Özbayer oyun planını açıkladı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Özbayer oyun planını açıkladı
A
a

Eskişehirspor Teknik Direktörü Emre Özbayer ve Kaleci Antrenörü Engin Yıldız, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Eskişehir Şubesi üyeleri’nin konuğu oldu. Ağrıspor ile oynanacak olan maç hakkında konuşan Özbayer, “Takıma güveniyorum, az hata yapanın kazanacağı bir maç olacak. Kendi evimizde kazanmayı hedefliyoruz” dedi.

Sütiş Eskişehir
TSYD Eskişehir Şube Başkanı Sadi Seda, davetlerini kırmayan Özbayer ve Yıldız’a teşekkür ederek, Eskişehirspor kariyerinde başarılar diledi. Passage Cafe’de düzenlenen kahvaltıda daha sonra söz alan Özbayer, “Eskişehir’in evlatları olarak Eskişehirspor’u layık olduğu yere getirmek için mücadele ediyoruz. Sizlerin ve camianın desteği, genç oyuncu grubuna destek olunduğunu hissettirebilmemiz eşit atlamamızın bir başlangıcı olacak” diye konuştu.
 
BİZİ SIKINTIYA SOKTU
“Yukarıya doğru bir ivme vardı” diyen Özbayer, “Takımı belli noktalarda bir yere kadar getirmiştik. Amasyaspor maçı bizleri sıkıntıya sokan bir maç oldu. Bizden önce takım 5 maçta 14 gol yemişti. Bizim dönemimizde 5 gol atıp 6 gol yemiştik. 4-0’lık Amasyaspor maçı istatistik olarak da sıkıntıya soktu. Biz bu maçı kesinlikle iş kazası olarak görüyoruz. Oyun olarak ezilmesek de skor bize yakışmadı. Bunun önüne geçmek bizim elimizde. Oyuncularımıza eksiklerimizi anlatıyoruz” dedi.
 
AĞRI İYİ BİR TAKIM (FOTO()
Özbayer, “Şimdi önümüzde Ağrı maçı var. Ağrı da iyi bir takım. 17 puanları var ve Play-Off’u kovalıyorlar. İyi bir oyuncu grupları var ama bizim oyuncu grubumuz da iyi bir oyuncu grubu. Biz genç ama potansiyelinin ucu açık bir ekibiz. Çok daha iyisini yapabilecek kapasitemiz var. Bunu sahaya yansıtmak için gayret ediyoruz. Takımımızın yaş ortalaması 19-20. Kelkit maçını 18 yaşındaki futbolcumuzun attığı golle yendik. Bu oyuncu grubunun üzerine koyabileceğine inanıyoruz. Skorlar da bizi desteklediği zaman yeniden bu büyük camiayı hak ettiği yere getirmek için bir adım atmış olacağız” şeklinde konuştu.
 
BURALARI HAK ETMİYORUZ
Deneyimli teknik adam, “Taraftarımız geçen Amasya maçından sonra bütün Türkiye’nin gündemindeydi. Hak etmediği bir konumda bulunan bir kulübüz. Köklü bir camiayız. Yomraspor maçında taraftar, futbolcu ve camianın bütünleşmesi bizim için itici bir güç. Şöyle bir handikap var. Stadyumumuzun büyüklüğü, zeminin yapısı, taraftarımızın büyüklüğü rakip takımları da ekstra motive ediyor. Coşkulu taraftarımızın desteğiyle Ağrıspor maçını da kazandığımız takdirde önümüzün açık olduğunu düşünüyorum. Amasya’da berabere kalmış olsaydık biraz farklı düşünebilirdik. Bizim amacımız gemiyi limana sağ salim yanaştırmak. Bu da olacak. Amasya maçını bir kenara bırakıyoruz. Yomraspor maçının bir devamı gibi bakıyoruz” dedi.

İKİNCİ YARILAR DAHA ZOR
Ligi değerlendiren Özbayer, “Ligin sonuna kadar böyle çekişmeli gideceğini düşünüyorum. Bizim şöyle bir handikabımız takibi var. Transfer tahtası kapalı olduğu için elimizdeki oyuncu grubuyla devam edeceğiz. Biz bundan yana bir sıkıntı duymuyoruz. Rakipler takviye yapabilir. Liglerin ikinci yarıları daha zor geçer. Bulunduğumuz grupta birçok il takımı var. Bu kısım bizi belki zorlayabilir ama biz camiamızın ve kulübümüzün büyüklüğüne inanıyoruz. Bu işin üstesinden bu oyuncu grubu ile geleceğimize inanıyoruz” ifadelerini kullandı.
 
4 OYUNCU SINIRDA
Sor üzerine basit kartlara değinen Özbayer, “Dört oyuncumuz kart sınırında. Bu bizim için bir problem. Çok geniş bir kadromuz yok. Basit kartların önüne geçmemiz gerekiyor. Kart görüyorsak bunun bir manası olmalı. 11 kişi başlıyorsak 11 kişi bitirmek zorundayız” dedi.
 
KAZANMAK İSTİYORUZ
Son olarak Pazar günü oynanacak Ağrı 1970 maçını değerlendiren Özbayer, “Ciddi bir rakiple karşılaşacağız. 17 puanları var. Fiziksel olarak da iyiler. Basan, koşan diri bir takım. Bizde gençliğimiz ve coşkumuzla, evimizde oynamamızın avantajıyla karşılık vermeye çalışacağız. Taktik olarak da istediğimiz oyunu sahaya yansıtabilirsek iyi bir sonuçla ayrılabiliriz. Rakip iyi bir takım. Kısaca az hata yapanın kazanacağı bir maç olarak görüyorum. Bizde kazanmak için elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı.
 
RUH HALLERİ İYİ DEĞİLDİ
Eskişehirspor kaleci antrenörü Engin Yıldız, “Göreve ilk geldiğimizde kalecilerin durumunu, ruh halini iyi görmüyordum. Önce ruh hallerini düzeltmeye çalıştık. Ufak ufak dokunuşlarla bireysel ruh hallerini düzelttikten sonra, birde saha içindeki ruh hallerini düzeltmeye çalıştık. Çocuklarda bu duruma olumlu reaksiyon verdiler. Edirne maçındaki durum hariç, bana göre süreç olumlu yönde ilerliyor. Son Amasya maçında 4 gol yememize rağmen kalecimiz Efehan Kaptan bana göre hatalı bir oyun oynamadı. Sadece savunmadaki oyuncularla bir iletişim eksikliğini yaşadığını gözlemledim” dedi.
 
RİTİM YAKALADIK
Efehan ve diğer kalecilerin iyi çalıştıklarını belirten Yıldız, “ Kalecilerimizin şu an ki performanslarından memnunum… Ayrıca geride bekleyen rekabet içinde olan Atakan Şahintürk ve Arif Ersagun Özbek var… Buda Efehan’ın performansının artmasını sağlıyor. Ayrıca alttan gelende diğer kalecilerimiz var. Ayrıca altyapı da Sinan Ören’de kaleci antrenörü olarak göreve başladı. Ondan da aldığımız fikirler doğrultusunda kalecilerimizin gelişimleri daha hızlanacaktır. Bir ritim yakaladık. Şimdi burada kalabilmek önemli” ifadelerini kullandı.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Esk26 12 Kasım 2022 17:32

Bu takımla ikinci yarı ligde çok fazla zorlanırız, transef yasağı kalkmak zorunda en az 3 defans oyuncusu almak zorundayız

0 2 Cevap Yaz
Redkit 11 Kasım 2022 20:17

Bı oyun planımızmi var bizim??

0 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi