Odunpazarı Belediyesi'nden 2 güzel müjde...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Odunpazarı Belediyesi'nden 2 güzel müjde...
A
a

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi, Tarihi Odunpazarı Bölgesi’nde Sokak Sağlıklaştırma Projesi kapsamında başlattığı çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. 

Sütiş Eskişehir
Eskişehir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun onayladığı proje doğrultusunda tarihi bölgede yer alan evler, Odunpazarı Belediyesi tarafından onarılıyor. Odunpazarı Kentsel Sit Alanı içinde yer alan; Dedelek, Mumcu ve Hatipler Sokakta yer alan 28 yapıda dış cephe restorasyon çalışmaları yürütülüyor. Odunpazarı Kentsel Sitinin dokusunu kurtarmak ve kültür turizmine kazandırmak amacıyla sokak sağlıklaştırma projesi çalışmalarına devam edeceğini belirten yetkililer, dış cephe restorasyon çalışmalarının Malhatun Caddesi’nin doğusuna doğru kaydırıldığını ifade etti. 

Kazım Kurt'tan Cumhuriyet kentine yakışır park

Odunpazarı Belediyesi tarafından Gökmeydan Mahallesi’ne yapılan Cumhuriyet Parkı’nın çalışmaları devam ediyor. 

Odunpazarı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yapılan Cumhuriyet Parkı 16 bin metrekare alana sahip olacak. Çalışmaları hızla devam eden Cumhuriyet Parkı’nda Cumhuriyet Heykeli, müzikli - animasyonlu gösteri havuzu, oyun alanları, spor alanı, koşu yolu, oturma alanları, amfi ve çay bahçesi yer alacak. 

Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt da yapımı devam eden Cumhuriyet Parkı’na giderek incelemelerde bulundu. Başkan Kurt, Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkilileri tarafından da park ile ilgili bilgi aldı. Çalışmaların kısa sürede biteceğini belirten Başkan Kurt, Eskişehirlilere yeni bir park kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi