O mahallede hırsızlık isyanı: Bıktık artık!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç O mahallede hırsızlık isyanı: Bıktık artık!
A
a

Fevzi Çakmak Mahallesi sakinleri mahallede yaşanan hırsızlık vakalarından dolayı isyan etti. Mahallenin daha güvenli hale gelmesini isteyen vatandaşlar yetkililere çağrıda bulundu.

Sütiş Eskişehir
Fevzi Çakmak Mahallesinde yaşayan vatandaşlar mahallelerinde yaşanan sorunlardan dolayı bir araya gelerek yetkililere seslendi. Son yıllarda daha çok artan hırsızlık vakalarından duydukları rahatsızlığı anlatan vatandaşlar yardım talebinde bulundu. Geceleri hırsızlar yüzünden uyuyamadıklarını dile getiren vatandaşlar adeta isyan ederek, mobese kamerası istediklerini söyledi. Mahalle sakinleri kesilen internet ve telefon kablolarından bıktıklarını ifade etti ve aynı zamanda park ve yol sorunlarının bulunduğunu dile getirdi.
GECELERİ ÇATILARDA GEZİYORLAR
Dursun Demiryürek, “Ben 2019’dan beri burada yaşıyorum. 15 seferdir kablolar çalınıyor. Kabloların çalınması nedendir? Biz polisi arıyoruz, polis geliyoruz diyor gelmiyor. Türkiye Cumhuriyetimizde polis yoksa halka versin halk gerekeni yapsın. Bu böyle olmuyor. Bizim öğrencilerimiz hep geri kaldı çünkü internet yok. Biz Belediye’ye, Telekoma gidiyoruz. Biz bağlıyoruz diyorlar, neresini bağlıyorlar göstersinler. Geceleri çatılarda geziyorlar. Kuş var diyorlar kuş nerede ben görmüyorum. Gece 1’de 2’de nerede kuş var ya. Ben sabaha kadar uyumamak zorunda mıyım? Benim çocuğum işten geliyor uykusuz kalıyor” dedi.
KİMSE İLGİLENMİYOR
Mahalle sakinlerinden Rabia Şahin, “Ne Belediyemiz Ne Muhtarımız ilgileniyor. Fevzi Çakmak diyorlar ama kimse ilgilenmiyor. Bak şurada taşları görüyor musunuz torunlarımız geliyor park yok bir şey yok bu taşları yuvarlıyorlar onlarla oynuyorlar. Bu taşlar birisinin üzerine düşerse o çocuk ölürse sorumlu onlar olacak. Bunları ne diye koydular bunları kaldırsınlar. Yazık günah hepimiz insanız bizi neden ayırıyorlar. Polis birbirlerini öldürsünler ondan sonra geleyim diyor. Öyle şey mi olur ya” dedi.
BIKTIK ARTIK
Fatma Tekin, “Ben 50 senedir buradayım. 15 seneden beri bu hırsızlardan bıktık. Ben kendim gördüm hırsızı burada. Çalıp kaçıyorlar. Ne mahallemize bakan ilgilenen var ne gelen var. Oy zamanı bize geliyorlar oy veriyoruz. Bir gelin ne muhtar bakıyor ne büyüklerimiz bakıyor yeter. Bıktık valla bıktık. Tellerden bıktık internete bir sürü para ödüyoruz biz ya her ay. Yazık değil mi bizim çocuklarımıza ya…” diye konuştu.
KAPIMIZI AÇIK BIRAKMIYORUZ
Ayşe Taşdelen, “Ben 55 senedir buradayım. 15 senedir biz hırsızlardan bıktık. Kapımızı açık bırakamıyoruz. Ne muhtarımız bakıyor bize. Fakir fukara ne yapsın. Bu karı kız nasıl geçsin o yerlerden. Minibüs 7.50 oldu durumun varsa binersin” ifadelerini kullandı.
UYUYAMIYORUZ
Neşe Topkaya, “Durakları kırdılar, her şeyi kırıyorlar. Çıkıp kovaladığımızda siz kim oluyorsunuz diyorlar, bağırıyorlar çağırıyorlar. Ben kendim Koah hastasıyım her tarafımız toz içinde nefes alamıyoruz tozdan oturamıyoruz. Biz kamera istiyoruz. Çingenlerden bıktık kovalıyoruz yine geliyorlar. Sabaha kadar çatılarımızda geziniyorlar.  Ben 40 senedir buradayım ama bu kadarını görmemiştim. Bu sene daha çok arttı. Çocuklarımız işe gidemiyor, yola çıkamıyor. Kamera istiyoruz biz geceleri korkuyoruz yatamıyoruz ya. Sabaha kadar oturuyoruz 4’e kadar ondan sonra uyuyoruz” şeklinde konuştu.
MUTLAKA CEZA VERİLMELİ
Osman Acep, “Belediye Başkanlarının hepsine söylüyorum insan olsunlar adaletli olsunlar. Vişnelik’te yaşayanlar ne istiyorsa biz aynısını istiyoruz. Onlar korunmak istiyorsa biz de korunmak istiyoruz. Bu internet hatları üçüncü defa çalınıyor. Bunları Hakim Savcı götürdü, geri saldı. Bunlara mutlaka ceza verilsin. Benim evin tepesinde kiremitleri kırarak kestiler. Bir kiremit 8 TL. Ve aynı zamanda buraya imar çalışması yapılsın” diyerek yetkililere seslendi.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Baran 17 Eylül 2022 21:43

112 yi arayacaksınız. Gelmezler ise İç işleri Bakanlığına bildirin.

0 0 Cevap Yaz
Esk26 17 Eylül 2022 09:19

Sonuna kadar haklılar sadece o mahallede değil nerede olursa olsun polis umursamaz çok rahat hareket ediyor. Arayınca gelmiyor bizzat defalarca ben şahit oldum Gültepe mahallesinde

0 0 Cevap Yaz
Aşkın 26 16 Eylül 2022 17:48

Bu hırsızlar, aynı mahallede benim ablamın evini 5 kez soydular. Zararları 24 bin tl. Bu hırsızlardan ilk soygunda şikayetçi oldular diye bu hirsızların akraba ve yakınları tarafından soygunlar hep devam etti. Sen bizim akrabamızı şikayet ettin diye, içerde akrabaları hırsızlıktan yatıyor diye intikam niyetine soygun yapıyorlar. Çete bunlarin hepsi, büyük bir çete şikayet etsen üç beş ay yatıyorlar. Öbürküler intikam niyetine aynı evi soymaya devam ediyorlar. Her türlü zarardasın bunları şikayet etsende etmesende zarardasın. Ne olacak vatandaşın hali ? ?

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi