Ahmet Ataç 15 02 2024

Özür dilemek delikanlılıktır!

Arif Anbar yazdı

18 Ağustos 2018 09:30
A
a
Sütiş Eskişehir
Özür dilemek delikanlılıktır!

Geçtiğimiz günlerde CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap’ı ES TV’de yayınlanan VAZİYET programına konuk olarak aldık.
Kasap ES TV ekranlarında çarpıcı açıklamalarda bulundu ancak yoğun gündem nedeniyle o konuşmaların dikkat çeken bölümlerini bugün aktarabiliyorum.
 
*
 
Hatırlayın…
AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş bir yayın kuruluşuna Eskişehir’e ilişkin terbiye sınırlarını aşan bir açıklama yapmıştı.
Neydi o açıklama?
 
Şu:
İDEOLOJİSİNİ KAYBETMİŞ GENÇLER
“Neyle alakalı. Ben böyle düşünmüyorum. Bana bunu söyleyenlere ‘ne eksik’ diye soruyorum. Eskişehir ile kıyaslanıyorsa Kütahya’yı daha gelişmiş ve kimliğine sahip buluyorum. Gece hayatının bizim manevi ve milli değerlerimize uymayan hasletlerin, ideolojisini kaybetmiş gençlerin gece yarılarına kadar eğlenmesi eğer bir gelişmişlik modeliyse buna benim söyleyecek sözüm yok.”
 
Ve şu:
KÜTAHYA’NIN ÇAPKINLARI ESKİŞEHİR’E…
“Tarih, kültür ve medeniyet şehri... Sakin şehir, kimlikli şehir olması yolunda hareket ediyoruz. Arkadaşlarıma soruyorum: Neyi eksik buluyorsunuz? Mesela ben Eskişehir’e gittiğimde, teşkilattaki arkadaşlarımız da Kütahya’ya özeniyorlar. Ayıp olmasa söyleyeyim yani... Kütahya’nın çapkınları Eskişehir’e gidiyorsa varsın gitsin. Eğer kasıt buysa... Olur mu yani böyle bir şey?”
 
*
 
Yukarıda okuduğunuz açıklamaya ilk olarak dönemin CHP İl Başkanı Sinan Özkar tepki göstermiş ve suç duyurusunda bulunmuştu. Sağ olsun, AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı İbrahim Yılmaz Kaynarca da duyarsız kalmamış ve tepkisini ortaya koymuştu. Eskişehirspor Taraftarlar Birliği de, Başkan Murat Diri öncülüğünde protesto gösterisi yapmıştı.
 
*
 
Ancak Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş hala geri adım atmadı.
Öyleyse yaptığı kabul edilemez açıklamanın arkasında!
 
*
Olayı hatırlatmamın sebebini açıklayayım.
CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, ES TV ekranlarında olaya ilişkin önemli bir açıklama yaptı ve Kütahya İl Başkanı denen zat adına Eskişehirli yurttaşlarımızdan özür diledi!
 
*
 
İşte Ali Fazıl Kasap’ın o açıklaması:
 
KÜTAHYA’YLA ESKİŞEHİR KARDEŞTİR
“Bu konuda muhalif veya iktidar ne olursa olsun çok çok yanlış ve bahtsız bir açıklama. Ben Kütahya milletvekili olarak her defasında Eskişehir’den geçiyorum. Plakam 43. Bakın… Kütahya’dan Eskişehir’e; Kütahya’daki sağlık altyapısının yeterli olmaması nedeniyle, artı ticaret, artı eğlence, artı dinlenme vesaire amaçlı gelen binlerce insanımız, binlerce öğrencimiz var. Kütahyalı aileler, kendi çocuklarının Eskişehir’de bir okul kazanmasından çok mutluluk duyuyorlar. Öğrencilerimizin aileleri, sanki kendi evleri gibi görüyor Eskişehir’i. Bunun yanı sıra Eskişehir’de yaşayıp da Kütahya’ya gelip kalan birçok arkadaşımız, eşimiz, dostumuz var, arada evlilikler var vesaire. İki şehir aslında birbirine çok kaynaşmış. 70 kilometrelik bir mesafe var. Kütahya’yla Eskişehir kardeş şehirdir.
 
ANNESİ ESKİŞEHİRLİ OLAN AK PARTİ’LİLER
Sayın il başkanının açıklaması çok çok bahtsız bir açıklamadır. Ben şimdiye kadar özür dilemiş olmasını çok beklerdim. Hiç yakışmadı. Kütahya’da sosyal ortamda bulunan, bir siyasi partinin ildeki en büyük temsilcisinin ağzından duyulmaması gereken bir söz. Ben bu konuda çok üzüntülüyüm açıkçası. Kütahyalıların da bu konuyu tasvip etmediğini biliyorum. Yine Eskişehirspor taraftarı da bu konuya tepki göstermişti, yerden göğe kadar haklılardır. Böyle bir açıklamayı kabul etmiyorum. Eğer Eskişehir halkından özür dilenmesi gerekiyorsa ben dilerim. Özür dilemek delikanlılığın şanındandır. Kabahat bizim değil ama onların adına ben üstleniyorum. Benim gösterdiğim tepkiyi AK Parti Kütahya teşkilatından beklerdim. Hatta AK Parti Genel Merkezinden beklerdim, genel merkezin bu tip şahısları barındırmaması gerekir. Çünkü çok ciddi bir faciadır bu açıklama. Kütahya’da da hiç olumlu tepki görmedi. Kendi camiaları da hoş karşılamadı. Mesela bu sözler hoş değil ama kendi anneleri Eskişehirli olan AK Parti Kütahya il yönetiminde bulunan arkadaşlar var. Ancak açıktan tepki veremediler. Yani bunu nasıl izah edeceksiniz, nasıl içinize sindirebileceksiniz?”
 
*
 
CHP’li Kasap’ın açıklamalarını okudunuz.
AK Parti İl Başkanı Ali Çetinbaş yaptığı açıklamayla iki kent arasını ne kadar ayrıştırmaya, küstürmeye; iki kent arasında ne kadar husumet çıkarmaya çalıştıysa; Ali Fazıl Kasap da o kadar durumu kurtarmaya, iki kentin birbiriyle kardeş olduğunu hatırlatmaya, birleştirmeye çalıştı.
CHP’li bir ismin, AK Parti’li birisinin bile ve isteye yaptığı hatayı üstüne alıp, yine onun adına Eskişehirliden özür dilemesi fazlasıyla onurdu ve erdemli bir davranıştır.
Bu anlamda Ali Fazıl Kasap’ın özrünü kabul ediyor, Ali Çetinbaş’ı ise bir kez daha şiddetle kınıyorum!
 
*
 
Bir konu daha var…
Kütahya ile özdeşleşmiş çinideki KDV oranının düşürülmesi.
Ali Fazıl Kasap, çiniden alınan yüzde on sekiz KDV oranının düşürülmesi için meclise kanun tasarısı sunmuş.
 
Kasap’ın konuya ilişkin açıklaması şöyle:
 
KDV YÜZDE SEKİZ OLSUN
“Çiniyle ilgili bir kanun tasarısı hazırladık. Çinideki KDV’nin düşürülmesine ilişkin. Bakın pırlantada, şunda bunda yüzde bir KDV var. Kütahya’nın en önemli geçim kaynaklarından biri çini. Yüzde on sekiz KDV var. Bunun yüzde sekize düşürülmesi için, el emeği olan önemli bir ürünün daha iyi pazarlanabilmesi için, insanımızın eline yüzde on daha fazla gelir gelmesi için meclise kanun tasarısı verdik. İnşallah reddedilmez.”
 
*
 
Bu konuyu ele almamın nedeni şu.
Eskişehir’in de lületaşı var.
Ancak bugüne kadar hiçbir milletvekilimiz, lületaşının KDV’sinin düşürülmesine ilişkin çalışma yapmadı.
Ancak Ali Fazıl Kasap Kütahya’nın bir milletvekili olmasına rağmen lületaşına ilişkin şunları söyledi:
 
LÜLETAŞINI DA GÜNDEME GETİRECEK
“Lületaşını da araştıracağım ve gündeme getireceğim. Sonuçta el emeğidir, değerlidir. Eskişehir için markadır. Pazar payı nedir bilmiyorum ama gündeme getireceğim, söz veriyorum.”
 
*
 
İşte budur!
Kütahya’da milletvekilliği yapan bir isim, Eskişehirliden özür diliyor, Eskişehir’in meselelerine ilişkin kafa yoruyor ve çalışma yapıyor.
Ya bizim milletvekillerimiz?
Birbirlerini yiyor!
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
üstün 18 Ağustos 2018 11:22

kütahyanın azotu insanlarımahvediyor.

1 6 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi