Odunpazarı'ndan örnek bir proje...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Odunpazarı'ndan örnek bir proje...
A
a

Odunpazarı Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü ve 5-11 Haziran Çevre Koruma Haftası nedeniyle Vadişehir Mahallesi’ndeki Çevre Parkında açılış etkinliği düzenledi. 

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Gerçekleştirilen park açılışına CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, CHP yönetici ve milletvekili adayları, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Odunpazarı Kent Konseyi Çevre Çalışma Gurubu, Elektik Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi’nden fikir alınarak inşa edilen Çevre Parkında; çocuk oyun alanı, çiçeklikler, süs havuzu, heykel ve gölgelikler geri dönüşüm malzemelerinden yapıldı. Park aydınlatmasında ise güneş ve rüzgar enerjisinden elde edilen elektrik enerjisi kullanılacak. Çevre kirliğine dikkat çekmek için bilgilendirme tabelalarının bulunduğu Çevre Parkında, pedal çevrilerek kinetik enerjiyi elektrik enerjisine dönüştüren oyun bisikleti de yer alıyor. 

“Bu parkla geri dönüşüm malzemelerinin de işe yarayabileceğini gösterdik” 
Çevre Parkı’nın açılışında konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Odunpazarı Belediyesi’nin güneş enerjisi üretmek için kurmak istediği güneş enerjisi santralinin AK arti'li Büyükşehir Meclis üyeleri tarafından engellendiğini iddia etti. Başkan Kurt yaptığı konuşmada, “Muhtarımızın talebi üzerine Mahmutoğlu Camii önündeki bu parkı işlevsel hale getiriyoruz. Çevre Koruma Haftası nedeniyle hem farkındalığı oluşturalım hem de alternatifleri ortaya koyalım diye bu parkı geliştirdik. Park ve Bahçeler Müdürlüğümüze, Temizlik İşleri Müdürlüğümüze ve burada çalışan emekçilerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Eskişehir’de alternatif enerji ile ilgili Odunpazarı Belediyesi olarak pek çok girişimde bulunduk, ama ne yazık ki iktidar temsilcileri bu konuda objektif ve duyarlı davranmadı. Güneş enerjisi üretmek amacıyla gerçekleştirdiğimiz yatırımı engellediler. Termik santral yapmak suretiyle koskoca Alpu Ovasını, dolayısıyla Eskişehir’i zehirlemeye çalışıyorlar. Hâlbuki hem güneşten hem rüzgardan enerji elde ederek çevremizi koruma şansımızın olduğunu göstermek istiyoruz ve gösteriyoruz da. Bu parkla, geri dönüşüm malzemelerinin de işe yarayabileceğini gösterdik. Önemli olan yaşadığımız çevreye olan saygımızı her ortamda dile getirmektir. Biz, sosyal demokrat, halkçı bir belediye olarak buna dikkat ediyoruz, özen gösteriyoruz ve altını çiziyoruz. Herkes bunun farkında olmalı. Türkiye güzel günlere yaklaşıyor. Türkiye büyük ve ciddi bir değişimin içine girmiştir. Bu değişim tamamlanıncaya kadar biz, mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu parkın hem Eskişehir’e hem Vadişehir’e hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçen arkadaşlarımın hepsini tekrar kucaklıyorum" ifadelerini kullandı. 

Açılışta Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru ile Vadişehir Mahalle Muhtarı Kadir Şen de birer konuşma yaptı ve Vadişehir’e Çevre Parkı’nı yaptığı için Başkan Kazım Kurt’a teşekkür etti. 

Atık Pil Toplama Yarışmasında ile Elektrik ve Elektronik Atık Toplama Yarışmasında dereceye giren okullara ödülleri ve plaketlerini verilmesinin ardından, Çevre Parkı’nın açılışı gerçekleştirildi.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi