Ahmet Ataç 15 02 2024

Önder Lisesi bir günlüğüne Kızılay oldu

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Önder Lisesi bir günlüğüne Kızılay oldu
A
a

Önder Temel Lisesi öğrencileri tarafından Kızılay ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği kan bağışı kampanyası gerçekleştirildi. 

Sütiş Eskişehir
Kampanya’da öğrenciler “Kan ver Önder ol” diyerek, gönüllülere ulaştı, bağışçılar okulda kurulan Kızılay platformuna gelerek kan verdi. Kan Bağışı Kampanyası devam ederken okulu ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Muhittin Adıyaman “Çok güzel bir projeye imza atmışsınız, çok gurur verici" şeklinde konuştu. Okulda etkinlikle ilgilenen Rehber Öğretmen Umay Elifcan Suat, “Milli Eğitim ile işbirliği içinde Kızılay’ın kan bağışını kampanyasına katılarak, böyle bir organizasyon yapan ilk özel okuluz, duyarlı öğrencilerimizle gurur duyuyoruz” dedi.

ÖĞRENCİLER ÇALIŞTI
Kampanyanın nasıl hayata geçtiğine ilişkin de bilgi veren Suat, şunları söyledi: 
“Öğrencilerimiz Eskişehir genelinde kan vermek isteyenleri dolaştı, 2 gün öncesinde bu kişilere hatırlatma yapıldı ve onarlın okula gelmeleri sağlandı. Kızılay ekibi ve doktoru ekipmanları ile birlikte okulumuzda stant açtı ve kan verecekler için sedyeler yerleştirildi. Kan vermek isteyenlerin önce gerekli tetkikleri yapıldı sonra da doktorumuzun uygun bulduğu bağışçılar kan verdi. 1 gün boyunca süren kampanyada öğrencilerimiz çok aktif rol aldı, tüm organizasyonu onlarla yürüttük. 77 öğrencimle beraber kocaman bir ekibiz.”

İKRAMLAR VELİLERDEN
Kan veren gönüllülere velilerin ev sahipliği yaptıklarını sözlerine ekleyen Umay Elifcan Suat, “Kızılay’da kan veren bağışçılara meyve suyu ve kek verilir, biz de bu uygulamayı öğrenci velilerimizle yaptık, velilerimiz evlerinde yaptıkları pasta, kurabiye ve börekleri gönüllülere ikram etti” şeklinde konuştu.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi