanımız zamanında getirilmiş, sözleşme imzalanmış ama transfer yasağı var. Transferi açmasan futbolcuların sözleşmesi var, Tanase gibi. Transferin yüzde yüz açılması gerekiyordu. Açılması için de herkes uğraştı. Parasal olarak güçsüz olduğumuz için ilişkilere başlandı. Ay dönemindeki yönetim kurulu ile birlikte transferi açtık.”
 
Alabildiğiniz kadar futbolcu alın
“Ocak 2019’da Eskişehirspor transferi açmıştı. TFF’den o işler için koşturanlardan birisi de bendim. TFF yetkilileri biz transferi açınca çok şaşırdılar. Ekip olarak başarmıştık. Başkan yardımcısı bize o gün ‘Alabildiğiniz kadar futbolcu alın. Muhtemelen bir daha bu tahtayı açamazsınız, açarsanız da büyük ihtimal ben görmem’ demişti. Bir daha da açılmadı zaten.”
 
Hala küskünlükler var
“Eskişehir dışındakiler pek inanmıyor ama Eskişehir halkı ve Eskişehirspor arasında bir küskünlük var. Bizim yönetim kurulu olarak hedefimiz bu küskünlüğü gidermek. Bizim şehir biraz enteresan. Koyu ve yoğun bir taraftar kitlesine sahibiz. İnsanlarımız genel olarak eleştirmeyi seven bir toplum. Şehirde Eskişehirspor hala Süper Lig’de zannedenler var. Ancak kulüp şu an TFF 2.Lig’de. Eskişehirspor yöneticilerini takdir etmek gerekiyor. İnsanlar dışarıdan reklam olsun diye yönetime girsin yorumlayabiliyorlar ancak bu durum böyle değil.”
 
Gidip savcılığa şikayet etsinler
“Es Es’te yönetici olmak maddi yükümlülüklerin de altına girmek anlamına geliyor. SGK ve Vergi borçlarından yöneticiler de sorumlu oluyor. Eski yöneticileri kurtarmak için geldiler diyenler var. Hiç kimse başkası için kendini feda etmez. Kafana yatmayan bir şey varsa savcılığa gidip suç duyurusunda bulunmak herkesin hakkı. Suç varsa savcılık gereğini zaten yapar. Biz sadece Es Es’i kurtarmak ve yaşatmak için geldik
 
Sadece bir A4 kağıdıyla
“Kongrelerde dağıtılan borçların yazılı olduğu kitapçık olayını Kaan Ay zamanında biz yayınlamaya başladık. Bizden önce bir A4 kağıdı ile ibra işlemlerine geçiliyordu. Artık kulübün böyle bir uygulaması oldu. Bundan sonra yayınlanacak kitapçıklarda aldığımız paralar da yazılı olacak. İlk mali genel kurulda bu kitapçık güncel hali, hem gelirlerin hem de giderlerin yazılı olduğu hali ile yayınlanacak. Eskişehirspor kongre üyelerine bu kitapçıklar kongre salonlarında dağıtılacak.”
 
-30’lardan kurtulduk
“Kulüp lisansı konusu -30’lara kadar yükselebilen bir şey. Kulüp Muhasebe Müdürümüz Mehmet Gökay Şahin’in TFF’ye teslim ettiği evrakları bir görmeniz lazım. En az 50-60 sayfalık bir kitapçık çıkar. TFF’den kulübe teşekkür yazısı geldi. Böyle bir sunum yapan sizden başka yapan kulüp yok denildi. Yıllardır eksi 3 ile başlıyoruz. Ulusal lisans almak ile transfer tahtasını açmak farklı şeyler. Ulusal lisans için imza veren bir alacaklı transfer tahtasının açılması için imza vermeyebilir. Alacaklılara ikisi arasındaki farkı anlatmaya çalışıyoruz. Alacaklılar para koparabilmek için olabildiğince imza vermemeye çalışıyorlar. Yıllardır alacağının peşinde olan insanlar da böyle çözümler arıyorlar.”
 
Mazbatayı aldık -6 geldi
 “Mazbatayı aldık, birkaç gün sonra Nzuzi Toko’dan -6 cezası geldi. Biz aslında ödeme yapmıştık. Bir yanlış anlaşılma olmuş. Gerekli görüşmeler yapıldı. Evraklar gönderildi. Yazışmalar yapıldı. Toko’nun avukatı FIFA’ya bir yazı gönderdi ve -6 cezası tehlikesi geçti. Toko dosyası kapandı.”
 
Boffin’i çekinerek arıyoruz
 “Kaleci Ruud Boffin’i ararken çekinerek arıyoruz. Bir sponsorluk olursa, biraz para bulursak direkt Boffin’in yanına gideceğiz. Paramız yokken Boffin ile görüşmenin faydası yok. Tanase ile görüşmeler devam ediyor. İletişimi sıcak tutmak iyidir. Ödeyemeyeceğimiz anlaşmalar yapmak istemiyoruz. Ödenebilecek bir anlaşma olursa imzalıyoruz.”
 
Güven duygusu zedelenmesin
“Henri Bienvenu ile anlaştık. Pinto gibi taksit taksit ödeyeceğiz. Ödeyebileceğimiz rakamları teklif ettik ki güven duygusu zedelenmesin. Dosya artık FIFA’da yer almıyor. 85 bin Euro borcumuz vardı. Ödeyeceğimiz anlaşmalar yapmıyoruz. 56 bin Euro rakamını taksit taksit ödeyeceğiz.”
 
900 bin lira paraşüt yardımı aldık
“TFF 2.Lig’e düştüğümüz için 900 bin lira paraşüt yardımı aldık. Bu rakam normalde 600 bin liraydı ancak pandemi nedeniyle 900 bin olarak ödendi. Bu para TFF’ye başvuran alacaklılara ödendi. 5 kişi bu paradan aldı. 3 dosya kapandı. Diğer iki ismin dosyaları henüz kapanmadığı için isimleri açıklanmıyor. Alacaklılar zamanında başvurmuşlar. Sırası gelen Eskişehirspor’un hak edişlerinden alacağını otomatik olarak tahsil ediyor. Yani ödemeleri biz yapmadık. Kendileri TFF’den tahsil ettiler.”
 
Passoligle devam edeceğiz gibi
“Bilmeyen insanlar var. Ama bir kez daha yenileyelim. Yıllardır Eskişehirspor’un kasasına bir kuruş para girmiyor. Bütün TFF gelirleri Aktif Bank’a gidiyordu. TFF 2.Lig’de Passolig kullanımı zorunlu değil.  Aktif Bank yetkilileri bize ‘2025 yılına kadar sözleşmeniz var, Passolig kullanmak zorundasınız’ dedi. Sanırım TFF 2.Lig’de Passolig kullanan tek kulüp olacağız. Aktifbank'a ben bildim bileli 5 milyon lira borcumuz var. Bakıyorum halen 5 milyon lira borcumuz var. Yönetimde iki tane avukat arkadaşımız var. Faizin faizini nasıl ödüyoruz, böyle bir şey var mı öğrenmeye çalışıyoruz. Benim bildiğim Süper Lig zamanında 21 milyon lira çekilmiş. 41 milyon lira gibi rakam ödenecekti. Çok karışık bir durum. İçinden kolay kolay çıkılabilecek bir durum değil. Kombineleri satışa çıkaracağız, durum belirsiz olduğu için yapılamıyor.”

 
Kaynak : Anadolu Gazetesi - Ahmet Deniz Canoruç
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Es es li 20 Ağustos 2021 14:36

Yönetime gelirken siz bu borçları bilmiyormuydunuz? Şimdi taraftara sitem ediyorsunuz.

0 1 Cevap Yaz
Ahmet 18 Ağustos 2021 14:36

Bunlarda da para yokmuş, nakliyeciyi, pancarcıyı ve kanka mırat ı kurtarma operasyonu bu

1 7 Cevap Yaz
Kaan 18 Ağustos 2021 14:22

Elbette kırgınlık,kızgınlık var. Düşman bile EsEs bunu yapmaz. Eski yöneticiler EsEs hiç ama hiç düşünmemişler. İnşallah bundan sonra iyi olur.

1 5 Cevap Yaz
pompeo 18 Ağustos 2021 12:44

süperligte falan zannettigimiz yok ... takimin ve kulübün nerelere düstügünü gayet iyi biliyoruz .. nedense yönetimler pancarci ve lojistikcinin adamlari arasinda devredilip duruyor ... kulübü batiranlarin kurtarilmasi icin kimselerin kendini feda etmesi gerekmez ... saviciliga siz gideceksiniz .. biz degil .. A4 kagitlarinda yazalanlari ibra etmeseydiniz .. durum neden karisik? ... denetleme raporlari bulundu mu ? kulübün buralarda olmasinin sorumlularini aciklayin ... avukat kardeslerimiz inceleyip hazirlasin dosyalari ..

0 10 Cevap Yaz
Zippo 18 Ağustos 2021 12:38

Seneye buda tornacı gibi gider

1 7 Cevap Yaz
halilin kankası 18 Ağustos 2021 10:57

yaw bırak bu işleri.halilin mesutun kankası çıkmış konuşuyor....

1 4 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi