Ahmet Ataç 15 02 2024

Organize Sanayi Bölgesi'nde 2. güneş tarlası

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Organize Sanayi Bölgesi'nde 2. güneş tarlası
A
a

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Nadir Küpeli, 1 megavat gücünde güneş enerjisinden elektrik üretecek santralin çok kısa bir süre sonra devreye gireceğini bildirdi.

Sütiş Eskişehir

Eskişehir Sanayi Odası'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, beraberindeki OSB Yönetim Kurulu üyeleriyle yapımı devam eden güneş enerji santralini yerinde inceleyen Küpeli, Eskişehir OSB'de örnek bir tesis kurduklarını belirtti.
 

Küpeli, yatırımlarda en büyük maliyetlerden birinin enerji olduğuna dikkati çekerek, enerjiyi bir nebze olsun ucuzlatmak daha da önemlisi olası enerji açığını azaltmak için böyle bir projeye imza attıkları bildirdi.
 

"Eskişehir OSB'de 1 megavat gücünde güneş enerjisinden elektrik üretecek ikinci santralimiz çok kısa bir süre sonra devre girecek." ifadesini kullanan Küpeli, şunları kaydetti:

"Bu sayede sanayicilerimiz için ürettiğimiz projelere bir yenisini daha eklemiş olacağız. Daha önce OSB'nin iştiraklerinden EEE AŞ'nin öz kaynaklarla kurulan ilk güneş enerji santralinden sonra bu bölgede ikinci bir santral olacak. İlk santralimiz çalışıyor ve şu anda ciddi bir elektrik üretimi gerçekleştiriyor. En son yapımı devam eden bu santralimiz de kısa süre sonra devreye girerek, sanayicilerimiz için elektrik üretmeye başlayacak."

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi