Odunpazarı'nda olay! Meclisi terk ettiler...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Odunpazarı'nda olay! Meclisi terk ettiler...
A
a

Odunpazarı Belediyesi meclis toplantısında Odunpazarı’nın sorunları yerine siyaset konuşulduğunu savunan AK Partili Meclis üyelerine tepki gösteren Başkan Kazım Kurt, “Beğenmiyorsan gidersin kardeşim” dedi. Başkan Kurt’a tepki gösteren AK Partili Meclis Üyeleri toplantı salonunu terk etti

Sütiş Eskişehir
Eskişehir haberi: Odunpazarı Belediyesi Şubat ayı Meclis toplantısı Kazım Kurt başkanlığında toplandı. Meclis oturumunda gündeme gelen dokuz madde o birliği ile kabul edildi. Ardından gündem dışı söz alan CHP Meclis Üyesi Emre Genç, Boğaziçi Üniversitesi’ne atanan rektör ile ilgili yapılan protesto ve polis müdahalesi ile ilgili konuştu. Genç, öğrencilere uygulanan sert müdahaleyi ve terörist ilan edilmelerinin yanlış olduğunu savundu.

YÜZDE 79’U BOĞAZİÇİLİ DEĞİL
Emre Genç’in ardından söz alan AK Partili Meclis Üyesi Murat Özcan ise, Boğaziçi Üniversitesi’nde yaşanan protestoların vandalizme kaydığını ifade etti. 2016 yılından bu yana aynı şekilde rektör atamalarının olduğunu hatırlatan Özcan, “Boğaziçi Üniversitesi’nin Anadolu Üniversitesi’nden ya da diğer üniversitelerden kurumsal olarak farkı nedir? Diğer rektörler nasıl atandıysa Boğaziçi Üniversitesi rektörü de o şekilde atanmıştır. Öğrenciler hukuksak bir mücadele yürütebilir ama eylemlerin arasına terör örgütleri üyeleri girmişti. Gözaltına alınan öğrencilerin yüzde 79’u da Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi değildir” dedi.

TOKİ HALKA HİZMET EDİYOR
Ardından TOKİ’nin yaptığı kâr oranıyla ilgili konuşan Özcan TOKİ’nin kazandığı paralarla dar gelirli vatandaşlara ev ve sosyal donatılar yaptığını belirterek, “TOKİ gördüğünüz gibi 7 milyar TL kârda olan bir devlet kurumudur. Madem devlet kurumudur halka hizmet ediyordur. 7 milyar gibi bir paranın kâr anlamında bu kurumda ne işi var dediniz. AK Parti hükümetleri iktidara gelmeden önce Türkiye’de bütün devlet kurumları zarar eden kurumlar haline dönüşmüştü. Bunları kuruşlarla, liralarla satılacak yer aranıyordu. Dolaysıyla da TOKİ, Özal zamanında kurulmuş ama hükümetimiz 18 yıl içerisinde birçok sosyal projede kullanmıştır. Aslında Türk Hava Yolları özelleştirilmek istenmiş ama bugün Türk Hava Yolları’nın bugün dünya devi haline getirdik. Bugün birçok fabrikamızı, birçok kurumumuzu, birçok şirketimizi dünyadaki şirketlerle yarışır konuma getirmiştir AK Parti. Kurumsal ve ekonomik anlamda güçlendirmiştir. Bir marka haline gelmiştir” diye konuştu.

TOKİ MAĞDURİYETLERİ GİDEREN KURUM
TOKİ’nin vatandaşın mağduriyetini gideren bir kuruma dönüştüğünü ve TOKİ ile gurur duyduklarını söyleyen Özcan, “TOKİ 7 milyar lira para kazanmadı. Yanlış biliniyor. Belki bundan 10-15 kat fazla para kazandı. TOKİ kazanmış olduğu paralarla Türkiye’deki birçok sosyal projeyi hayata geçirmiş bir kurumdur. Eskişehir’de bile Söğütönü’ne giderseniz TOKİ arazisi içinde yapılan konutlarda ekonomik durumu düşük olan, asgari ücretle çalışan birçok vatandaşımıza bu imkânlarla beraber konut sahibi yaptığımızı görürsünüz. pandemiden önce TOKİ’nin almış olduğu kararı biliyorsunuz. TOKİ pandemi sonrası birçok yerde sosyal konut yapmak için yetki aldı. Belki yüzde 20-25’ine tekabül eden bir nevi A plus projeleri yapmıştır mevkiisine göre. Ama oradan kazandığı parayla da birçok sosyal projeye imza atmıştır TOKİ. Dolaysıyla oradaki ayrıntıyı bilmenizde fayda var. İzmir’de, Elazığ’da yaşanan depremin ardından depremzedelere evlerini teslim etti. Vatandaşın mağduriyetini gideren bir kurum haline dönüşmüştür TOKİ. Bununla da gurur duyuyoruz. Burada size tavsiyem TOKİ üzerinden çok radikal eleştiriler yapıp, TOKİ ile iyi geçinmeniz gereken bir yerde bu kadar üstten bakarak, eleştiriler yaparak TOKİ ile ilişkilerinizi zedelemeyin bana kalırsa. Çünkü sizin de TOKİ ile beraber yapmanız gereken birçok projeler olduğuna inanıyoruz” şeklinde konuştu.

BİZİ DE KABUL EDECEKSİNİZ
Boğaziçi Üniversitesi’ne yapılan rektör atamasının üniversitenin geleneklerine aykırı bir şekilde yapıldığını söyleyen Başkan Kurt, “Yurt dışında iyi ve köklü üniversitelerde de böyle gelenekler var. Rektör atamasına devlet karışmıyor. Bağımsızlık var, özerklik var. Boğaziçi’nde de böyle gelenek var. Üniversitenin içinden, o üniversitenin havasını solumuş bir rektör ataması yapılır Boğaziçi’nde de. Şimdi bu gitti. Bu atama doğru bir atama değil. Geçen dönem atanan Boğaziçili olduğu için insanlar içine sindirdi. Şimdi inadım inat der gibi partili bir rektörün atanması tepkiyi çoğalttı. Tepki anayasal bir haktır. İçişleri Bakanımız bu gençleri terörist ilan etti. Böyle bir noktayı kötüye kullanmamalıyız. İşin içine Kabe’nin sokulması bir provokasyondur. O öğrencilerin düşünce özgürlüğü ile ilgili sorunu yok. Yarısının başı açık, yarısının kapalı. Birlikte eylem içerisindeler. Dertleri Boğaziçi’nin iyi yönetilmesi. Kabe hepimizin kutsalı. İslami kutsallar CHP’nin kutsalı değil mi? Böyle bir şey yok. Hepimizin kutsalı. Siz bu ülkenin tek başına sahibi değilsiniz. Bizimle paylaşmak zorundasınız. Biz bunu birlikte yöneteceğiz. Biz de varız. Bizi de kabul edeceksiniz” dedi.

ANAYASA UZLAŞARAK YAPILIR
Anayasa değişikliği ile ilgili konuşan Başkan Kurt, “Hani 2017’de dünyanın en iyi anayasasını yapmıştınız? Dünyanın en iyi anayasası üç yıl dayandı. 1982 Anayasası 2002’den beri 12 kez değişmiş. Canınız sıkıldıkça anayasa değiştiriyorsunuz. Şu anda 2017’de bu iş bitti istikrar geldi, koalisyonlar dağıldı, biz bundan sonra yapacağız noktasından yeni bir anayasa lazım noktasına geldik. Gelin oturalım, birlikte tartışalım demiyorsunuz. Anayasa uzlaşarak yapılır. Ben baktım AKP genel sekreteri diyor ki, özgürlükçü yeni anayasayı Türkiye’ye kazandırmak en büyük sorumluluğumuzdur. Daha önce de öyle dediniz. Hukuku da bilmiyorsunuz” diye konuştu.

İSTİKRAR YOK, HUKUK YOK
“20 yıldır CHP’nin yaptığı fabrikaları satarak geçindiniz” diyen Başkan Kurt, “Şu an anayasada yapsanız yapsanız 101’ni maddenin son fıkrası, ‘Cumhurbaşkanı iki kez aday olabilir’ diyor. Onu değiştireceksiniz. Başka hiçbir şeyi değiştiremezsiniz. Değiştirirseniz bundan daha kötü olur, geriye gider. Dolayısıyla bunda sınıfta kaldınız. İstikrar yok, hukuk yok. Anayasa da yok” şeklinde konuştu.

BURADA SİYASET YAPMAYIN
Kazım Kurt konuşurken AK Partili Meclis Üyesi Şükrü Akbıyık ayağa kalkıp ve yüksek sesle, “Burası Odunpazarı Belediye meclisi değil mi? Bundan bir önceki meclis toplantısında şöyle bir şey yaptınız: Arkadaşlarımız başkanın evi ile ilgili konuşurken, ‘Gündemimizde böyle bir madde yok, siyaseti dışarda yapalım’ diyen sizsiniz. Burada niye bu siyaseti yapıyorsunuz? Odunpazarı’nın bu kadar meselesi varken, burada siyaset yapmamız çok yanlış. Bizim Odunpazarı halkına karşı sorumluluklarımız var” dedi.

“BEĞENMİYORSAN GİDERSİN KARDEŞİM”
Akbıyık’a tepki gösteren ve “Ben sizi dinlerken sesimi çıkarmadım” diyen Kazım Kurt, “Beğenmiyorsan gidersin kardeşim. Odunpazarı Belediye Meclisi’nde Boğaziçi’ndeki Kabe resmini gündeme getiren ben değilim. Burada demagoji yapmayın. Soru sordunuz cevap veriyorum” diye konuştu.

SİZE HİÇ YAKIŞMADI
“Beğenmiyorsanız gidin demeniz size hiç yakışacak bir şey değil” diyen AK Partili Murat Özcan ise, “Ben size hürmeten hiçbir zaman saygısızlık yapılmasını kabul etmem. Ama sizin demokrat yapınıza ara sıra özel vurgu yaptığımızı çok iyi biliyorsunuz. Beğenmiyorsanız gidin demeniz size hiç yakışacak bir şey değil. Beğenmeme lüksü var mı buradaki insanların” dedi.

KİMSEYE YALVARACAK HALİMİZ YOK
Kazım Kurt ise AK Partili meclis üyelerine tepki göstererek, “Beni beğenmeyebilir. Sen konuşacaksın ama cevabı dinlemeyeceksin. Var mı öyle bir şey. Giden gider, ben toplantıda gündem dışı yapılan konuşmaları dinledim. Kendiniz bilirsiniz. Kimseye yalvaracak halimiz yok. Demokrasi budur” diye konuştu. Bunun üzerine AK Partili Meclis Üyeleri, toplantı salonunu terk etti.  

 
Kaynak : Anadolu Gazetesi
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Aslı 5 Şubat 2021 18:05

Başkan odunpazarının sorunları için uğraş çözüm üret siyaseti işe katma

74 24 Cevap Yaz
fazıl 5 Şubat 2021 15:41

Gündoğduyu ne çabuk unuttu AKP Lİ meclis üyeleri

24 104 Cevap Yaz
Sese

Fazıl as bunları hizmet alamiyosun neyin derdindesin idelojik takılma

65 1
can 5 Şubat 2021 15:40

Ak partiler masayı terk edeceklerine Gündoğdudaki kentsek dönüşüme el kaldırsalarda şimdi buraları çöplük değil cennet olurdu.

19 75 Cevap Yaz
Sese

Can idelojik oy vermeseydin bu sorunun çözülecektir

2 34
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi