Ahmet Ataç 15 02 2024

Porsuk’tan örnek alarak başlayabilir

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Porsuk’tan örnek alarak başlayabilir
A
a

Temmuz ayında kentimizde toplantıya katılan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, içme ve kullanma suyuyla ilgili önemli tespit ve önerilerde bulunup topu Büyükşehir Belediyesi’ne atmıştı.

Sütiş Eskişehir
Bakan Akdağ’ın açıklamasının üzerinden yaklaşık 2,5 ay geçti. Herhangi bir gelişme var mı, bilmiyoruz ama su meselesi çok önemli. Akdağ konuşmasını ‘takip edeceğiz’ diye bitirmişti. Eskişehir’in suyuna en büyük tehdit olarak ‘Porsuk Barajı’ görülüyor. Yani Kütahya’nın atıklarla barajı kirletip kirletmediği… Bakan Akdağ, Porsuk’tan numune aldırarak işe başlayabilir.
 
Temmuz ayı başlarında Eskişehir’deki İl Değerlendirme Toplantısı’nda konuşan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, “Birinci basamakta içme ve kullanma sularının temiz olması hem mikrobiyolojik açıdan hem kimyasal açıdan temiz olması insan sağlığı açısından çok önemli. Yapılan değerlendirmelerde özellikle kimyasallar açısından şehir suyunun arıtma ihtiyacını tespit etmiş durumdayız. Dolayısıyla belediyemize bunu bildireceğiz. Bir an önce Eskişehir Belediyesi’nin su arıtması ile ilgili gerekli çalışmaları tamamlaması ve Eskişehirli vatandaşımızın sağlığı açısından riskleri ortadan kaldırması gerekiyor. Bunu il müdürlüğümüz, belediyeye gerekli uyarıları yapacak şekilde yazacak ve meseleyi takip edeceğiz” demişti.

O sorunun cevabı yıllardır merak ediliyor
Akdağ, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve Genel Sekreter Engin Çakmak’ın uzun süredir gündemde tuttuğu bir konuya dikkat çekmiş oldu. Kütahya’nın bazı atıklarla Porsuk Barajı’nı kirletip kirletmediği meselesi… Konu özellikle son yıllarda Çakmak’ın gündeminde. Genel Sekreter’in numune alma girişimi olumsuz sonuçlanmıştı. Ama örneğin mutlaka alınması gerekiyor. Bakan Akdağ, Eskişehir’in sağlıklı su tüketmesini istiyorsa ‘akıllardaki soruya’ cevap bulmalı. Yıllardır cevabı aranan soruya; Kütahya, Porsuk’u kirletiyor mu? Bakan Akdağ’dan ricamız bu ‘şaibeli’ durumu aydınlatmasıdır. Sayın Akdağ, numune aldırarak işe başlayabilir.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Osman denksoy 21 Eylül 2017 10:35

Numune almaya dahi gerek yok nehrin baraja döküldüğu noktada havayı koklasın yeter.

1 0 Cevap Yaz
goll 21 Eylül 2017 09:49

bay çakmak yatırım yapmanın yollarını bulmuş savulun çakmak taşların devri geliyo

0 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi