Odunpazarı Cam Festivali başlıyor

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Odunpazarı Cam Festivali başlıyor
A
a

Odunpazarı Belediyesi Uluslararası Ahşap Festivali ve Uluslararası Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı’nın ardından uluslararası bir ekinliğe daha imza atmaya hazırlanıyor.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
            Odunpazarı Cam Festivali başlıyor
Ulusal ve uluslararası cam sanatçılarının bir araya geldiği Uluslararası Cam Festivali’nin bu sene 4’üncüsü yapılacak. Kurşunlu Külliyesi Sıcak Cam Atölyesi’nde gerçekleşecek olan IV. Uluslararası Odunpazarı Cam Festivali, 24 Ekim 2016 Pazartesi günü başlayacak. 7 gün sürecek olan IV. Uluslararası Odunpazarı Cam Festivali, 30 Ekim 2016 Pazar günü sona erecek. IV. Uluslararası Odunpazarı Cam Festivali Odunpazarı’nın ekonomisine de büyük katlı sağlayacak. Esnafın dört gözle başlamasını beklediği IV. Uluslararası Odunpazarı Cam Festivali’ne uluslararası düzeyde ün yapmış sanatçılar katılacak. Colin Webster, Nobuyuki Fujiwara ve Steven Ciezki’nin katılacağı festival boyunca sıcak cam üfleme çalıştayları, konferanslar, müzik dinletileri ve konserler düzenlenecek.

Açılış külliyesi
IV. Uluslararası Odunpazarı Cam Festivali’nin açılış töreni 24 Ekim 2016 Pazartesi günü 11.00’de Kurşunlu Külliyesi’nde yapılacak. Açılış Seremonisi’nin ardından ise 14.00-18.00 saatleri arasında Kurşunlu Külliyesi Sıcak Cam Atölyesi’nde Steven Ciezki’nin Sıcak Cam Üfleme Çalıştayı gerçekleştirilecek. IV. Uluslararası Odunpazarı Cam Festivali’nin 2’nci gününde 09.30-09.50 arasında Colin Webster Kurşunlu Külliyesi’nde konferans verecek. Konferansın ardından ise Kurşunlu Külliyesi Sıcak Cam Atölyesi’nde Colin Webster Sıcak Cam Üfleme Çalıştayı gerçekleşecek.

Festivalde Taksim Trio konser verecek
Odunpazarı IV. Uluslararası Odunpazarı Cam Festivali’nin 3’üncü günü de birbirinden güzel etkinliklere sahne olacak. 09.00-09.50 saatleri arasında Kurşunlu Külliyesi’nde yapılacak olan Nobuyuki Fujiwara konferansı ile başlayacak olan etkinlikler, Kurşunlu Külliyesi’nde gerçekleşecek olan çalıştaylarla devam edecek. Festival ateşi akşam saatlerinde Yunus Emre Kültür Merkezi’ne (YKSM) taşınacak. Aytaş Doğan, Hüsnü Şenlendirici ve İsmail Tunçbilek tarafından oluşturulan müzik grubu ‘Taksim Trio’ 26 Ekim 2016 Çarşamba günü saat 20.00’de YKSM’de konser verecek. Festivalin 4’üncü gününde (27 Ekim 2016) ise Kurşunlu Külliyesi’nde 09.30-09.50 saatleri arasında Steven Ciezki konferans verecek. Steven Ciezki konferansın ardından Kurşunlu Külliyesi’nde Sıcak Cam Üfleme Çalıştayı gerçekleştirecek. Ciezki’nin ardından da saat 14.00-18.00’a kadar Colin Webster Sıcak Cam Üfleme Çalıştayı düzenleyecek.

IV. Uluslararası Odunpazarı Cam Festivali 28 Ekim 2016 Cuma günü de devam edecek. Festivalin 5’inci gününe gerçekleşecek olan çalıştaylar damga vuracak. Kurşunlu Külliyesi Sıcak Cam Atölyesi’nde 10.00-13.00 saatleri arasında Nobuyuki Fujwara Sıcak Cam Üfleme Çalıştayı düzenleyecek. Fujwara’nın ardından da 14.00-18.00 saatleri arasında Steven Ciezki çalıştay yapacak.

Festival Cumhuriyet Bayramı’nda da devam edecek
IV. Uluslararası Odunpazarı Cam Festivali 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda da programına devam edecek. Festivalin 6’ncı günün de Sıcak Cam Üfleme Çalıştayları sürecek. 10.00-13.00 saatleri arasında Colin Webster 14.00-18.00 saatleri arasında ise Nobuyuki Fujwara Kurşunlu Külliyesi Sıcak Cam Atölyesi’nde çalıştay düzenleyecek.

Festival boyunca ortaya çıkan eserler Külliye’de sergilenecek. Odunpazarı IV. Uluslararası Odunpazarı Cam Festivali 30 Ekim 2016 Pazar günü yapılacak olan sergi ve kapanış töreni ve müzik dinletisi ile sona erecek. Festival boyunca yapılan sanat ürünleri 15.00’de Kurşunlu Külliyesi’nde sergilenecek.

“Sanata ve sanatçıya değer vermeye devam edeceğiz”
Sosyal demokrasinin merkezlerinden biri olan Eskişehir’in sanata ve kültüre verdiği destek ile model şehir olmaya devam ettiğini belirten Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, gerçekleştirilen festivaller sayesinde Odunpazarı Tarihi Bölgesi’nin canlılığının daha da arttığını kaydetti. 4’üncüsünü düzenledikleri Uluslararası Odunpazarı Cam Festivalleri ile cam sektörünü daha ileri seviyelere ulaştırmayı hedeflediklerini dile getiren Başkan Kurt, lületaşı, seramik, çini ve ahşap gibi camın da hak ettiği değeri göreceğini vurguladı. Başkan Kurt, “Odunpazarı Belediyesi olarak sanata ve sanatçıya hak ettikleri değeri her zaman verdik, vermeye de devam edeceğiz. Sanata olan desteğimiz ise sonsuzdur. Odunpazarı Belediyesi rutin belediyecilik faaliyetlerinin yanında kültür ve sanatın her alanında uluslararası etkinliklere imza atmaya devam edecek” dedi.
Kaynak : İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi