Paran varsa konut bedava!

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) kurucu başkanı Haydar Baş, Allah rahmet eylesin gerçek anlamda bağımsız Türkiye için çaba harcayan bir devlet adamıydı.

27 Mayıs 2022 09:27
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) kurucu başkanı Haydar Baş, Allah rahmet eylesin gerçek anlamda bağımsız Türkiye için çaba harcayan bir devlet adamıydı.
Yaşamını yitirmesinin ardından parti başkanlığına oğlu Hüseyin Baş, geçti.
Doğrusunu isterseniz pek çok kişi gibi ben de Hüseyin Baş’ın, babası kadar başarılı olabileceğini sanmıyordum.
Yanılmışım…
Muhalefet saflarının en etkili isimlerinden biri oldu. Partisinin oy oranı az olabilir. Belki istediği oyu da alamayacak ama insanların dikkatini çekiyor. Geniş kitleler ona hak veriyor.
BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, konut kredileriyle ilgili bir video paylaştı…
Hesabı tane tane anlatıyor:
-Şimdi 2 milyon krediyi aldınız 0.99 faiz ödeyeceksiniz, aylık 28 bin lira geri ödemeniz gerekiyor. Bakınız, 4 milyon lirası olan bir adam düşünün. Adam 2 milyon lirasını gitti X bankasına faize yatırdı ve ayda 30 bin lira oradan faiz geliri elde etti. Diğeri ile de konut kredisine girdi.
-Bankaya yatırdığı parasından aldığı 30 bin lira faizi her ay 28 bin lira olarak konut kredisine ödedi ve aradan 10 yıl geçti. Adamın 2 milyonu yine var ve bir de o para ev doğurmuş oldu. Bedava konut sahibi oldu. Böyle bir ekonomik denklem olabilir mi! Ülkedeki denklem bu, zengin nasıl daha zengin olabilir.
…/…
Ekonomik sistemin çarpıklığı ancak bu şekilde anlatılabilir. Evi olanlar yeni evler alacak. Onları kiraya verecek. Evi olmayanlar ise yüksek kiralar ödemeye gerek duyacak…
 

ÇADIR DA SEÇENEK!


Ev almak hayal…
Ev kiraları aldı başını gidiyor. Meslektaşım Meltem Karakaş Kaya, kiraları vatandaşla konuştu…
Semih Dinçer, kendi hayatından kesitleri net olarak anlatıyor:
-Bir artı bir evde kirada oturuyorum. İnsanların durumu çok kötü! Resmen soygun düzenine dönmüş kira. Korkuyorum evden çıkmaya. Emekliyim. Tek başımayım geçiniyorum. Ama aileler geçinemez. Böyle bir düzen olamaz. Türkiye’de barınma sorunu var. İnsanlar çadırda yaşamayı düşünüyorlar. Asgari ücretle, emekli maaşıyla bu kiralar ödenmez!
…/…
Yaz ayları geldi mi çadır ciddi seçenek haline geliyor…
Karavan düşünenler de var!
Konut fiyatları böyle devam ederse, dar gelirliler farklı alternatiflere yönelecek…
 

BEHRAMOĞLU’NA MADALYA!

Ataol Behramoğlu, kitaplarını Odunpazarı Belediyesi’ne bağışladı. Belediye tarihi Yağcızade konağını Ataol Behramoğlu kitaplığına çevirdi.
Eskişehir için çok güzel ve anlamlı bir hizmet oldu…
Behramoğlu özel konuk olarak Küba uluslararası şiir Festivalinde çağrıldı. Ataol Behramoğlu’na Kültür Bakanı eli İle kültür alanında Küba devlet madalyası verildi…
Kitaplığı Eskişehir’de olunca Eskişehirlilerin tebriği çok daha kıymetli ve değerli olur!
 

GÜNÜN SÖZÜ!

Değişmez kural:
-Bir insanla gereğinden fazla ilgilenirsen onu şımartırsın. Ve bir insana gereğinden fazla iyilik yaparsan onu kaybedersin.
 

GÜNÜN KARİKATÜRÜ

günün karikatürü 27 05 2022
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi