Odunpazarı’nın elinden alıp mahvettiler!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Odunpazarı’nın elinden alıp mahvettiler!
A
a

Eskişehir- Kütahya yolu üzerinde bulunan Orman Fidanlığı Mesire Alanının bakımsızlığı ve pislik içerisinde olması piknikçilerin tepkisini çekti. 

Sütiş Eskişehir
Odunpazarı Belediyesi’nin elinden alınan ve Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde bulunan Eskişehir- Kütahya yolu üzerinde bulunan Orman Fidanlığı mesire alanı bakımsızlığı vatandaşların tepkisine neden oluyor. Piknik yapmak için piknik alanına giden vatandaşlar karşılaştıkları manzara karşısında rahatsız oluyorlar. Mesire alanının pislik ve çöp içinde olmasından yakınan piknikçiler, Orman Bölge Müdürlüğünden mesire alanına bakım yapılmasını istiyorlar. 

Eskişehir- Kütahya yolu üzerinde bulunan Orman Fidanlığı Mesire Alanı ihaleye çıkmış ve ihale Odunpazarı Belediyesi tarafından kazanılmıştı.  Odunpazarı Belediyesi’nin ihaleyi kazanmasının ardından ihale iptal edilmişti. İhalenin iptal edilmesine Başkan Kazım Kurt şu sözlerle tepki göstermişti: 

“ORMAN FİDANLIĞINI ODUNPAZARINA VERMEMEK İÇİN İHALELERİ İPTAL ETTİLER”  

“AKP, müjde diye Eskişehir’de 6 bin kişilik piknik alanı yapacağını söylüyor. Burası 3 sene önce zaten piknik alanıydı. Kapattıkları yeri tekrar açarak, hizmet yaptıklarını iddia ediyorlar. Yaptık diyemezler, gidin Orman Fidanlığında ağaç kalmadı. Kestiler, orası rezil bir hale geldi, üretimi sıfır. Orman Bölge Müdürlüğü iflas etmiş durumda” dedi. Orman Fidanlığı için açılan ihaleleri Odunpazarı Belediyesi’nin aldığını söyleyen Başkan Kurt, Orman Fidanlığı’nın Odunpazarı Belediyesine verilmemesi için bu ihalelerin iptal edildiğini kaydetti. “Orayı kapattılar, üç sene sonra tekrar açacaklarını söylüyorlar. Orayı birine peşkeş çekeceklerdi, biz orada tezgahı bozduk. Ben Odunpazarı Belediyesi olarak, Odunpazarı Anonim Şirketi olarak, arkadaşlara gidin burayı alın dedim. Belediyeyi ihaleye sokmadılar, ama şirketin girmesine engel olamadılar. Dışarıdan bir firma vardı, onunla yarıştık. O şirket yıllık kirasını 30 bin de bıraktı. Biz daha fazla verdik, bizde kaldı. Böyle olunca o ihaleyi iptal ettiler. 2 ay sonra da yeniden ihale yaptılar. Arkadaşlara, ihaleyi tekrar alın dedim. Yine ihaleyi aldık. Sözleşme imzalayacakken, burada bilimsel çalışmalar yapacağız bu nedenle korunmaya değer ağaçlar olabilir bu nedenle de ihaleyi iptal ediyoruz dediler. İhaleyi iptal ettiler, ağaçları da korumayıp kestiler. Biz orayı alamadık, alsaydık orayı Eskişehir Halkının hizmetine açacaktık.  
Kaynak : Esgündem26
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Aliş 12 Mart 2019 00:55

Ya ne büyütüp duruyorsunuz yapılacak iş çim ekmek değil mi . Nisan gelsin bir haftalık iş , bu park işini abartıp durmayın , bu işler artık belediyelerde daire başkanlığı değil belediyedeki bir odada oturan müdürlük seviyesinde yapılan işler . Kasabalar kendi imkanlarıyla yapıyor .

8 0 Cevap Yaz
bilek26 11 Mart 2019 22:59

senelerdir zerre hizmet yok birde para alıyorlar giriste musaözü de öyle, şikayetçi defteri var dı güya musaözünde yazdık ta ne oldu.

1 11 Cevap Yaz
Mehmet 11 Mart 2019 19:22

Peki Kanlıkavak 'ın hali nedir? Yerler çöp içinde hafta sonları gidin de bir bakın, temizlik adına ne var? Orayı o hale getiren Odunpazarı halkına ne demeli? Kim sorumlusu bu kirliliğin?

10 1 Cevap Yaz
bilek26

sümerde oturuyorum her sabah pırıl pırıl temizleniyor kaç kere şahit oldum yalan söylemeyin boşuna çamur atmayın.

0 14
HAKKI

aynen çamur atmayın biz görüyoruz neyin ne olduğunu eskişehir halkı bilinçli.

0 6
Emekli 26

Mehmet bey, siz hiç kanlıkavak parkına gelmemişsiniz herhalde. Hafta sonları parkın en yoğun zamanı. Gelenlerin çoğu temizlik kurallarına uymuyor. Genel olarak temiz parktır. Sırf eleştirmek için yazmışsınız....

0 3
Arzu 11 Mart 2019 17:42

Orman fidanlığı bizim yolumuzun üstü buraya niye geliyorlarki dedigimiz bir yerken şimdi çok güzel yapıyorlar. Yazın bu habere evet çok haklısınız derdim ama şimdi katılmıyorum .

4 1 Cevap Yaz
SERHAT 11 Mart 2019 16:38

Bu haksızlığı görmeyen ya kör , ya da dilsiz şeytandır. Devletin partisi olmaz ama sayelerinde bunu da gördük.

1 6 Cevap Yaz
Şafak 11 Mart 2019 15:37

Hani akpliler her zaman eskişehirde yerel siyasi kavga var diyorlar ya,kimmiş kavga eden bu haberi umarım görüyorlardır.Bunun gibi bir diğer örnek şehri derya parkı,orası içinde akpliler odunpazarı belediyesiyle inatlaşıp parkın bakım işini dsi ye verdi.Sonuç aynı manzara,kime yaradı peki? Bağlarda tren yolu yeraltına alındı,dediler ki;meydan düzenlenmesi,bakımı,peyzajı tcdd'nin sorumluluğu, yeter ki büyükşehir belediyesi karışmasın,tepebaşı belediyesi karışmasın.Dedikleri oldu ve koskoca tcdd'ye park yaptırdılar.Güzelde oldu fakat,zamanla bu parkın ne çöpleri toplandı,nede peyzaj yapıldı.Park bakımsızlıktan ve umursamazlıktan içler acısı hal aldı.Yerel medya bunu haber yapınca,mecburen tcdd ilgilenmek zorunda kaldı.Peki bu olay kime yaradı?Kavga var diyorlardı ya,bu haber kavga var diyenlere gelsin....

4 18 Cevap Yaz
Mustafa 11 Mart 2019 14:31

bu yüzden bile CHP yönetmeli Eskişehiri..

4 17 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi