Odunpazarı Belediyesi'nden duygulandıran Atatürk klibi

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Odunpazarı Belediyesi'nden duygulandıran Atatürk klibi
A
a

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi, Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıldönümü olan 10 Kasım Atatürk'ü anma günü ve Atatürk haftası için hazırladığı video ile herkesi duygulandırdı. Odunpazarı Belediye Başkan'ı Kazım Kurt'un da resmi hesabından paylaştığı videoyu izlemek için haberimize göz atabilirsiniz...

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Odunpazarı Belediyesi, Uluönder Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 79. yılı için bir video hazırlayıp sosyal medyada paylaştı ve büyük beğeni topladı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için #BizCumhuriyetiz etiketiyle bir video paylaşan ve ilçenin dört bir köşesine aynalı reklam panoları yerleştiren Odunpazarı Belediyesinin bu etkinliği herkes tarafından çok beğenilmişti. 10 Kasım'da da Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü unutmayan Odunpazarı Belediyesi #SevdikSeniBirKere etiketiyle bir video paylaştı.

Ülkemizin kurucusu ve çok şey borçlu olduğumuz Atatürk'ün görüntülerinin yer aldığı videoda ülkemizin en önemli müzisyenlerinden Özdemir Erdogan'ın Sevdim Seni Bir Kere şarkısı piyano solo olarak çalarken videonun köşesinde de #SevdikSeniBirKere etiketi görünüyor. Öne çıkarılan #SevdikSeniBirKere etiketiyle sosyal medyada büyük ilgi gören video beğeni ve paylaşım rekorları kırarken Ata'ya duyulan özlemle de izleyenleri duygulandırıyor.

İşte Odunpazarı Belediyesi'nin 10 Kasım videosu

10 Kasım Atatürk'ü anma günü ve Atatürk haftası

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü, 10 Kasım 1938 günü saat 09.05'te yaşamını yitiren, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk anısına her yıl tutulan ulusal yastır. 10 Kasım gününü kapsayan Atatürk Haftası ise Atatürk'ün yurt genelinde anıldığı, ilke ve devrimlerinin anlatıldığı, radyo ve televizyonda konuşmalarının kendi sesinden yayımlandığı, Atatürk'le ilgili filmlerin gösterildiği; 10-16 Kasım tarihleri arasına karşılık gelen haftaya denir.

10 Kasım günleri saat 09.05'te çalan siren sesleriyle birlikte Türkiye genelinde 2 dakika süreyle Atatürk anısına saygı duruşuna geçilmektedir. Ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi binası önündeki bayraklar hariç, Türkiye'deki tüm resmi binalarda ve ülkenin dış temsilciliklerde bayraklar, yas göstergesi olarak yarıya indirilir. Anıtkabir'de bulunan bayraklar diğer günlerde hiçbir sebeple yarıya indirilmez. Bayrağın sürekli çekili bulunmadığı yerlerde, bayrak önce göndere çekilir; daha sonra da yarıya indirilir.

Anıtkabir'de düzenlenen törenler

Başkent Ankara'daki törenler Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı, Başbakan, Meclis'te grubu bulunan siyasi partilerin genel başkanları, Genelkurmay Başkanı, Kuvvet Komutanları ve diğer devlet erkânın katılımıyla Anıtkabir'de gerçekleştirilir. Tören, Aslanlı Yol'da yürüyüşle başlar. Yürüyüşün ardından Cumhurbaşkanı, Atatürk'ün mozolesine çelenk koyar. Saat 09.05'te devlet erkânı iki dakikalık saygı duruşunda bulunur ve İstiklâl Marşı okunur. Törenin ardından Anıtkabir Özel Defteri imzalanır.

Dolmabahçe Sarayı'nda düzenlenen törenler

İstanbul'da, resmî ve askerî erkân ile sivil toplum örgütlerinin, öğrencilerin ve halkın katıldığı Atatürk'ü anma törenleri bazı yıllar Atatürk'ün vefat ettiği İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde bulunan Dolmabahçe Sarayı'nın 71 numaralı odasında düzenlenir. Törenin, valilikçe Taksim Meydanı'ndaki Cumhuriyet Anıtı'nda düzenlendiği yıllarda bile Dolmabahçe Sarayı'nda halkın katılımıyla Atatürk'ü anma töreni yapılır. Saat 09.05'te başlayan siren sesi eşliğindeki iki dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okunur. Törenden sonra Saray ziyaretçilere açılır.

Anadolu Gazetesi olarak Türkiye'nin kurucusu Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü özlem ve saygıyla anıyoruz...
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi