Osmangazi Üniversitesi Rektörlüğü'nden açıklama

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Osmangazi Üniversitesi Rektörlüğü'nden açıklama
A
a

İnternet sitemizde yer alan “Eskişehir’i karıştıran atamada dikkat çeken ayrıntı” başlıklı haber ile ilgili olarak Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörlüğü’nden yazılı bir açıklama yapıldı

Sütiş Eskişehir
İnternet sitemizde yer alan “Eskişehir’i karıştıran atamada dikkat çeken ayrıntı” başlıklı haber ile ilgili olarak Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörlüğü’nden yazılı bir açıklama yapıldı.
Avukat Alp Emre Varol imzalı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Haberde ileri sürülen istifa için baskı yapıldığı iddiası alakalı kişilerden teyit edilebileceği üzere mesnedsizdir. Önceki Başhekimimiz, Prof. Dr. Başar Sırmagül, kendi insiyatifi ile istifa etmiş olup, başhekim yardımcılarının ise mevzuatta yer alan düzenleme sebebiyle kendiliğinden görev süreleri sonlanmıştır. Bilim insanlarının idari görevden uzaklaşıp akademik çalışmalara ağırlık verme iradesi göstermeleri anlaşılır ve sıklıkla karşılaşılan bir durumdur. Prof. Dr. Muhammed Evvah Karakılıç, Sn. Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanlığı döneminde şahsi doktor heyetinde yer almamıştır. Profesörlük kadrosuna ise, ihtiyaç bulunan bir anabilim dalında uzmanlığı ve yeterli bilimsel çalışmaları bulunmasına rağmen, Doçentlikte geçmesi gereken süresiyi tamamlamasından hatırı sayılır bir süre sonra atanmıştır.
Prof. Dr. Muhammed Evvah Karakılıç, İhtiyaç bulunan bir anabilimdalında ulusal ve uluslararası pek çok başarı ve yeterliliğe  istinaden üniversitemizde göreve başlamıştır. Atandığı görevlerin bir kısmı seçime tabi, bir kısmı ise uzmanlık alanında başkaca personel olmaması sebebiyle yapılan atamalardır. Başhekim yardımcılığı ve başhekimlik görevlerine ise hukuka uygun olarak mesleki ve bilimsel yeterlikleri göz önünde bulundurularak atanmıştır.
Haberde Prof. Dr. Muhammed Evvah Karakılıç’ın Kayserili olması atanmasının temel sebebi gibi aksettirilmiştir. Bu durum akademisyenlerimizin yıllar süren çalışmalarını, ulusal ve uluslararası camiada elde ettikleri başarıları görmezden gelen ve şahısları doğum yerlerine, kökenlerine göre ayrımcılığa maruz bırakılan çağ dışı bir tutumdur. Kayserili olmaları, kendilerini ve çalışmalarını daha kıymetli yapmayacağı gibi bu çalışmaları gölgeleyecek, onları hiç mesabesine indirecek bir araz olarak da mütalaa edilemez. Bu yapılan hiç olmazsa yıllar süren emek ve gayrete saygısızlıktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi