Porsuk etrafında estetik operasyon

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Porsuk etrafında estetik operasyon
A
a

Eskişehir’in görsel estetiğini bozan ve Porsuk etrafındaki köprülerde, duvarlarda ve iskelelerde bulunan sprey boyalarla yapılan çeşitli karalamalar Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Dairesi Başkanlığı tarafından oluşturulan ekiplerce silinerek yeniden güzelleştiriliyor.

Sütiş Eskişehir
Porsuk çayının kent içi geçişinde taşkın kesiti oluşturularak yatak ıslahı yapılan alanda tüm araç ve yaya köprüleri, iskeleler, kulübe duvarları,  beton baba ve dekoratif korkuluklar, tabela ve panolar,  aydınlatma elemanları gibi kent donatılarında sprey boya ile kalıcı şekilde oluşturulmuş yazı ve boyamaların temizliği amacıyla yenileme ve boyama çalışması Büyükşehir Belediyesi görevlileri tarafından gerçekleştiriliyor. Yapılan çalışmalarla eski güzel hallerine döndürülen Eskişehir’in en önemli gezi alanları görsel estetiğine verilen zarardan kurtarılıyor. Büyük emekler harcanarak üzeri kapatılan yazı yazma kirliliğinin sürekli hale geldiğini, silinen yerlerin kimliği belirsiz kişiler tarafından tekrar karalandığını belirten yetkililer, “05.02.2018 Pazartesi günü başlayan çalışmalarda şehir magandaları tarafından oluşturulan donatı hasarlarının giderilmesi zaman, işgücü ve malzeme kaybıyla birlikte ekonomik zarara yol açmaktadır. Vatandaşlar bu konuda sağduyulu davranması gerekiyor” dedi.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
sezai 10 Şubat 2018 13:05

boşuna harcanan emek, çünkü yine değişmeyecek yine aynını yapacaklar..deveye diken misali tel örgü çekip porsuğun kenarına oturmaları yasaklamak lazım.

0 2 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi