Pişmiş Toprak Sempozyumu 19 Eylül'de

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Pişmiş Toprak Sempozyumu 19 Eylül'de
A
a

Eskişehir'de, merkez Tepebaşı Belediyesi tarafından düzenlenen "10. Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu", 19 Eylül'de başlayacak.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Özdilek Sanat Merkezi'nde düzenlenen sempozyumun tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, ilk kez 2001 yılında gerçekleştirdikleri etkinliğin dünyada eşi benzeri olmayan çok önemli bir sempozyum olduğunu söyledi.

Sempozyumla birlikte bugüne kadar kente 105 heykel kazandırıldığını belirten Ataç, şunları kaydetti: 

"Bu üç ayaklı bir sempozyum. Sektör, bilim ve sanat bu sempozyumda yer alıyor. Sempozyumda sadece heykel yapımı değil sergi, görsel şov, yemek yarışmaları ve çeşitli sanatsal etkinlikler düzenlenecek. Bu zamana kadar 90 sanatçıyı ağırladık. En büyük hayalimiz pişmiş toprak veya çağdaş sanatlar müzesi açabilmek. Sempozyum bu yıl Ali Rıza Karık anısına düzenlenecek. Böyle uluslararası organizasyona ev sahipliği yaptığımız için gurur duyuyoruz. Sempozyumun bundan sonraki yıllarda da yapılması için her türlü desteği vereceğiz. Bu artık bizim çocuğumuz gibi oldu."

Sempozyuma katılacak sanatçılar adına konuşan Alman Reinhard Keitel ise böylesine önemli bir etkinlikte yer almanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

Keitel, sempozyum alanında değişik bir çalışmaya imza atacağını belirterek, "Çok güzel bir sempozyum olacağına inanıyorum. Eskişehir'e güzel bir eser bırakmak için çalışacağım." dedi.

İsmet İnönü Caddesi'ndeki eski kiremit fabrikasında gerçekleştirilecek sempozyuma, Türkiye'nin yanı sıra Avusturya, Almanya, Çin, Fransa, Gürcistan ve Tayland'dan sanatçılar katılacak.

Sempozyum, 2 Ekim'de sona erecek.
Kaynak : AA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi