Ahmet Ataç 15 02 2024

Odunpazarı'nda onlar için günde bin ekmek...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Odunpazarı'nda onlar için günde bin ekmek...
A
a

Eskişehir'in Tarihi Odunpazarı Bölgesi’nde yaklaşık 20 yıldır askında ekmek uygulamasını sürdürdüklerini söyleyen Hüseyin Topçu, “Ramazandan da dolayı abartısız günde bin ekmek ve pide asıyoruz buraya” dedi.

Sütiş Eskişehir

Eskişehir haberleri

Odunpazarı Ekmek Fabrikası işletmecisi olan Hüseyin Topçu, yaklaşık 20 yıldır sürdürdükleri askıda ekmek uygulamasını anlattı. Eskişehir’de bu uygulamayı ilk kendilerinin başlattığını hatırlatan Topçu, “Yıllardır askıda ekmek ürünlerimizi burada ihtiyacı olan vatandaşlarımız için koyuyoruz. Bu zor günlerimizde bugün sokağa çıkma yasağı var ama yakın komşular, ihtiyacı olanlar buradan askıda ekmek alabiliyorlar. Buna vatandaşlarımızın da katkısı oluyor. Onlar da buraya katkı sağlıyor.  Onların ve bizim sayemizde 15-20 senedir sürüyor. Bundan sonra da sürecek. Buradan ekmek alan da çok oluyor yardım yapan da çok oluyor. Türk milleti yardımsever bir yapıya sahiptir. Hele ki bu günlerde insanlar birbirine yardım etmeyi çok seviyor. Onların da sayesinde bu askında ekmek devam ediyor. Ayrıca abartısız söyleyeyim ramazandan da kaynaklı ekmek ve pide asıyoruz ama günde bin ekmek oluyor” diye konuştu.
Kaynak : Meltem Karakaş Kaya
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Recep Habuk 17 Mayıs 2020 02:14

Odunpazarında yılların esnafı Hüseyin kardeşimin bir ilki gerçekleştirmesi askıda ekmek hayrından dolayı tebrik ediyorum.

0 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi