O ödemelerde büyük kesinti!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç O ödemelerde büyük kesinti!
A
a

Yükseköğretim Kurumu Başkanlığı (YÖK) Yükseköğretim kurumlarında döner sermaye gelirlerinden yapılacak ek ödemelerin dağılımında değişikliğe gidiyor. Resmi gazetede yayınlanan karara göre, açık öğretim kurumlarında gerçekleşen faaliyetler sonrasında öğretim elemanlarına yüzde 5’lik ek ödeme yapılacağı açıklandı.

Sütiş Eskişehir

Eskişehir haberleri

YÖK başkanlığının yeni yönetmeliğine göre açık öğretim kurumlarında gerçekleşen faaliyetler sonrası akademisyenlerin aldığı ek ödemelerde büyük bir kesinti yaşanacak. Yükseköğretim kurumlarında döner sermaye gelirlerinden yapılacak ek ödemenin dağıtılmasında uygulanacak usul ve esaslara ilişkin yönetmelikte değişikliğe gidildi. 

RESMİ GAZETEDE YAYINLANDI
25 Temmuz tarihinde Resmi gazetede yayınlanan yeni karar başta Anadolu Üniversitesi olmak üzere açık öğretim hizmeti veren kurumları yakından ilgilendiriyor.  Resmi gazetede yer alan açıklamada, “Açık öğretim hizmeti veren yükseköğretim kurumlarında açık öğretim, tüm sınav faaliyetleri ve açık öğretim altyapısı kullanılarak gerçekleştirilen benzeri faaliyetler karşılığında elde edilen gelirden kanuni kesintiler düşüldükten sonra geri kalan tutarın en fazla yüzde 5’i ek ödeme olarak dağıtılabilir. Dağıtılacak bu miktar hizmet karşılığı olarak hizmetin gerçekleşme oranına göre, aylara bölünerek hizmet veren öğretim elemanlarına gelir getirici faaliyetleri karşılığı ödenir” ifadelerine yer verildi. 
Kaynak : Kaan Özcan / Anadolu Gazetesi
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Keser tabi 27 Temmuz 2020 17:25

Kasada para yok trilyonları günlük harçlık yapan adamlara yeter mi sandınız ? Bak asgari ücretli ne yapsın onun ki daha beter 1 yıl boyunca günlüğü 39 liraya çalışacak insanların sayısı hiç az değil. İşten çıkarlarsa tazminatları falanda yanacak ve hiçbir hak iddaa edemeyecekler. Öğretim üyeleride biraz öğrensin ayağını yorganina göre uzatmayı

8 3 Cevap Yaz
Versinler versinler 27 Temmuz 2020 17:06

Bir araba daha çekerler altlarına, nasılsa öğrenci parayı sokaktan topluyor ya, aman ne faydalı uygulama.. Hükümet eğitim kurumlarınıda kendine benzetti, üretim yok tüketim çok ver vergi ver, ver allahım ver ver allahım ver. Ben çocukken güya milli eğitiminin sorumluluğundaki okul velilerden her ay aidat, yakacak parası, temizlik parası gibi paralar toplardı. Zihniyet değişmemiş hiç.. Öğrencinin sırtından geçinen geçinene helal olsun. Eğitim kalitesi zaten yerlerde ama ek ödemeler ikramiyeler havada uçuşuyor. Öğrenci sağolsun

6 3 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi