Ahmet Ataç 15 02 2024

Üniversite yerine kreş açalım!

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, seçimlerden önce “100 kreş ve anaokulu açacağız” sözü vermişti. Bu söz kimilerince abartılı bulunmuştu!

11 Aralık 2019 08:12
A
a
Sütiş Eskişehir
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, seçimlerden önce “100 kreş ve anaokulu açacağız” sözü vermişti. Bu söz kimilerince abartılı bulunmuştu! Boş vaat olarak değerlendirilmişti.
Son basın toplantısında Kurt, Eskişehir’de kreşe gitme yaşında 35 bin çocuk olduğunu  belirterek “Kreş denilince akla, doktor ya da avukat çocuğu gelmesin. Bütün çalışan annelerin çocukları kreşe gitmeli, onlara en iyi eğitim verilmeli! Biz 100 kreş yapma sözü verdik. Her kreşte 100 çocuk olsa, 10 bin çocuk yapar. Diğer 25 bin çocuk nereye gidecek”
Kurt’un sözlerine ara veriyor bir başka isme geçiyorum…
Prof. Dr. Selçuk R. Şirin…
New York Üniversitesi’nde (NYU) öğretim üyesi olarak görev yapıyor. İstatistik ve davranış bilim alanında dünyanın sayılı uzmanları arasında gösteriliyor!
Eğitim camiası tarafından biliniyor, tanınıyor…
Sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımlarını binlerce insan takip ediyor. Son olarak şu paylaşımları yaptı…
-Vahim bir veri! 68 rektör hiçbir uluslararası yayın yapmamış. Türkiye’de şu an görevde olan 71 rektörün aldığı atıf sayısı toplamı sıfır…
Kazım Kurt’u ve Eskişehir’i ilgilendiren bölümü ise şöyle:
-Her ile üniversite açmak yerine her mahalleye iyi bir okul öncesi eğitim kurumu açalım. Hem israfı önleriz hem de kendimizi ünvanlarla kandırmaktan vazgeçeriz.
…/…
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un kendisine 100 kreş hedefini koymasının ne kadar doğru ve isabetli olduğu dünyanın önde gelen bir bilim insanı tarafından açıklanmış oldu…
Kreş açmak üniversite açmaktan daha önemli ve daha gerekli!
Odunpazarı Belediyesi, tüm Türkiye’ye örnek olabilir!
 
 

TÜSİAD’DA BÖYLE YAPARSA!

TÜSİAD’ın İstanbul’da düzenlediği “Çin’i Anlamak Çin ile İş Yapmak” başlıklı konferansa Eski Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff da katıldı  Wulff konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıktı.
Tam o sırada ne oldu biliyor musunuz?
Almanca konuşmasına başlayan Christian Wulff’un yanına kısa süre sonra görevli geldi. Görevli kadın, Wulff’a Almanca-Tükçe çeviri imkanı olmadığını belirterek İngilizce konuşmasını istedi.
Alman şaşırdı…
Ne diyeceğini bilemedi…
Şöyle dedi:
-Umuyorum ki gelecek yıl Almanca-Türkçe çevirmen ile konuşma yapabilirim!
…/…
Kimi zaman memleketin çivisinin çıktığı hissine kapılıyorum. Hiç kimsenin işini doğru dürüst yapmıyor. Her işimiz, yarım bırakılıyor. TÜSİAD gibi Türkiye’nin en önemli sivil toplum örgütünün böyle bir hata yapmaması gerekiyor!
TÜSİAD Böyle yaparsa, vay halimize!
 

MECLİS VE SU ZAMMI!

 
Büyükşehir Belediye Meclis’inde Başkan Yılmaz Büyükerşen’e AK Partili Meclis üyeleri bir kez daha su zammını sordu…
Büyükerşen’in yanıtı oldukça netti:
-Çünkü yıllardan beri küçük küçük zam yapma önerileri bile hep reddedildi. Onun için meclislerde dedim ki bunlar küçük küçük birikiyor sonunda çok büyük bir zam yapmak zorunda kalacaksınız diye. Ulaşılan netice o neticedir!
Sonuç…
Bir önceki meclis üyeleri suya “sıfır zam” önerince şimdiki meclis üyeleri yüzde 60 zam yapmak zorunda kaldı…
Bu zamma rağmen Eskişehir’in şebeke suyu şu anda Türkiye’de en ucuz şebeke suları arasında yer alıyor!
 

TERBİYE!

Biri, İbn Haldun’a sordu:
-Çocuklarımızı nasıl terbiye edelim?
İbn Haldun Dedi ki:
-Çocuklarınızı terbiye etmeye çalışmayın.  Zira zaten size benzeyeceklerdir.
Kendinizi terbiye edin yeter!
 

GÜNÜN SÖZÜ

İnsan fırsatların gelmesini bekler, fırsatlar da insanın gelmesini. Fırsatlar bekler, insanlar bekler. Kazanan hep mazeret olur. Paulo Coelho

GÜNÜN KARİKATÜRÜ

Günün Karikatürü 11 12 2019

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Esra 12 Aralık 2019 07:59

100 kreş yalan oldu.

1 0 Cevap Yaz
Rıfat'a cevap 11 Aralık 2019 18:50

Bizim Rektörler kadar Üniversiteler de sorunlu zaten. Mesela, Eskişehir Teknik Üniversitesinde Sanat-Tasarım Bölümleri, Spor Bilimleri Fakültesi'nin işi ne ya da Teknik bölümler olan Eczacılık ve Sağlık Bilimleri Fakülteleri neden Anadolu Üniversitesinde kaldı. Eskişehr Teknik Üniversitesi kuruluşu itibariyle Teknik Üniversite değil içinde Fen-Edebiyat Fakültesi yok diye Teknik Üniversite sayılmaz. Zaten alan dışı seçmeli ve zorunlu dersler için yakında Tarih-Edebiyat-Felsefe- Dil bölümleri de açılmak zorunda.

0 1 Cevap Yaz
EsEs 11 Aralık 2019 18:35

Ali bey, Eskişehirdeki Üniversiteler, Eskişehirli başarılı evlatlarını kadrolarına katmak yerine kitap okumayan makale yazmayan, yayın nedir, nasıl yazılır onu bile adam akıllı bilmeyen kişileri akademisyen olarak bünyelerine katıyor. Bilim aşkıyla yanan hocaları gördük Anadolu Üniversitesi bölününce İki Eylülde kalmamak için ve Döner Sermayeden para alamayacağım korkusuyla apar topar Anadolu'dan kadro ayarladılar, Teknik Üniversitede ise çoğunlukla Eskişehirliler kaldı. Bu yetmezmiş gibi bir de şimdi ithal rektör furyası çıktı. Yani alandaki hocaların bile tanımadığı insanlar koskoca üniversitelerimizi yönetiyor nasıl iş anlamak mümkün değil. Anadolu Üniversitesi'ne bakın her fakültemize bir Erzurumlu gelmiş ne hikmetse.

0 1 Cevap Yaz
Rıfat 11 Aralık 2019 13:24

Anadolu Üniversitesi rektörüne sor bakalım kaç yayını varmış...

0 6 Cevap Yaz
hee 11 Aralık 2019 10:54

köy enstitüleri ni unutmuşsun hocam onu da açalım hee valla ünversite de neymiş

2 5 Cevap Yaz
Adnan 11 Aralık 2019 08:38

3-4-5 YAŞINDAKİ bir çocuğun yeri annesinin yanıdır. kişilik eğitimi evde verilir. bir kaç gün önce bir karikatür gördüm. anne çocuğunu kreşe götürüyor ( senle uğraşamam işim var diye konuşturulmuş ) . 30 yıl sonra çocuk annesini huzurevine götürüyor. ve aynı sözler. ne kadar acı

3 4 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi