Odunpazarı Seramik Pişirim Çalıştayı başlıyor

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Odunpazarı Seramik Pişirim Çalıştayı başlıyor
A
a

Odunpazarı Belediyesi tarafından 2’ncisi düzenlenen Uluslararası Eskişehir Odunpazarı Seramik Pişirim Çalıştayı Şehrin Ateşi, 18-21 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek. 

Sütiş Eskişehir
Odunpazarı meydanında düzenlenecek olan Şehrin Ateşi’ne çok sayıda sanatçı katılacak. Sanatçılar tarafından farklı seramik pişirim teknikleri uygulanacak olan etkinliğin alt teması ise “Küllerinden Yeniden Doğmak: Zümrüd-ü Anka” olacak. 2’nci Uluslararası Eskişehir Odunpazarı Seramik Pişirim Çalıştayı’na 4’ü uluslararası 18’i yerli olmak üzere toplamda 22 sanatçı katılırken, sanatçılar çalıştay boyunca Raku, Obvara, Saggari Lüster ve Mısır Pastası pişirim tekniklerini kullanacak.

18 ağustos’ta başlıyor
2’nci Uluslararası Eskişehir Odunpazarı Seramik Pişirim Çalıştayı’nın açılışı 18 Ağustos 2016 Perşembe günü Tarihi Odunpazarı Meydanı’nda yapılacak. 19-20 Mayıs 2016 tarihlerinde devam edecek olan çalışmalar ise Orta Mahallesi Çıkıllıoğlu Sokak’ta gerçekleştirilecek. 2. Uluslararası Eskişehir Odunpazarı Seramik Pişirim Çalıştayı boyunca sanatçıların yaratacağı eserler 21 Ağustos 2016 Pazar günü saat 18.00’da Kurşunlu Külliyesi Kervansaray’ında sergilenecek.

Çalıştaya katılacak olan konukların ağırlanmasına Eskişehir Odunpazarı Turizm İşletmeleri ve Otelleri Derneği (ESOD) destek verecek. Çalıştay için Eskişehir’e gelen sanatçılar Odunpazarı Bölgesi’nin tarihi dokusu içinde bulunan işletmelerde misafir edilecek. 2’nci Uluslararası Eskişehir Odunpazarı Seramik Pişirim Çalıştayı ile ilgili detaylı bilgi almak isteyen vatandaşlar, 0 (222) 220 13 21 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilecekleri belirtildi.
Kaynak : İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi