Porsuk palmiyelerle süslendi

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Porsuk palmiyelerle süslendi
A
a

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından 19 yıldır yaz aylarında Porsuk Çayı kenarına göç eden palmiyeler, havaların ısınmasıyla birlikte Köprübaşı'ndaki yerlerini aldılar.

Sütiş Eskişehir

Eskişehir'de 18 yıldır Porsuk Çayı'nın güzelliğine güzellik katan palmiyeler, kentin soğuk havasından zarar görmemeleri için kış aylarında götürüldükleri Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler seralardan alınarak, Köprübaşı'ndaki yerlerine yerleştirildiler.

Sıcak havalarda yetişen ve bir Akdeniz bitkisi olan palmiyeler, İstanbul, Ankara ve birçok belediye tarafından kent meydanlarına konulmasına rağmen kısa sürede iklim uygun olmadığı için yaşatılamadı. Fakat İç Anadolu'nun soğuk havasıyla bilinen kenti Eskişehir'de Büyükşehir Belediyesi'nin uyguladığı özel bir yöntemle 19 yıldır dimdik ayakta duran palmiyeler, vatandaşların da beğenisini topluyor.

Köprübaşı'nın yanı sıra Kentpark ve Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı'na da yerleştirilen palmiyeler oluşturdukları güzel görünümle kente yaz aylarında Akdeniz sıcaklığı getiriyor.

 

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi