Odunpazarı Belediyesi'nden anlamlı mesaj...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Odunpazarı Belediyesi'nden anlamlı mesaj...
A
a

Odunpazarı Belediyesi Kültür Müdürlüğü, Mevlana’nın 744. Vuslat Yıldönümü ve Mevlana Haftası nedeniyle “Mesnevi’den Hikayeler ve Konser” programı düzenledi. 

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nde (YKSM) düzenlenen “Mesnevi’den Hikayeler ve Konser” programı, Orhan Eryılmaz ve Serpil Vurucu tarafından hazırlandı. Program hakkında konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt "Tarihimizi kültürümüzü öğreneceğiz. Mevlana, Yunus Emre, Hacı Bektaş'ı Veli isimleri bizim önemli değerlerimiz. Bu isimlere sahip çıkacağız ve evrensel mesajlarını dünyaya anlatacağız." dedi.

“Mesnevi’den Hikayeler ve Konser” programına Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt adına Başkan vekili Mahmut Süzen, başkan yardımcıları, daire müdürleri, çok sayıda Mevlana sevenleri ve gönül dostları katıldı.

Program öncesinde katılımcılara Mevlana şekerleri dağıtılırken, Mesnevi’de yer alan “Sağırın Hasta Komşusunu Ziyareti”, “İhtiyar Çalgıcı”, “Misafir”, “Tacir ile Papağan”, “Karanlıktaki Fil”, “Azrail’den Kaçan Adam”, “Hayvanların Dilini Öğrenmek İsteyen Adam”, “Sultan Mahmud ve Hırsızlar”, “Kuşun Üç Öğüdü” hikayeleri Serpil Vurucu tarafından seslendirildi.
Konser programında ise “Dostluk”, “On Sekiz”, “Sultaniyegah Medhal”, “Ferah-Feza Son Perşev Son Yürük”, “Hüseyni İlahi- Nişangah”, “Kervan”, “Rast Son Perşev”, “Son Yürük”, “Rast Nakış Beste”, “Amed Nesimi Subh U Dem”, “Rast Murassa Peşrev” yer aldı.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
al, 17 Aralık 2017 10:00

sizin dunyaya anlattıgınız tuurkiyeyi şikayet etmek neyi anlatacaksınız turisler turkiyeye gelmeyin diye turkiyenin ekonomisi bozuk diye fetonun dışarıda yaptıgına sizde ortak olun artık sizlerin bu ulke icin iyi işler yapacagınızı ve anlatacagınızı asla inanmıyorum

1 3 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi