Odunpazarı'nı birlikte yönetiyoruz

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Odunpazarı'nı birlikte yönetiyoruz
A
a

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, toplumun dezavantajlı grupları için çalışmalarına devam ediyor. “Kadınları ve Çocukları Mutlu Bir Odunpazarı”, “Kültürün ve Sanatın Merkezi Odunpazarı” iddiasını sürdüren Başkan Kurt, Odunpazarlıların da desteği ile “Birlikte yönetiyoruz” diyor

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Odunpazarı’nda demokratik kitle örgütleri, meslek örgütleri, sendikalar, odalar ve mahalle meclisleri ile birlikte çalışmalar yürüten Başkan Kurt, bu birlikteliği büyüterek birbirinden güzel projeleri hayata geçirmeye hazırlanıyor.

YENİ BELEDİYE HİZMET BİNASI

Odunpazarı Belediyesi’ne adına yakışır, yepyeni bir Hizmet Binası kazandırılacak. Tüm belediye hizmetleri ve birimlerinin tek çatı altında toplandığı, akıllı bina teknolojisi ile Odunpazarı Belediyesi, vatandaşlara daha konforlu bir ortamda, daha verimli hizmetler üretecek. 

AKILLI BELEDİYECİLİK SİSTEMİ
Odunpazarı Belediyesi, Elektronik Belge Yönetim Sistemi’ni tüm belediyecilik hizmetlerini baz alarak geliştirecek. Akıllı Belediyecilik sistemi ile birlikte başta evrak işleri olmak üzere vatandaşlar tüm belediye işlemlerini sadece cep telefonunuzla halledebilecek, zamandan ve zahmetten tasarruf edecek. Üstelik kâğıt israfının önüne geçilerek binlerce ağacın kesilmesini önleyecek, daha adil, şeffaf ve eşit şartlarda hizmet üretimini vatandaşların da denetleyebileceği bir sistemi hayata geçecek. 

KARAPINAR 2. ETAP DÖNÜŞÜM PROJESİ
Karapınar 2. Etap Kentsel Dönüşüm Projesiyle Huzur, Alanönü, Erenköy ve Karapınar sakinleri yepyeni bir cazibe alanına kavuşacak. Güvenli, konforlu konutların yanı sıra bölgedeki tüm sosyal donatıların korunacağı proje ile binlerce vatandaşın yüzü gülecek. Kazım Kurt öncülüğünde Odunpazarı Belediyesi, TOKİ ile yaklaşık 3 sene süren mücadelesinin ardından vatandaşların lehine devir hakkı kazandı. Odunpazarı Belediyesi, bu kazanım ile birlikte dönüşümün en güzel örneklerinden birini Karapınar 2. Etap projesi ile hayata geçirecek.

YUNUS EMRE KÜLTÜR VE SANAT MERKEZİ DÖNÜŞÜMÜ
Eskişehir’in en eski kültür merkezlerinden biri olan Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nde yerinde dönüşümün en güzel örneği sergilenecek. Birbirinden farklı etkinlikler için düzenlenecek çok amaçlı salonları, sivil toplum kuruluşlarının ihtiyaçlarına göre dizayn edilmiş alanları ve estetik mimarisi ile Odunpazarı, adına yakışır yepyeni bir Kültür ve Sanat Merkezi kazanacak. 

OLİMPİK HAVUZ
Geleceğin sporcuları Odunpazarı’nda yetişecek. 75. yıl Mahallesi’ne olimpik ölçülerde bir kapalı yüzme havuzu inşa edilecek. Tüm yaş grupları ve spor kulüplerinin faydalanacağı olimpik havuz ile Odunpazarı Belediyesi sporun ve sporcunun yanında olamaya devam edecek. 

EL SANATLARI LİSESİ
Kazım Kurt’un yeni projelerinden bir de El Sanatları Lisesi. Eskişehir’in değerlerini Odunpazarı El Sanatları Lisesi ile geleceğe taşımaya hazırlanan Başkan Kurt, festivallerle taçlandırdığı yegâne değerlerimize yepyeni ufuklar açacak. Başta lületaşı, cam, ahşap ve seramik olmak üzere el sanatlarına vizyon kazandırarak, yepyeni ustalar yetişmesinin önünü açacak. 

CEMEVİ PROJESİ
Kazım Kurt öncülüğünde Odunpazarı Belediyesi, Türkiye’de Cemevleri’nin de ibadethane sayılması konusunda karar alan ilk belediye. Vatandaşların inanç ve ibadet özgürlüğüne katkı sunmaya devam edecek olan Odunpazarı Belediyesi, tüm ibadethaneler için koşulsuz gerçekleştirdiği temizlik, bakım ve onarım hizmetlerini sürdürmekle kalmayıp, vatandaşlardan gelen talep üzerine Gündoğdu Mahallesi’ne Alevi vatandaşların ibadet edebilecekleri bir Cemevi kazandıracak.

DOĞAL YAŞAM PARKI
Kazım Kurt, 10 bin dönüm ormanlık alan üzerine hem vatandaşlar hem de sokak hayvanları için benzeri olmayan bir doğal yaşam parkı inşa edecek. Türkiye’nin en büyük ve işlevsel doğal yaşam parkında sokak hayvanları ayrıcalıklı bakım, tedavi ve rehabilitasyon hizmetlerinin yanında doğanın içinde mutlu, daha özgür bir yaşama adım atacak. Eskişehir’in tamamına hizmet verecek olan Doğal Yaşam Parkı; gezi alanları, bahçeler, aktivite alanları, hobi ve spor imkanları ile Türkiye’ye model olacak. 

5 MAHALLEYE ÜCRETSİZ HALI SAHA
Kazım Kurt; Gündoğdu, Emek, 71 Evler, Gültepe ve Orhangazi Mahallerine 5 sentetik halı saha inşa edecek. Spora teşvik ve fırsat eşitliği ilkesiyle hareket eden Odunpazarı Belediyesi, vatandaşlara tüm halı sahalardan ücretsiz olarak yararlanma fırsatı sağlayacak.

YENİ GÜNEŞ ENERJİ SANTRALİ
Kazım Kurt, Odunpazarı’na Belediye bünyesinde yepyeni bir Güneş Enerji Santrali kuracak. Odunpazarı Belediyesi, daha önce engellenmesine karşın hukuki mücadele sonunda hak kazandıkları, projesi de hazır olan Güneş Enerjisi Santrali ile kamuya ciddi bir kaynak kazandıracak. Çevre dostu, yenilebilir enerji kaynağı ile Odunpazarı Belediyesi 5 yılda yaklaşık 10 milyon TL değerinde elektrik tasarrufu sağlayarak bu kaynakları vatandaşlara daha çok hizmet üretmek için kullanacak. 

ÇANKAYA SPOR KOMPLEKSİ 
Odunpazarı Belediyesi’nin amatör spora profesyonel desteği, Odunpazarı’nın tamamında hissedilecek. Yeni dönemde Çankaya Mahallesi’ne Eskişehir’in en büyük spor kompleksini kazandırılacak. Tüm amatör spor kulüpleri ve vatandaşların ücretsiz yararlanacağı çok amaçlı spor kompleksinde futbol, basketbol, voleybol başta olmak üzere pek çok spor alanı yer alacak. 

100 YENİ KREŞ 
kazım Kurt öncülüğünde Odunpazarı Belediyesi; anne, babaları huzurlu, çocukları mutlu bir Odunpazarı için ilk adımlarını geçtiğimiz dönem attığı kreş seferberliğini, önümüzdeki 5 yılda bambaşka bir boyuta taşıyacak. 5 yıl içinde Odunpazarı’na 100 yeni kreş kazandırılırken, çocuklar; sağlıklı bir çevrede, eşit şartlarda, özgüveni yüksek bireyler olarak yetişecek. Vatandaşlar, çocukları konusunda daha huzurlu ve mutlu olacak, çocuklarının gelişim fırsatını daha eşit ve nitelikli şartlarda gerçekleştirecek. 

ÖRNEK KÖY KÜLTÜR PARKI VE HOBİ BAHÇELERİ 
Yok edilmek istenen tarım ve hayvancılığın özlenen geçmişine kavuşması ve kırsal üretimin teşvik edilmesi için hayata geçirilecek projelerden biri de Örnek Köy Kültür Parkı ve Hobi Bahçeleri. Odunpazarı Bölgesine kurulacak olan Örnek Köy Kültür Parkı ve Hobi Bahçeleri ile hem sağlıklı, verimli tarım üretimi için uygulamalı eğitimler gerçekleştirecek, hem de öğrencilerin zirai üretim modellerini yakından tanıması, tatbik etmesi için akademik iş birlikleri yapılacak. Ayrıca vatandaşlar, doğal ortamda keyifle zaman geçirecekleri yepyeni bir park-gezi alanı kazanacak.

OSMANGAZİ KAPALI PAZAR YERİ 
Kazım Kurt, yeni dönemde Osmangazi Mahallesi sakinlerine verdiği Kapalı Pazar Yeri ve Kültür Merkezi sözünü tutarak, Osmangazi Mahallesi’ne Osmangazi Kapalı Pazar Yeri’ni inşa edecek

YENİKENT KAPALI PAZAR YERİ VE KÜLTÜR MERKEZİ 
Odunpazarı Belediyesi, Yenikent Mahallesi’ne son derece kullanışlı, konforlu hem de estetik açıdan çok özel bir Kapalı Pazar Yeri kazandıracak. Yaklaşık 2 yıldır engellenmeye çalışılan ama hukuki mücadele sonunda galip gelerek yapımına hak kazanılan proje içinde bir de Kültür Merkezi olacak.

KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ 
Eskişehir’in yıllardır çözüm bekleyen Küçük Sanayi Sitesi Dönüşümü için proje, maket ve finansmanına kadar hazır bekliyor. Kazım Kurt, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda bekleyen dönüşüm için oldukça kararlı. Eskişehir’e yepyeni, çağdaş ve yaşanılası yepyeni bir merkez inşa edecek. Başkan Kurt, Küçük Sanayi Kentsel Dönüşümü ile birlikte on binlerce insanın hayatını direkt etkileyen bir gelişime imza atacak.

75. YIL SPOR SALONU
Kazım Kurt, 75. Yıl Mahallesi’ne önemli bir spor yatırımı daha gerçekleştirecek. Mahallenin spor alanı ihtiyaçlarını gözeterek, binlerce vatandaşın ihtiyaç duyduğu bir spor salonu inşa edilecek. Basketbol, voleybol, futsal ve tüm spor dallarına hizmet verecek olan spor salonumuz 75. Yıl Mahallesi’ne çok yakışacak. 

ENGELSİZ PARK VE ATÖLYE 
Kazım Kurt öncülüğünde Odunpazarı Belediyesi, engelli bireylerin hayatını kolaylaştıracak projelere yeni dönemde de devam edecek. Odunpazarı Belediyesi, engelli bireyleri düşünerek faaliyete geçirilen sürekli hizmetlere ek olarak, hiçbir zorluk yaşamadan kullanabilecekleri; Engelsiz Park ve üretim tecrübelerini pekiştirecek Engelsiz Atölye Evi ile onların en büyük destekçisi olmaya devam edecek. Belediye personeli, işaret dili eğitimleri almaya devam edecek. Odunpazarı Belediyesi, tüm hizmet binaları ve merkezlerde de braille alfabesi ve engelli bireylere ulaşım rahatlığı ve önceliği sağlamayı sürdürecek. 

YAŞLI BAKIM MERKEZİ
Kıdemli vatandaşlar, Odunpazarı’nda halkçı belediyeciliğin ayrıcalıklarını sonuna kadar hissetmeye devam edecek. Odunpazarı’na açılacak olan tam teşekküllü yaşlı bakım merkezi ile kıdemli vatandaşlarımız ikinci baharlarının en güzel günlerini yaşayacak. Aile sıcaklığında olacak olan bakım merkezinde; konaklamadan, beslenmeye, sosyalleşmeden, sağlığa kadar onların her isteklerine titizlikle cevap verilecek. 

BELEDİYE POLİKLİNİĞİ 
Vatandaşların, giderek pahalılaşan sağlık hizmetlerine erişimi kolaylaştırmak için Kazım Kurt öncülüğünde Odunpazarı Belediyesi’nde önemli bir adım atılacak. Odunpazarı Belediyesi bünyesinde çalışacak bir Belediye Polikliniği kurulacak. Vatandaşlara ücretsiz hizmet verecek olan poliklinikte sağlıkta eşitlik ilkesiyle hareket edilecek ve sağlıklı bir Odunpazarı için tüm imkânlar kullanılacak. 

5 YENİ MÜZE VE SANAT MERKEZİ 
Tarihi Odunpazarı Bölgesi’ni tarihin, sanatın ve kültürün merkezi yapma iddiasını sürdüren Kazım Kurt, yeni dönemde de çalışmalarını sürdürecek. 3 yıl içinde bölgeye açılacak olan 5 yeni müze ve sanat merkezi ile Odunpazarı, dünyaca ünlü sanatçı, edebiyatçıları ağırlayacak. Tarihi Odunpazarı Bölgesi, kent ve spor tarihinin en eşsiz örnekleri ile daha değerlenecek. Devrim Erbil, Ataol Behramoğlu, Gültekin Çizgen gibi değerli isimlerin bir ayağı da Eskişehir de olacak. Kazım Kurt’un Eskişehirspor, Eskişehir ve Lületaşı için adına yakışır çok özel sürprizleri de olacak. 

GENÇLİK STÜDYOSU 
Kazım Kurt, Odunpazarı Belediyesi’nde hayata geçirdiği birçok projede gençlere öncelik tanıdı. Onlar için eğitim kadar spor ve sosyalleşme ihtiyaçlarının da farkında olan Kazım Kurt, Genç Durak, Gençlik Atölyesi gibi onların beklentilerine cevap veren projelerini yeni dönemde de artırarak devam edecek. Odunpazarı’na gençlerin istedikleri müzik, ses, video kayıtları ile çekimlerini rahatlıkla gerçekleştirecekleri ve ücretsiz kullanabilecekleri bir Gençlik Stüdyosu kurulacak. Bu Gençlik Stüdyosu ile geleceğin internet fenomenlerine, müzisyenlerine ve müzik gruplarına hayallerinin peşinden gidebilmesi için imkân sağlanacak.

4 TAZİYE EVİ VE SEYYAR TAZİYE ÇADIRLARI 
Odunpazarı Belediyesi, en acılı günlerinde vatandaşların yanında olacak. Sevinç, Çavlum, Ağapınar ve Kireç Mahallelerine 4 taziye evi kurulacak. Acı günlerinde tüm vatandaşların A’dan Z’ye tüm ihtiyaçlarını karşılamaya devam edecek olan Odunpazarı Belediyesi, ayrıca farklı bölgelerde de Seyyar Taziye Çadırları ile vatandaşın hizmetinde olacak. 

HER MAHALLEYE HALK MERKEZİ 
Kazım Kurt öncülüğünde Odunpazarı Belediyesi, 5 yılda Odunpazarı’nın farklı mahallelerine 12 tane halk merkezi açtı. Yeni dönemde de ‘Halk İçin Halk Merkezleri’ projesine devam edecek olan Odunpazarı Belediyesi; kurs ve atölye çalışmaları, çocuk ve anne eğitimleri, psikolojik destek hizmetleri, kütüphaneleri ile Odunpazarı’nda tüm mahallelere hizmet verecek yepyeni halk merkezleri açacak.  İhtiyaç duyulan büyük mahallelerde 2 halk merkezi olurken, nüfusu ve yerleşim olanı ufak olan Cunudiye, Orta, Paşa gibi mahalleri için de ortak halk merkezi inşa edilecek. Böylece, Odunpazarı Belediye hizmetleri, vatandaşların ayağına kadar götürülecek. 

KOCA ÇINAR 2
Odunpazarı Belediyesi, kıdemli vatandaşların hayatına önemli bir farkındalık katan Koca Çınar Yaşam Merkezi’nin 2’nci şubesini Büyükdere Mahallesi’nde açacak. Kıdemli vatandaşlar, konaklama dışında tüm ihtiyaçlarını bu merkezde de fazlasıyla bulacak. Çeşitli kurslar, atölye çalışmaları, sosyalleşme imkânı, ücretsiz yemek, çay, gezi ve organizasyonlarla tecrübelerini pekiştirecek, birbirinden keyifli zamanlar yaşayacak.  
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
2633 25 Mart 2019 17:49

Kazım başkanım yola devam inşallah

2 4 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi