Oruç Tutanlara Saygı İçin Örtüyle Kapattılar

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Oruç Tutanlara Saygı İçin Örtüyle Kapattılar
A
a

Ramazan Ayının Gelmesiyle Birlikte Afyonkarahisar’Da Özellikle Yiyecek Ve İçecek Satışı Yapan Esnaflar Oruç Tutun Vatandaşlar İçin Bir Takım Önlemler Aldı. Kentin En İşlek Caddesi Uzunçarşıda Uzun Yıllar Faaliyet Gösteren, Çay Ocağı, Ciğerci Ve Köftecinin Bulunduğu Cadde Beyaz Bir Örtüyle Kapatılarak Oruçluların Yemek Yiyen Ve Çay İçenleri Görmesin Önüne Geçildi.

Sütiş Eskişehir
Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Afyonkarahisar’da özellikle yiyecek ve içecek satışı yapan esnaflar oruç tutun vatandaşlar için bir takım önlemler aldı. Kentin en işlek caddesi Uzunçarşıda uzun yıllar faaliyet gösteren, çay ocağı, ciğerci ve köftecinin bulunduğu cadde beyaz bir örtüyle kapatılarak oruçluların yemek yiyen ve çay içenleri görmesin önüne geçildi.
Tam anlamıyla muhafazakar bir kesim olan Afyonkarahisar’da Ramazan ayı her yıl maneviyatın yüksek olduğu bir ortamda idrak ediliyor. Ramazan ayına ve oruç tutmaya önem veren kentte vatandaşlar teravih namazlarını da ihmal etmiyor. Kentte ise Ramazan ayında da geçimini sağlamak için dükkanlarını açık bulunduran yiyecek ve içecek satışı yapan esnaflar oruç tutanlara saygı amacıyla örnek bir uygulamayı yıllardır sürdürüyor. Ciğerci, köfteci ve bir çay ocağının bulunduğu Uzunçarşı’da ki bir caddenin önünü tamamen beyaz örtüyle kapatan esnaflar örtünün arka yüzünde yine oruç tutmayan yada tutamayan vatandaşlara hizmet vermeye devam ederken, oruç tutanlarında rahatsız olmaması için önlem almış oldular. Bu uygulama birçok kesim tarafından takdir görürken, oruç tutan vatandaşlar uygulamayı hayata geçiren esnafa teşekkür ettiler.
Kaynak : Afyonkarahisar Yerel Haberleri - İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi