Oda ve Borsa seçimleri ertelendi!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Oda ve Borsa seçimleri ertelendi!
A
a

Eskişehir Ticaret Odası ve Eskişehir Sanayi Odası (ETO ve ESO) ile birlikte ülke genelindeki 364 oda ve borsanın seçimleri 2018'e ertelendi

Sütiş Eskişehir
Yapılmasına neredeyse 1 aydan az süre kalan Ticaret ve Sanayi odası seçimleriyle, borsaların seçimleri, Resmi Gazete'de yayınlanan karar ile 2018 yılına ertelendi.
Bu kararla aralarında Eskişehir Ticaret Odası (ETO) ve Eskişehir Sanayi Odası'nın (ESO) da yer aldığı Türkiye genelindeki 364 oda ve borsanın, önümüzdeki Kasım ayına kadar tamamlanması gereken seçimleri etkilenecek.
Hükümeti seçimleri erteleme kararı almaya iten sebebin ise, bazı büyük odalarda yaşanan anlaşmazlıklar olduğu dile getiriliyor. Erteleme sonrası seçimlerin yapılması 2018 yılı Nisan ayına kadar kaymış oluyor.

ATO seçimleri de ertelenmişti
Ankara Ticaret Odası'nın (ATO) yapılması beklenen seçimleri de, geçtiğimiz hafta açıklanan kararla ertelenmişti. Konuyla ilgili Bakanlar Kurulu kararı, pazartesi günü Resmi Gazete'de yayımlanmıştı. Kararın gerekçesi ise, ATO'yla ilgili ortaya atılan iddiaların incelenmesi ve odanın seçimlerinde herhangi bir şüpheli duruma izin vermemek olarak belirtilmişti.

Eskişehirli adaylar hız kesmeyecek
Eskişehir Ticaret Odası ve Eskişehir Sanayı Odası seçimlerinde aday olan isimler ise, erteleme kararının çalışmalarını etkilemeyeceğini, 2018 Nisan ayına kadar aynı kararlılıkla çalışmalarını yürüteceklerini belirten açıklamalarda bulundular.
Eskişehir Ticaret Odası başkan adayı Erdoğan Tekgöz "hazır olacağız" derken, Eskişehir Sanayi Odası Başkan adayı Celalettin Kesikbaş "çalışmalar durmayacak" açıklamasını yaptı. 
Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler de yaptığı açıklamada "aynı şevkle çalışacağız" ifadesini kullandı. Eskişehir Sanayi Odası Başkan adayı Nadir Küpeli de açıklamasında "ara vermeyeceğiz" vurgusunda bulundu.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi