Odunpazarı'ndan tam 25 kulübe ilaç gibi destek!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Odunpazarı'ndan tam 25 kulübe ilaç gibi destek!
A
a

Amatör kulüplere destek vermeyi görev edinen Odunpazarı Belediyesi, bölgesindeki 25 amatör spor kulübüne nakti yardım yaptı. Bu destek, mali yönden sıkıntı çeken kulüplere adeta ilaç gibi geldi.

Sütiş Eskişehir

ÇEKLERİ BAŞKAN KURT VERDİ 

Odunpazarı Belediyesi’nde yapılan yemekli toplantıya Odunpazarı Belediyesi Başkanı Kazım Kurt, Eskişehir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (EASKF) Başkanı Sadri Atam, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Genel Başkan Yardımcısı Hüdai Doğu, TÜFAD Eskişehir Başkanı Ahmet Bingöl, Büyükşehir Belediyesi Spor Daire Başkanı Neşet Arduç ile amatör spor kulüplerinin başkan ve yöneticileri katıldı. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt kendi bölgesinde bulunan 25 amatör spor kulüp başkanına 2 bin TL’lik çek ve 2 adet futbol topu verdi.

“BELEDİYELERİN TEMEL GÖREVİ” 

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, belediyelerin en temel görevlerinden birisinin amatör spora destek olması olduğunu belirterek, “Biz de belediye olarak bunu yapmaya çalışıyoruz. Bunu yaparken rehberimiz amatör kulüplerin buradaki derneği ve federasyonudur. Onların yol göstericiliği ile bazen malzeme bazen ise nakit yardım yapmak suretiyle bu görevimizi yerine getiriyoruz. Gönül ister ki daha çok yardım edelim ama belediyenin ekonomik koşulları neyi gerektiriyorsa yapabildiğimiz kadarını yapıyoruz” dedi. 

“SPORCU SAYISI GİTTİKÇE ARTIYOR” 

EASKF Başkanı Sadri Atam Başkan Kurt’a teşekkür ederek, “Amatör spor kulüplerinin ihtiyaçları günden güne artıyor çünkü sporcu sayısı gittikçe artıyor. Geçtiğimiz senelerde en az bin 500 sporcu artışı oldu. Bu da kulüplerimize külfet getiriyor. Çok iyi biliyorum ki birçok amatör kulüp bakkaldan, kasaptan borç alarak takımını maça, antrenmana götürüyor. Kendi maaşından arttırarak kulübüne para harcıyor. Bu desteklerin sadece Odunpazarı Belediyesiyle değil diğer belediyelerle de artarak devam etmesi en büyük dileğimiz” dedi.

“DİĞER BELEDİYELERDE YARDIM ETMELİ” 

En büyük fedakarlığı sağlayan biz yöneticileriz. Eskişehir’de sporu arttıralım diyoruz. Yardımlar için teşekkür ediyoruz ama yeterli olmuyor. Herkes fazlasıyla fedakarlık yapıyor. Diğer belediyelerin de bu konuya el atıp, Tepebaşı ve Büyükşehir Belediyesi’nin de destekleri sağlanırsa, araç yardımı olur, maddi olur ya da malzeme olur çok teşekkür ederiz.” 

“MALZEMELER SİZE DAĞITILACAKTIR” 

Çelikkartal Başkanı Serhat Yeniceli’nin sözleri üzerine Büyükşehir Belediyesi Spor Daire Başkanı Neşet Arduç
şöyle konuştu, “Eskişehir Büyükşehir Belediyesi gittiğim yerde söylüyorum, ‘Ben bir şey talep ettim alamadım, yapamadım’ diyen bir kulüp varsa şimdi kalksın ve söylesin. Yok, olamaz. Biz sizlere, bazı kulüplerimize birtakım yardımlar vermek için direniyoruz. 2 ay boyunca malzeme talep listelerini alamadık. En sonunda yılbaşında geldi onun da hepsi gelmedi. Yaklaşık 65 kulübün listesi geldi. SAnıyorum önümüzdeki hafta da talep ettiğiniz malzemeler size dağıtılacaktır"

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi