ÖTV indiriminin ardından Eskişehir'de ikinci el fiyatları...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç ÖTV indiriminin ardından Eskişehir'de ikinci el fiyatları...
A
a

Geçtiğimiz haftalarda yapılan ÖTV indirimi nedeniyle Eskişehir'de ikinci el piyasasında işlerin durduğunu söyleyen oto galeri çalışanları, “İşlerimizde çok bir hareketlilik yok. Çünkü insanlar kararsız durumda. Fiyatlar düşmedi ama işler durdu” dedi

Sütiş Eskişehir
Özel Tüketim Vergisi'nde (ÖTV) geçtiğimiz haftalarda yapılan düzenleme gözleri araç fiyatlarına çevirdi. Düzenleme ile sıfır araçlarda fiyatlar düşerken, ikinci el araç almak vatandaşlarda da fiyatların daha da düşeceği beklentisi oluştu. İkinci el araç satan oto galericiler, ÖTV indirimi nedeniyle işlerinde durgunluk yaşandığını, vatandaşların kafasında soru işaretleri oluştuğunu ifade etti.

İNSANLAR KARARSIZ
İnsanların kararsız olduğunu dile getiren İlhan Öncel, “İşlerimizde çok bir hareketlilik yok. Çünkü insanlar kararsız durumda şu an. Neyin ne olduğunu tam bilmiyorlar. Bazı arabalarda indirim uygulanıyor. O da piyasadaki bazı arabaların değerini düşürecek beklentisi var halkta.  Böyle bir şey söz konusu değil. Birkaç modelde geçerli olduğu için şu anda insanlar bir kararsızlık döneminde. Onun için de çok bir hareketlilik yok. Bazı modellerde değişiklikler var. Ama insanlar kararsız. Hatta işlerimizde durgunluğa sebep oldu bile diyebilirim. İnsanlar her şeyi öğrenecek. Hangi aranalar ne kadar oldu bakacak. Herkes gücünün yettiği arabayı alacak. Çünkü piyasadaki gerçeği görecekler. Okullar açıldıktan sonra normal piyasa değerine döner” diye konuştu.

İŞLER DURDU
İkinci el araçlarda fiyatların düşmediğini fakat işlerin durduğunu söyleyen Bayram Özyurt, “Bir araçta düşüş olmaz. Onu düşünen yanlış düşünüyor. Siz 100 liraya aldığınız bir arabayı bana tekrar 80 liraya verir misiniz? Vermezsiniz. Hiç kimse vermediğine göre bu araçlarda düşüş olmaz. ÖTV’den kaynaklı milletin kafasında bir soru işareti oluştu. İşler durdu. Bu ÖTV’de düşer mi düşmez mi? Herkes yanılıyor bunda. Olmayan arabaya ÖTV indirimi nasıl uygulanıyor biz anlamadık. Galerilerde ikinci el arabalarda düşüş olmaz. Kimse aldığının altına araç vermez. İşler ilerleyen günler açılır” şeklinde konuştu. 
 
 
Kaynak : Meltem Karakaş Kaya
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Ziyaa 26 Ağustos 2021 09:53

Sizler diğer illerden çok daha fazla karla araç satişı yapıyorsunuz ve değerinin üzerinde para istiyorsunuz az kar etmeyi beyenmiyorsunuz önce bunu çözün aranızda ben bile araçımı başka ilden aldım çünkü sizden daha iyi ve hesaplı araç satıyorlar.

1 4 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi