Payınız büyük

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Payınız büyük
A
a

Eskişehir CHP Odunpazarı Meclis Üyesi Aday Adayı Kadir Kodak ve CHP Tepebaşı Belediye Meclis Üyesi Aday Adayı Seyfettin Çalışkan’ın düzenlediği yemekte konuşan Başkan Büyükerşen, “Bugün Eskişehir Avrupai bir kent diye tarif edilen bir şehirse bunda Rumeli göçmenlerinin emeği ve payı vardır” dedi.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir CHP Odunpazarı Meclis Üyesi Aday Adayı Kadir Kodak ve CHP Tepebaşı Belediye Meclis Üyesi Aday Adayı Seyfettin Çalışkan tarafından düzenlenen organizasyon ile Balkan göçmenleri bir araya geldi. Geceye Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, CHP Milletvekili Jale Nur Süllü, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar ve çok sayıda balkan göçmeni katıldı. CHP Odunpazarı Meclis Üyesi Aday Adayı Kadir Kodak burada gerçekleştirdiği konuşmada, “Seyfettin Çalışkan ile birlikte bu geceyi düzenleme amacımız mensubu olmaktan büyük mutluluk ve gurur duyduğumuz Muhacir Derneklerimizle bir araya gelip Eskişehir sevgimizi ve bu şehre hizmet etme isteğimizi ortaya koymaktır. Hepimizin ortak paydasının Eskişehir olduğunu ve bunun için üzerimize düşeni yapmaya hazır olduğumuzu da vurgulamak istiyorum” ifadelerini kullandı. CHP Tepebaşı Belediye Meclis Üyesi Aday Adayı Seyfettin Çalışkan, “Bizler Balkanlardan göçerek bu ülkeye gelmiş insanlar olarak Eskişehir’i tercih etmiş insanlarız. Ne kadar doğru bir şehri seçmiş olduğumuzu bizler bugün anlıyor ve yaşıyoruz. Genel Seçimde partiler öne çıkmasına karşın yerel seçimlerde isimler öne çıkar. Önümüzdeki günlerin hepimize özgürlük, demokrasi, refah ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum” diye konuştu.

ESKİŞEHİR’İN DAĞLARINDA ÇİÇEKLER AÇACAK
CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar, yaptığı konuşmada Balkan göçmenlerinin yanlarında çalışkanlığı, dürüstlüğü, iş bitiriciliği ve oradaki medeniyeti de getirdiğini söyledi. CHP Milletvekili Süllü ise “Eskişehir’e geldiniz ama gelirken de yanınızda çalışkanlığınızı, temizliğinizi, dürüstlüğünüzü, beraberinizde getirdiniz. Eskişehirlilere de bu getirdiklerinizle gerçekten çok şey öğrettiniz. Ben sizlerin şehirciliğe bakış açısını, sizlerin ülke yönetimine ve ülkenin temel değerlerine ne kadar gönülden bağlı olduğunuzu çok iyi biliyorum. Sizleri her zaman olduğu gibi yine yanımızda hissediyorum” diye konuştu. Ataç, konuşmasına “Esasında belki başkan olmayanları saymak daha kolay. Ama Türkiye bu hale geldi. Apartmanda da, şurada da başkan oluyor. Güzel bir şey belki ama dediğim gibi başkan olmayanları saymak daha kolay” sözleriyle başladı. Ataç, “Sizlerle yıllardır birlikteyiz ve bu birliktelik büyük sevgiye dönüşüp bugünlere çığ halinde geldi. Hiçbir gün sizin başınızı eğdirmedik. Bundan sonra üç belediye başkanımızın güzel çalışmaları devam edecektir. 1 Nisan’da da Eskişehir’in dağlarında çiçek açacak. Bu sevgi, bu saygı hiç bitmesin” dedi.

DESTEĞİNİZİ BİLİYORUZ
Balkan göçmenleriyle Eskişehir’de yaşamaktan onur duyduğunu kaydeden Kurt, “Beş yıldır Odunpazarı Belediye Başkanlığımı sürdürüyorum. Bu süre içerisinde demokrasiye, insan haklarına, eşitliğe ve adalete uygun davrandım. Önümüzdeki dönemde Odunpazarı’nın daha da gelişen daha da büyüyen ve daha da mutluluk saçan bir ilçe olması için mücadeleye devam edeceğiz. Desteklerinizi biliyoruz. Bundan sonraki sürecek destekler için de şimdiden teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Daha sonra konuşan Büyükerşen, “Elveda Rumeli diyerek Eskişehir’e göç eden bir ailenin Eskişehir’de doğmuş, Eskişehir’de büyümüş bir belediye başkanıyım. Bugün Eskişehir’de modern bir kent, Avrupai bir kent diye tarif edilen bir şehirse Eskişehir, bunda Rumeli göçmenlerinin emeği ve payı vardır. Bu şehrin güzel hale gelmesinde sizlerin ve babalarınızın, dedelerinizin payı vardır. Bu şehir güvenli ise bunda siz Rumeli göçmenlerinin bu şehirde yaşıyor olmasının payı vardır” dedi.

ENGELLEDİLER
Büyükerşen konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Çok değerli temsilcileriniz Seyfettin Çalışkan ve Kadir Kodak bundan böyle 31 Mart’tan sonra sizlerin seçilmiş temsilcileri olarak bu şehrin kaderinde söz sahibi olacaklardır. Özellikle de iki ilçenin meclis üyeliğinin ötesinde en büyük arzularımdan biri onları Büyükşehir Belediye Meclisi’nde de görmektir. Çünkü son beş senede Büyükşehir Meclisi’nde ben çok azap çektim, zorluk çektim. Ne yazık ki AKP’nin kırsal kesimden gelen üyeleri nedeniyle bu şehre yapmayı arzuladığımız her güzel şeyin karşısına çıktılar, engellediler. Mahkemeleri kazanarak ancak yapabildik bazı projelerimizi. Tekrar bu eziyeti çekmek istemiyorum. Eskişehir’e ihanet sayılabilecek engelleme kararlarıyla karşı karşıya kalmak istemiyorum. Onun için siz bu seçimlerde iradenizi nasıl kullanacağınızı ben size öğretecek değilim. İnşallah 1 Nisan günü hangi türküleri okuruz? Manastırın Ortasında Var Bir Çeşme’yi mi, Al topuklu Beyaz Kızlar’ı mı söyleriz? Hep birlikte bir kere daha Eskişehirli olmanın, balkan göçmeni olmanın mutluluğunu duyarız.”
 
 
Kaynak : HABER: HİLAL KÖVER
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi