Öğrenciler Matematik Terimlerini Tasarlayarak Öğreniyor

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Öğrenciler Matematik Terimlerini Tasarlayarak Öğreniyor
A
a

İl Milli Eğitim Bakanlığı’Nın Matematik Seferberliği Projesine Afyonkarahisar Yusuf Özer Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencileri Yeni Bir Proje İle Katkıda Bularak Matematik Terimlerini Kendi Hazırladıkları Tasarımla Uygulamalı Olarak Öğrendiler.

Sütiş Eskişehir
Afyonkarahisar Yusuf Özer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Milli Eğitim Bakanlığı’nın Matematik Seferberliği Projesine yeni bir proje ile katkıda bularak matematik terimlerini kendi hazırladıkları tasarımla uygulamalı olarak öğrendiler.
Afyonkarahisar Yusuf Özer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri hazırladıkları tasarımla öğrencilerin gözünde soyut olan konuların anlaşılması ve konuların kalıcılığının sağlanması amacıyla matematikte anlaşılması zor konuları farklı bir uygulamayla daha da basite indirgemeyi başardılar. Yusuf Özer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri de "Ben Bunu Yapabilirim" diyerek yola çıktı ve "Napier’in Kemiklerini Tasarlıyorum Projesi" ile çarpma, bölme ve karekök alma işlemlerini daha somut hale dönüştürerek öğrenmeyi kolaylaştırmak ve öğrenmenin kalıcılığını arttırmayı amaçladı. Öğrenciler bu proje ile yaparak - yaşayarak öğrenme ilkesinden yola çıkarak kendi hazırladıkları tasarımla uygulamalı olarak öğrenmiş oldular.
Kaynak : Afyonkarahisar Yerel Haberleri - İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi