Özel Gereksinimli Bireyler Osmaneli’Nde Bir Araya Geldi

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Özel Gereksinimli Bireyler Osmaneli’Nde Bir Araya Geldi
A
a

Bilecik’İn Osmaneli İlçesinde ’3 Aralık Dünya Engelliler Günü Dolayısyla Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı. Osmaneli De Bulunan Engelli Vatandaşlar Belediye Göksu Düğün Salonunda Bir Araya Geldi.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Bilecik’in Osmaneli ilçesinde yaşayan özel gereksinimli bireyler bir araya geldi.
Osmaneli Engelliler Yardım Sevenler Derneği tarafından düzenlenen programa, Osmaneli Kaymakamı Yüksel Ünal, Belediye Başkanı Münür Şahin, Emniyet Müdür Vekili Komiser Orkun Törer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erhan Döş, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri il ve ilçelerden engelliler dernek başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Osmaneli Engelliler Yardımsevenler Dernek Başkanı Özden Karip, çalışmalarında emeği geçenlere ve programa katılanlara teşekkür etti.
Her vatandaşın bir engelli adayı olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Münür Şahin ise, "Yaşantımızın akışı kontrolümüz altında değildir. Herkes engelli olma potansiyeline sahiptir. Bu sorun, teşhisten iyileştirmeye, özel eğitimden rehabilitasyona, istihdamdan sosyal hizmetlere kadar ele alınması gereken bir konudur. Diğer bir deyişle toplumumuza düşen en büyük vazife, engelli vatandaşlarımızın hiçbir engele takılmadan hayatlarını idare ettirebilmelerini sağlamaktır dedi.
Başkan Şahin "Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına sahip çıkmak, doğru ve kalıcı çözümler üretmek, onların toplumla uyum içerisinde bütünleşerek karşılıklı saygı ve sevgi ortamında birbirlerini anlayarak yaşayabilmesi en büyük gayemizdir" dedi.
Osmaneli Kaymakamı Yüksel Ünal da, programda emeği geçen herkese teşekkür ederek, “İnsanoğlu olarak garip varlıklarız. Bir şey başımıza geldiği zaman anlıyoruz. Başımıza gelmeden empati yapamıyoruz. Bu durumu da düzeltmemiz gerekir diye düşünüyorum. Kendimizi o arkadaşlarımızın yerine daha fazla bırakmalıyız. Empatiyi daha fazla yapmalıyız” dedi.
Konuşmaların ardından kutlama programı sonunda protokol üyeleri tarafından derneğin çalışmalarında emeği geçen iş insanlarına plaket takdim edildi.
Osmaneli Engelliler Yardımsevenler Derneği tarafından düzenlenen yemek ve eğlence programında bir araya gelen engelli vatandaşlar yerel sanatçılar tarafından hazırlanıp söylenen müzikler eşliğinde gönüllerince eğlendiler.
Kaynak : Bilecik Yerel Haberler - İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi